НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

10.1. Избухналите бомби на „Изгревът”. За някои издания на Бялото братство.

Отговор на Вергилий Кръстев ТОМ 33
Алтернативен линк

10.1. ИЗБУХНАЛИТЕ БОМБИ НА „ИЗГРЕВА”.

ЗА НЯКОИ ИЗДАНИЯ НА БЯЛОТО БРАТСТВО

Отговор на Вергилий Кръстев - съставител на „Изгрева”


10.1.1. Тук се съобщава, че Кралю Кралев е бил член и лектор в Петдесятната църква в гр. Бургас.

Всички са очаквали да дойде Святият Дух, и да проговорят на чужди езици. Но Той не идва! Не само в Бургас, но и в другите протестантски църкви - не идва! А защо ли не идва? Отговорете си. А отговор има. И той е следният:

10.1.2. Тези хора изобщо не знаят, какво е Святият Дух! Говоря напълно сериозно.

Ако искате нещо да узнаете за Него, виж „Изгревът”, т. 31, с. 766. И там е посочено, къде да го търсите по томовете на „Изгревът”.

А какво е Святият Дух и какво е Христовият Дух - това не знаете, нямате знания за това.

За пръв път се дава това обяснение, чрез „Изгревът” - в „Космогонията” в т. 1, 1993 г. и т. 1. 2. изд., 2011 г.

Ще го прочетете ли? Едва ли!

10.1.3. Тук се споменава, че са му дали книгата „Учителят говори”. Това е грешка. А защо ли?

В „Изгревът”, т. 25, на с. 468-499 са спомените на Кралю Кралев, записани от мен, чрез магнетофонен запис.

На с. 470 се споменава, че е получил книгата „Учителят”. Тя е съставена от д-р Методи Константинов, Боян Боев, Мария Тодорова и Борис Николов. Отпечатана е в печатницата на ул. „Граф Игнатиев” № 7, защото е била с големи размери, и е била с луксозна хартия за времето си. Разрешението за печат е получено на 17.Х.1946 г., и е направена поръчка за печат през 1947 г.

Тази книга има история, която е описана подробно в „Изгревът”!

Аз съм разговарял няколко пъти с Кралю Кралев, и той ми е обяснявал, че книгата „Учителят” е издадена от Борис Николов, и затова чрез нея се свързва с него. И от там следва връзката му с Борис.

Не е лошо! Дори е похвално! Пример за подражание!

А книгата „Учителят говори”, е подредена и подготвена от Георги Радев. Първото издание е 1939 г., с обикновени сини корици.

Но във второто издание на същата книга е нарисуван Учителят Дънов в профил, с полувдигната ръка. Пише II издание, и е сложена емблемата с котвата. Вероятно това издание е след 1943 г., в печатницата на Изгрева.

Изданието на Георги Радев не е за новопостъпили слушатели, защото там всяко заглавие започва с такива думи и изречения, непонятни дори и за хора постъпили в Учението на Учителя Дънов десетки години преди това!

А сега ще Ви разкажем, каква е историята на тази книга „Учителят”:

Първо: Виж „Изгревът”, т. 3, с. 208 - „Книгата Учителят”; „Дар за Учителят” - с. 209-210; „Как се издаде книгата „Учителят” на френски език” -с. 210-212.

Тук трябва да се запомни, че разрешението за печат, се взима чрез лъжа от Методи Константинов.

Второ: Виж „Изгревът”, т. 4, с. 512-515. Тук Методи Константинов

разказва подробно всичко. За лъжата, която употребил, бива уволнен министър Касабов, и след това цялото комунистическо правителство скочи срещу Бялото Братство, и започват гоненията. Разбрахте ли кой е виновният?

Трето: Съществувал е на Изгрева т.н. „Просветен съвет”, който е решил да издаде книга за Учителят. Разпределили си темите, и всеки е започнал да прави извадки от Словото на Учителя по дадена тема. На поредното заседание, е бил поставен въпроса за издаване на въпросната книга. Но Борис Николов махнал с ръка, и казал: „Такава книга може да излезе след хиляда години!”

Всички били ужасени, когато на следващото заседание им се поднася отпечатаната книга - „Учителят”! Реакцията на всички била зловеща! -„Тогава разбрахме, че с този човек не може да се работи!”, ми казваше лично Георги Томалевски.

Само че той не знаеше, че този човек, който е махнал с ръка, е бил „майстор Борис”, а не истинският Борис Николов!

Хайде да Ви видим, ще го приемете ли това?

Четвърто: Първата бомба избухнала на Изгрева, с издадената от Мария Тодорова - „Песните на Учителя”.

Виж „Изгревът”, т. 1, 1993, с. 109-190, а в т. 1.2. изд., 2011, с. 125-

Втората бомба е изданието на книгата „Учителят”. Била е луксозна книга на времето си, но никой не е искал да я чете. Отхвърляли са я! Били отвратени от постъпката на Борис Николов!

За тях това е Борис, а за мен е „майстор Борис”! Аз имам доказателства за действията му.

Пето: В „Изгревът”, т. 5, който том е за Мария Тодорова, на с. 549 четем: „Как се написа и издаде книгата „Учителят”. Учителят не се доказва.”

Конструкцията се дава от Мария Тодорова. А как се издава? Виж на с. 552-554 - „Клетвата и мълчанието на гълъба”. А как се идва до провала, и кой е белият гълъб и кой е черният гарван - виж на с. 553-554.

Шесто: Защо разказвам всичко това? Защото Кралю Кралев и Милка Кралева, за да се представят пред „майстор Борис”, преиздават тази книга, за да докажат, че съществуват като Издателство.

Но те не знаеха историята на тази книга, която ги взриви и разруши! И от там дойде разрухата у тях! Те не могат да знаят това!

Седмо: Аз съм разглеждал подробно тази книга. Дори имам подпис от Борис и Мария на корицата. Тази книга като план, е изпълнена добре.

Онова, което е вложено в нея като цитати на Учителя Дънов, не са разбираеми! А защо? Защото в цялата книга не присъства Духът на Учителя Дънов! Когато Го няма Духът, има само един обикновен текст!

Искате доказателство? Ето го: Вземете, седнете и започнете да я четете. Като я прочетете и разберете всичко, ще ми се обадите на телефон: „О-о-Шикалка”. Такъв телефон съществува в приказките за малки деца. Амин!

Има го, и аз съм се обаждал на този телефон. Ура! Ура!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ