НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

30. КАТЯ ГРИВА И ГЕНЕРАЛНАТА РЕПЕТИЦИЯ

Симеон Арнаудов ТОМ 6
Алтернативен линк

30. КАТЯ ГРИВА И ГЕНЕРАЛНАТА РЕПЕТИЦИЯ


Катя Грива е изпратена от родителите си да следва в Италия, да завърши музикалната академия и да се подготви за оперна певица. Имала е чуден глас. Върнала се е като школувана певица и всички й предсказвали бляскава кариера. Но събитията се развиват така, че тя се разочаровала от операта, пристига на Изгрева и остава тук. Изпраща едно писмо до родителите си, в което писала да не съжаляват, че тя няма да стане оперна певица, тъй както е обещавала и тъй както те са имали хубаво намерение, за да я изпратят в Италия да следва. Написала им, че има друг път.


На Изгрева идваха много певци да пеят на Учителя, за да се изпробват и да видят какво Той ще им каже. И ние оставахме обикновено след беседа да ги слушаме. Учителят ги прослушваше, а ние ги слушахме. Обикновено генералната репетиция на всеки един музикант ставаше на Изгрева. Те знаеха, че публиката тук бе музикална и искаха при това да получат благословение от Учителя. По това време Него го уважаваха като голям музикант, а Той винаги им даваше съвети, които те изпълняваха и след това идваха, за да благодарят. За сметка на изгревяни, които не благодаряха и не оценяваха помощта на Учителя за музикалното им образование, то музикантите от града оценяваха всичко по достойнство. Но генералните репетиции ги провеждаха на Изгрева, а официалния концерт бе в града в зала „България".


Катя Грива дойде на Изгрева и нейната генерална репетиция продължи десетилетия на Изгрева. И моята генерална репетиция продължи десетилетия, но не можах да пропея на сцена. И много музиканти от Изгрева не пропяха по сцените поради проявеното им вироглавство и непослушание към съветите на Учителя.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ