НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

61. Как работеше Учителят

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

61. КАК РАБОТЕШЕ УЧИТЕЛЯТ


Учителят, пък и аз, бяхме атакувани от много тъмни духове.

Ако бяхме като тебе кухи - прах щеше да хвърчи наоколо! Аз бях по-строг и се саморазправях, но бях силен! И това не ми влияеше зле!

За Учителят и за Неговото спокойствие, бях готов да вляза в дъното на ада, и да разтърся всички дяволи! Бях убеден, че щях да ги поразя и да ме запомнят за вечни времена - кога са безпокоили Великият Учител! Но аз притежавах тези сили и възможности.

Учителят постъпваше благо, с любов. Във всичко виждаше доброто, и не ми позволяваше да използвам силите си и големите си възможности да спирам злото.

Той го допускаше да се прояви, но в Неговото велико присъствие тези сили се укротяваха, и след това Учителя трансформираше всичко в положителна посока.

Учителят беше един мощен трансформатор на отрицателните енергии, в положителни.

Той не Се гневеше и пускаше злото да се прояви, а след това залавяше го със Своите антени и спуснатите огромни енергии, и ги превръщаше в положителни (тука се дава вътрешния образ на Учителя), и ги препращаше към всички ученици наоколо Си.

Това създаваше едно чудно благоухание, и повдигаше всички нагоре!

Аз се учудвах на тези велики възможности, и на великата Му любов!

Той гледаше със снизхождение низшите духове, и беше особено внимателен и любезен с тях, но много мъдро ги изчерпваше, ограбваше, и те си отиваха без енергия - разнебитени, ограбени и с невъзможност втори път да излязат насреща Му.

Те оставяха разкапани за цялата вечност, омаломощени и без никакви енергии да вършат зло! Ограбената от тях отрицателна енергия, Учителят използваше. Вие се чудите откъде Той черпеше енергия, и защо Учителя беше неизчерпаем източник на енергии до последния миг на живота Си. С тази енергия Той подкрепяше учениците си, лекуваше ги, внасяше импулс в техните души, умове и сърца.

Ако се бореше с тях - с тъмните, Учителят щеше веднага да ги порази.

Но от това нямаше да спечели, щеше да изразходва енергия и да намали запасите й. А той обратно постъпваше. Не мога да кажа хитро, защото думата не е изтънчена, а постъпваше мъдро.

И все и все мъдро, мъдро и все мъдро!

Затова Учителя не ми позволяваше и на мене, да поразявам противника.

А аз денонощно дебнех и ги улавях тия духове, и ги натирях в миша дупка!

Опасен бях!

Те се страхуваха от мен, не толкова от Учителя, защото те разбират от любов, но от мене трепереха!

Аз ги залавях с железни клещи, и ги прогонвах в дън земя. Това не ме разстройваше, защото аз го вършех с пълно съзнание, че помагам на Учителя - да не Го безпокоят и тормозят.

Учителят ми беше признателен за моята преданост, но същевременно ме възпитаваше да работя с любов, да обичам всички, да бъда благосклонен и снизходителен.

Аз не можех да изтърпя коварството на тези духове! А Учителят всичко търпеше! Всяка Негова клетка, беше Любов. Той - Учителят, беше готов на саможертва.

Аз и сега съм строг. Боря се с тези тъмни сили, но се старая да подражавам вече на Великия Учител. Постигнах известни постижения, и сега продължавам да уча Любовта.

Най-великата сила в света е Любовта!

Станах снизходителен, търпелив към тези низши духове, които не знаят какво ги очаква в бъдеще, и макар да мога да ги поразя, не го правя, заради великата Божия Любов! Затова и на вас помагам, без да върша зло. Помагайки на вас, аз помагам и на тях и те да се издигнат - на околните.

И ти Величка и Стефка, постъпвайте по този начин - подражавайте на Учителя. Той да бъде пример за вас - пътеводна звезда.

Трудно ще достигнем до Неговата велика Любов!

Трябва да се стараете, трябва будно съзнание, това качество е необходимо за ученика. При най-големите бури, да оставате тихи и спокойни и без никакво отрицателно въздействие за вас! Това е първата стъпка - стъпка на въздържанието. Това е духовния път на ученика.

Като ви поканят да ядете месо, ще си похапнете ли? Ще откажете, като дадете различни обяснения, като например: „Не ми се яде, не обичам, не съм разположен и др.” А може да не давате и никакво обяснение. Като те атакуват тъмните сили, прояви въздържание. Кажи: „Аз съм вегетарианец, и не ям месо! Яжте си го вие!” И се оттеглете.

Работете духовно. Може и да не готвите и да не домакинствате много, да не си угаждате, влезте във вашата спокойна вътрешна стаичка, и точно тогава работете, когато злото вилнее. Така то ще изпразни енергиите си напразно, и вие, ако сте будни и мъдри, ще използвате тези енергии. Ще творите, ще помагате на другите, ще живеете дълго и ще бъдете здрави.

Само така може да се живее в ада! Затова сте тук.

ДЕБНАТ ВИ ХИЛЯДИ ЗЛИНИ!

Използвайте тези енергии, трансформирайте ги в положителни, и така и вие ще се обогатите с нов приток на енергия.

Това е една голяма тайна!

Да, аз го разкрих, но нося отговорност, ако не го приложите. На моята любов, и вие отговаряйте с любов. Старайте се да изпълнявате тези велики мъдрости, запазвайте самообладание, оттегляйте се от стрелбището и точно в този момент започвайте интензивна духовна работа.

Мислено изтегляйте енергията им, и я пращайте като положителни мисли към някой ваш приятел - болен, страдащ човек. И ако можехте да видите резултата, вашата душа би се изпълнила с радост.

Ако в такъв момент, когато Черната ложа вилнее, вие отреагирвате, пращате отрицателни мисли, кълнете - губите от енергията си, дори вие да сте прави!

А какво ще направите? - Ще се оттеглите, ще зарежете тенджерата, обувките, къпането и започнете духовна работа. Нека материалната работа остане несвършена - яжте хляб и сирене, варени картофки, пери дрехи на две седмици, пък и хич не пери известно време, но бъди вегетарианка. Престани да ядеш месо. Нека върви духовната работа, а материалната, ако ще, хич да не върви. В най-трудните условия твори, създавай песни, пей, чети, размишлявай.

Йогите в това отношение, са много силни и концентрирани. Изпаднат ли в медитация, те са неуязвими към всичко, дори и към смъртта.

Ученикът на Учителя е длъжен да бъде силна душа, да постъпва винаги мъдро, с любов. В противен случай, той не може да бъде ученик, а един обикновен човек и да се храни с нечиста духовна храна, и е духовен месоядец.

Желая да станете силни!

Може би чак сега разбрахте какво значи силен? Крепки, мощни души -да се храните със скромна, здравословна храна. Никога да не употребявате месна храна. Работете духовно. Бъдете съзнателни ученици, и така вие ще се домогнете до много възвишени сфери, ще ви се разкрият чудни неща и прекрасни светове, ще достигнете до съвършенството.

И запомнете: Всичко е за добро! Аз ще ви помагам!

Особено много бдя и над Величка!

Като имам задача към нея да й помогна да стане силна душа - така и ще бъде. Такава е волята Божия. Да постъпва по същия начин и в службата си. Там има още работа за нея. Да се моли за всяка една душа поотделно. Така тя ще помогне и на тях и на себе си. Ще я натовариме, докато стане силна, да може всичко да претърпи, навсякъде да се прояви като ученик!

Тогава тя ще има пълна победа над злото!

Да седи настрана от тези хора, да се моли за тях. Те са слаби души, в тях има отрицателни заложби и проява на много тъмни енергии. Това е ваша задача. Работете с любов.

Помагайте и на Благовест. Той ще приеме положителното. Пазете здравето му и нервната му система.

Стефка да работи над Благовест. Това е нейна голяма задача!

Да бъде по-често край детето. Да му въздейства положително, да прояви любов към него. Величка не може да го изтърпява. Стефка да бъде край него, да го има това като задача - да работи духовно над него. Величка работи повече материално. Духовно тя е обременена и не може да му влияе добре, така че си разпределете задачите - Величка с уроците, а Стефка - духовно.

От сега нататък, винаги да чете на Благовест Библията. Цялата Библия да му прочете - от начало до края. Много голяма задача е това! Само това ще чете, и нищо друго. Благовест ще се интересува живо, той има нужда от това - да проучи Библията, чрез светлината на съзнанието на Стефка.

Ще следя за изпълнението на тази важна задача! Ще мине много време, докато прочетат цялата Библия. Това ще бъде от полза и за Стефка, дори и за Величка. Най-интересните примери ще кара Благовест да ги разкаже накратко, за да ги запомни. От тук трябва да се започне.

Аз чертая съдбините му, и бъдещето му ще бъде велико!

Стефка да работи с него с любов, като има предвид, че ще работи все едно с мене [все едно брата, ще бъде Благовест].

Аз изливам много любов към нея, тя също към мене, но в духовния свят. Нека излива физически тази велика любов към Благовест. Тя има големи претенции и амбиции към него. Това не е лошо, но не трябва да се прекалява.

Величка го обича Благовест много, и се бори като удавник във вода да хване сламката, и така да го спаси!

Тя е много добра майка, но не е достатъчно разумна!

Да не тормози детето, да работи с него според силите си. По-нататък да го остави само, но да не го тормози. То има нужда от нейната любов, тъй като я обича много. В него изведнъж, ще настъпи промяна в съзнанието му. И колкото сега е упорито и мързеливо, толкова обратно - ще започне да чете и да се просвещава, ще работи денонощно да запомни майка си строга, но любяща, а баба си като прекрасно същество, на което той никога няма да може да се издължи. Но това не е необходимо, това са две любящи се души.

В бъдеще, трябва да работиш с него всекидневно - непрекъснато, с будно съзнание, без да пропускаш възможност за духовен контакт с него, като използваш всяко свободно време за четене и размишление. Достатъчни са 10 минути на първо време, а по-нататък и повече. Ще постъпваш неотстъпчиво, настойчиво, както Величка по отношение на музиката, само, че с повече любов. Всичко прави с него с любов, без то дори да разбира. То всичко ще приеме с голяма любов и разположение.

Брата Любомир иска да подготви Благовест духовно, за да може да работи той чрез него.

Освен това, братът иска да просветли и своята мила Стефка, да й разкрие великите тайни, да я застави с любов да работи.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ