НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

43. Мисленето на Вергилий

Милка Кралева ТОМ 33
Алтернативен линк

43. МИСЛЕНЕТО НА ВЕРГИЛИЙ

неделя, 5 юни 2016 г.


Винаги съм се стъписвала от елементарното мислене на Вергилий Кръстев!

В стремежа си да създаде илюзията, че съм го използвала, той е инсинуирал, че целта на брака ми с него била получаване на софийско жителство! Казва го, но това от където и да се погледне не е вярно!

Жителство в София? Че за какво ми е?

През 1980 г., моят живот в Бургас бе достатъчно уреден! Работех във Филхармонята, в Операта, и имах часове на хонорар в Музикалното училище. Не ми беше нужно да живея в София!

Обратното е вярно. Той каза на баща ми в подлеза, че от 10 години чака сгоден момент да поиска брак с мен! Софийско жителство ми дадоха автоматично, защото той е софиянец. Има хора, които се стремят към брак, за да получат софийско жителство. Но моят случай е друг.

Вергилий предложи брак с мен, защото целеше да се облагодетелства с архивни материали! Получи доста такива.

Той постигна целта си, а аз със софийското жителство в куфара си, се върнах да живея в Бургас. Не съм живяла и един ден в София след 1981 г.

Когато Боги навърши 16 години, трябваше да отидем там, за да получи паспорт. Това е единственият път, когато си спомних, че съм софийски жител. Създаде ми проблем, да се търся из томовете в Пето Районно.

Вергилий много иска да изглежда използван от мен, но това, пак повтарям, звучи доста елементарно! Аз не се ожених за каквото и да е жителство!

Бях подмамена от него за духовна работа, и знаех, че ще живея не в София, а в Своге, на Балкана. Знаех, че ще бъда учителка по музика в местната гимназия, и че ще слизам всеки ден до града, и после ще се качвам обратно на баира. Което не знаех е, че ще ходя с него много често в София, за да иска от братя и сестри, които ме познават, спомени за Изгрева.

Сега, с преднамерените подхвърляния в книгите си, че съм се оженила за него заради жителство в София, той иска да създаде илюзия, че съм получила нещо ценно! Не, жителството в София е ценно за човек, който има нужда от него. Аз нямах такава.

Бракът на Вергилий с мен, бе нужда за него!

Той получи съществени неща от този брак! Но не получи всичко!

И понеже не можа да осъществи контрол над мен, за да получи всичко, той реши да изхитрува, и започна да създава илюзии по отношение на мен!

Твърде елементарен ход е да се опитваш прекрояваш истината в свой интерес, когато фактите са налице.

Софийско жителство? Та аз съм гражданин на Планетата!

На хора като мен не е нужно жителство, те живеят където искат. Защото са свободни. Отвътре!

Публикувано от Milka Kraleva в 11:47:00



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ