НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

120. Песента „Страдна душо” и ударенията

ТОМ 34
Алтернативен линк

120. ПЕСЕНТА „СТРАДНА ДУШО” И УДАРЕНИЯТА

Л .Т.: Вижте какво. Тя понеже тогава взе ключа от мене, от къщичката си, като видя, че съм седнала до Борис и му показвам „Страдна душо” как съм го коригирала. Че вместо „Във подвиизи (не може „подвиизи, а „подвизи”), съвършенство” - там е тъй.

Аз турям „съвършенство” преди „подвизи” и се получава: „съвършеенство и поодвизи”. Става „подвизи”, защото „-визи”- нотите слизат надолу, не се качват нагоре.

В.К.: Как беше историята? Тя Ви предлага нейната къщичка, така ли?

Л.Т.: Бяла, дървена къщичка, в която тя е живяла. Тя ми предложи да влизам събота вечер да спя, за да бъда на първа беседа и после, и на втора беседа в неделя.

В неделя Учителят има две беседи: в 5 и в 10 часа. И ми дава ключ, а после си го взе, като ме видя, че показвам на Борис.

Но аз имам чисто отношение към душите. Ето, колко години откак си замина брат Христов, с никого не са ме видели да правя връзки. Ако аз съм отишла на Изгрева да търся мъже или братя, да правя връзки, не може да ме упрекнат в това. Нямам такава тенденция в характера ми. Абсолютно, с абсолютна чистота.

В.К.: Понеже Вие миналия път го разказахте, но ние не го записахме.

Сега, Мария Ви предлага ключ от нейната къщичка, за да може да почивате.

Л.Т.: Да мога да спя. Ако идвам от града за пет часа сутрин, трябва брат Христов да ме чака в гората да мина с него. И винаги закъснявам на първа беседа, пет часа почва. А то е тъмно. Ако спя в събота вечер на Изгрева, ще бъда навреме в салона. Значи тя ме улесни.

В.К.: Да. Тя тогава Ви е казала, че е била най-щастлива в тази къщичка.

Л.Т.: Тя каза, че когато не била женена за Борис и живеела сама в тази къщичка, „бях най-щастлива”. А след като се е свързала с Борис, може би не е била тъй щастлива.

И тъй ми каза: „Когато един ден аз си замина, ще видите кой е Борис!” Това ми каза на мене лично. Аз нямам връзка с Борис.

В.К.: И на мене го е казвала това нещо.

Л.Т.: Казвала ли Ви го?

В.К.: И ние го проверихме Борис какво представлява, след като си замина тя.

Л.Т.: На мене ми е казала.

В.К.: Аз знам какво Борис представлява. Каза: „Ще палите свещи за мене.”

Л.Т.: Много чиста душа. Истински чиста. Много.

В.К.: Тя понесе най-голямото страдание и камъни от Братството срещу нея, и то заради Борис.

Л.Т.: От какво?

В.К.: Понесе най-големите ругатни в Братството от приятелите, заради Борис. Много трудна работа - да се изтърпи и да се изнесе на гръб.

Л.Т.: Много трудна работа.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ