НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

31. Вергилий бе циничен

Милка Кралева ТОМ 33
Алтернативен линк

31. ВЕРГИЛИЙ БЕ ЦИНИЧЕН....

събота, 30 април 2016 г.


Когато Вергилий обясняваше на баща ми защо иска да се ожени за мен, той каза: „Аз мога да я привлека като работник и без да се женя за нея, но ако тя дойде в Своге като моя съпруга, ще бъде по-естествено, и хората в Братството няма да се смущават!....”

По-късно, когато желанието му се осъществи, той ми обясни защо предпочел да съм съпруга, а не само негов работник.

Разказа ми какво се случило с Еленка и Светозар.

Те живеели заедно, но без брак. Когато разбрали че ще имат дете, много се смутили! И какво? Еленка била казала, че детето е от Светия Дух.

Вергилий много се смя, докато разказваше това! Беше доволен, че не е на мястото на Светозар, и няма да се наложи да прехвърли отговорността за детето си на Светия Дух.

Намираше много забавен този случай! Често го разказваше, като някакъв виц. Вдигаше ръце и казваше: „Ами то, детето, е от Светия дух!....”

Не разказвам това, за да критикувам Вергилий за подигравките му с хора от Братството. Изнасям го, защото скоро се случи нещо, което показа, че той е далече под Светозар по отношение на човешкия морал! Нещата се промениха.

Детето на Вергилий се роди чак в Бургас. Това го озлоби, и той му обърна гръб!

Даже измисли версията, че е само мое. Че как? Нали живях в Своге? Нали се спази закона? Ако той не е бащата, тогава трябва да е бил Светият дух?....

Естествено, че сега аз се подигравам на Вергилий! Българите казват: „Хитрата сврака - с двата крака!” Умна приказка, казана за подобни случаи!

Всъщност, мнението на хората от Братството, никога не е било фактор за Вергилий.

Неговите господари - духовете, са арогантни! Те не признават мнението на никого! И никога не поемат отговорност за постъпките си, защото нямат морал! Тези духове идват от центъра на Земята. И са егоисти! Вергилий ги слуша, и им се подчинява!

На моя кантар, Светозар тежи много повече от Вергилий!

Неговият син израсна обичан, и възпитаван от родителите си. А Вергилий и досега, безпричинно мрази дъщеря си!

На кантара, който имам вътре в себе си, Светозар натежава!

А Вергилий Кръстев, не тежи и един грам! Заради провалът му! И като съпруг, и като баща!

Публикувано от Milka Kraleva в 12:43:00



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ