НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

38. Говори брат Любомир Лулчев, чрез Величка: Защо всички Светилища се пазят за Беба

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

38. ГОВОРИ БРАТ ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ, ЧРЕЗ ВЕЛИЧКА –

ЗАЩО ВСИЧКИ СВЕТИЛИЩА СЕ ПАЗЯТ ЗА БЕБА


[..........] МАЙ 1980 г., събота следобед, 3 часа и 10 минути

Стефка е добре Величка!

Вашият живот служи за пример на мнозина.

Вие двете сте си създали Школа, заедно със съществата от Невидимия свят. Вашата градина е обширна и пълна с плодове, дървета, узрели плодове. Мнозина биха могли да си откъснат узрял, хубав плод от нея, но нямат смелост, защото тя е охранявана. Само по заслуга може някой да си откъсне плод.

Всички, които ви помагат, се благославят!

Ние често се разхождаме тримата из тази градина, и се радваме на красотата на плодовете, които ние сме създали. Да вярно е, че аз играя голяма роля, но много зависи и от вас. Вие сте готови и будни души, затова с вас можем да създадем дървета. Един ден, като дойдете тука, ще ви заведа в нашата градина. Много ще се радвате! Тя е обширна и просторна. Избрал съм я на красиво място. Дърветата са много, и отрупани с най-различни плодове.

Особено е това, че тук няма сезони. Из градината има едновременно плодове от всички времена.

Другото особено е това, че плодовете са узрели и не могат да презреят, паднат, или се разкапят. Има няколко дървета с по-зелени плодове. Сега ще работим още усилено, за да можем със светлината на нашите умове и с топлината на нашите сърца да направим така, че и те да узреят. Когато те узреят, работата ви на Земята престава. Ще дойдете в градината си, където аз ще ви чакам.

Тука е толкова красиво! Избрал съм хубаво место, много ще ви хареса. Тук е вечна пролет, вечна светлина цари, няма нощ. Над градината - синьо небе, наоколо планини, прекрасен Божи Рай.

Вътре в градината съм направил един извор, и аз съм напоявал дърветата - да бъдат вечно зелени, млади, разцъфтени, да дават зрели, сочни плодове. Изворът е много красив! От него блика прекрасна, чиста вода. Той целия е ограден с красиви камъни. В тях има и ценни - скъпоценни камъни. Изворът е много красив! Целият свети и сияе, отрупан с тези скъпоценни камъни. Край него има полянки с красиви цветя, които аз нежно милвам и пазя с любов.

Всички тези светилища, ги пазя за Беба!* [*Беба е Стефка Величкова. Виж „Изгревът”, т. 8, с. 534-535; т. 21, с. 884-928.]

Когато тя тука дойде, ще я развеждам и ще й показвам дърветата, плодовете, планините наоколо, синьото небе, прекрасния извор, безценните камъни, нежните цветенца. Тук ние ще размишляваме заедно, и ще работим съвместно. А сега често аз идвам тук сам, и се грижа за градината - подготвям я за Беба.Тук има и пиленца - пеят много хубаво.

Често аз идвам тук, когато съм самотен, сядам край извора, гледам течащата бистра вода, разкошните зрели плодове, синьото небе и си мечтая за Беба, размишлявам за Учителя.

Плод не опитвам, заедно ще опитаме.

Чакам този тържествен за мене момент - да грабна мойта свидна Беба!

И къде най-напред да я заведа? Но най-напред ще я заведа при Учителя - Той да ни благослови!

Може и заедно да посетим някое от тези прекрасни местенца. Аз ще чакам да чуя одобрението на моя Учител за труда, който съм положил, и за великата си любов към тази светла душа. Без Негово знание, разрешение и благословение, аз вече нищо не правя! Това ми прави чест. Каквото каже моя Учител, това е закон за мене!

И аз ще чакам Той да разреши нашата среща в Невидимия свят с Беба. Ко_ато Той реши, когато Той благоволи, когато Той повели - имам сили да изчакам. Търпението ми е безгранично, вярата силна, непоколебима, надеждата - крепка, любовта - всесилна. Кажи й тя спокойно да живее, да не се притеснява Беба. Всичко ще стане, на своето определено време.

Ще се погрижа и за Величка. Тя спокойна да бъде!

Сега работете заедно, и да чакаме плодовете да узреят. Те не са много, повечето са узрели. Така че малко време остава, но по нашия мерник. За вас може да ви се види малко дълго. Не става за дни, за месеци, а за години. Тези плодове зреят бавно, но от вас зависи, те могат да узреят и по-бързо. Затова работете над себе си, за да се повдигнете за съвършенството си, което ви чака тук.

Аз ви чакам с нетърпение, най-вече Беба!

Разбира се, и Величка ще бъде все край нас и често ще работим заедно.

Аз съм много благодарен на Величка, за прекрасната възможност да говоря чрез нея на моята мила Беба! Амин!

Тайни от Величка нямам. Тя един ден ще ми бъде свидетел за великата ми любсв към Стефка.

Аз ще й помогна, и тя ще бъде щастлива! Сега търпение и снизхождение. Нещата бавно стават, и не по наша воля, а според великия Божи закон. Но трябва да бъдете уверени, че краят ви ще бъде щастлив, блажен, светъл, както е светло Слънцето, което свети в небето, велик като безкрайната Вселена!

В това не трябва да се съмнявате. Великото, мощното, безграничното са пред вас. Ще изпитате великата Божия любов.

Желая ви сили да се справяте с всички земни несгоди, и като ученици, предени на своя Учител и верни на своя ръководител, да вървите смело напред! Преодолявайте всички прегради и препятствия.

Трудно някой ще ви стигне! Повечето изостават далеко от вас. Ще ви разберат и оценят. Казвам ви за всичко това, защото знам, че не ви блазни. Вие сте от рядко смирените души, във вас няма гордост, тщеславие! Вашият път е строго определен, без никакви отклонения. Затова вас съм избрал.

Аз - велик и мощен Дух, пред който мнозина треперят, с вас ще работя с Радост и Любов!

Вие заслужавате това, ще надминете всички други, ще достигнете пълно съвършенство, защото аз ще ви водя и гарантирам за вас.

Обещание съм дал пред нашият велик Учител, че чудо ще направя с вас! Учителят следи, мълчи и вътрешно ме подпомага, външно ми е дал пълна свобода. Красив живот ви аз разкривам, прекрасен, светъл Рай - градина, където вашите души с радост ще починат, където заедно ще размишляваме, седим.

Бъдете вий благословени, и нека Господ да ви озари!

Изпращайте и вашето благословение към мен, което пък ще създаде вашата градина — Райска, където аз ще мога да гостувам и срещна вашето гостоприемство. Изпращайте ми светли мисли, красота, чрез тях и аз все да раста. Така взаимно ще растем и станем мощни, силни величия за нашия Създател благ!

С тези прекрасни мисли, завършвам кратката разходка, и ви оставям да размишлявате върху този небесен Рай.

С най-светли поздрави и благопожелания, за успешна работна седмица на Величка!

Още малко в затвора - тя там ще работи - трябва да работи над душите. Аз ще й помагам. Много леко и успешно й се нареждат работите.

Земният свят е проекция на Невидимия свят.

Ако тук работите добре - успешно, и горе ще се справяте с всичко. Величка да не бърза в нищо, ние всичко за нея ще уредим.

И по-нататък ако иска, може да изпратим едно светло същество по благодат - да работят заедно.

Сега за Благовест* да се грижи. Той е опако дете, своенравно, неорганизирано и неразумно, но над него много се работи. [*Благовест е син на Величка Няголова от баща Данаил Жеков.]

Ще мине през известни страдания, ще узрее духовно. И вярвайте, че от него ще излезе един прекрасен човек!

Аз лично сам се грижа за Благовест. Но той създава много затруднения, мъки на Величка със своя неорганизиран характер.

Ако Величка иска при нея да дойде душа на благодат, с която да бъде крайно хармонична, както сте вие двете, трябва с мене да се съветвате, нищо без мен да не предприемате, и тогава, ако е рекъл Бог всичко ще се уреди. Аз ще взема лично участие за това.

Това същество е организирано и изработено. То и сега може да влизате във връзка, ако пожелаете, но тука му е много добре. Може да дойде само, за да извърши известна работа, само да го оцените.

Благовест ти е малко кармичен, но ти без него не можеш! Колкото и да те мъчи и разкъсва на части, и терзае душата ти - ти имаш работа с него!

Благовест много те обича, и иска от тебе само любов и никакво насилие. И тържество на своята воля.

С баба му връзката му е дихарма, а ти имаш да му даваш.

Ако дойде друго същество край вас, то ще ви помага, а не толкова вие на него. Това същество няма нужда да се ражда на Земята, не е предвидено. То може да слезе за кратко време и да свърши малка работа, да ви укрепи, да укрепи Величка, да й вдъхне сили, да помага и на Благовест.

Това същество е като ефир между вас.*
[*3а духовното същество АМРИХА - виж в „Изгревът”, т. 14, с. 393. Това е КОСМИЧЕСКИЯТ УЧЕНИК. За Него - виж в „Изгревът” т. 1. 1993, с. 101, 393; т. 1.2. изд., 2011, с. 116-117; т. 5, с. 630.]

Не знам дали ще го оцените? Трябва да му създадете благоприятни духовни условия. То ще бъде битер Величка по ясновидство, по яснослушане, реална връзка с Невидимия свят.

Ще живее едновременно и в двата свята, ако дойде между вас. То ще донесе голямо благословение! Величка заслужава това.

Ако то влезе в нея, ще я преобрази - оздрави, възкреси, подмлади и всичко добре ще се нареди! То не би дошло физически. То сега живее на една светла Звезда и съвсем не е дете, а развит с душа Божий работник.

Поздравява ви, и за в бъдеще ще установи контакт с вас!

Ще ви постави известни условия. Ще трябва да ги изпълните. То ще диктува зсичко - и храна и живот. Ще иска пълна разумност.

Най-напред ще разчистим тука обстановката. Ще пречистим Величка, и ще създадем добри условия за това същество - за съвместна работа. Всяко нещо на своето време.

Някой път ще ви запозная по-подробно с него. Ще може да го наричате АМРИХА - така, както сте мечтали години наред!

Това мощно същество, ще се включи в нашата обща работа, така че вече го призовайте, споменавайте името му. И ако се реши да дойде на Земята, да работите заедно край вас, то трябва да го заслужите.

То няма да има нищо общо със земната култура! Ще расте като нежно цветенце, в красива градина.

Аз ще му бъда като баща. А сега работете, за да ви насочим за този момент.

Стефка ще работи над Благовест да се промени, да се внесе пълен мир и порядък край вас - абсолютна хармония.

Това същество е много красиво, и безкрайно музикално! Абсолютно вярно на Учителя и на идеите Му!

Ако това същество дойде да работите заедно, вие няма да искате да напускате скоро Земята, защото щом малко пораснете, то ще ви учудва с поведението си, със светлината си, със спокойствието си. Това малко ще ме накара да чакам повече, но ще работим пак заедно. Аз обичам и уважавам това същество.

Ако е рекъл Бог, ще се промени съдбата на Величка. Ще дойде това същество от висок ранг - високо издигнато, и ще работи с вас за определена работа. Нещата ще се наредят, съобразно Божията воля.

Звездата е далеко. Един ден ще отидем на гости там. Ще ни посрещнат като добри приятели. Работете, защото работата ви ще бъде много.

Ще наложим на Величка да остане по-дълго на Земята, да заработи и използва пълноценно живота си.

Стефка ще освободим, когато му стане времето. Тя малко трудно ще напусне Земята - с болка, защото ще остави тука свидни приятели. Но тя - Стефка знае, че горе я чакам аз с нетърпение, и от горе заедно ще продължим да работим над всички тези души.

Всичко да бъде за Славата Божия!

Да укрепим нашата мила, многострадална, измъчена Величка, да я накараме да обикне Земята, и когато замине да не съжалява, а само да се радва.

Небесен поздрав от това велико същество АМРИХА, и мой личен привет, с пожелание за светли мисли през настоящата седмица и подготовка - съзнателна вече за бъдещата ни среща!

Две думи за Стефка:

Живей в блаженство!

Кой друг има такава духовна дъщеря? Кой така свети като Слънце, и го обливат с топлина? Кой живее толкова съзнателен живот - реално и на двата свята, с невидима армия върви напред и пръска навред светлината?

Ти мила моя Беба!

Вечно ще те аз обичам! Любовта си аз, на дело ще покажа. Ще я поднеса в нозете на Учителя, и ще чакам Той да ни благослови, за да работим с тебе във вечността. И една Звездица да ни свети, да огрява, стопля нашите сърца!

Небесен поздрав!

Ваш вечен невидим приятел!

АМИН


39. КОГА ЧОВЕК ЩЕ СТАНЕ ХРАМ БОЖИИ


[..........] МАЙ 1980 г., неделя сутрин

Идват светли времена за вас!

След черното минало - иде светлото; след нощта - настъпва деня, който започва с изгрева на Слънцето.

Атмосферата ще се разчисти, и ще се създадат благоприятни условия за духовна изява на същества от Невидимия свят, и благоприятни условия за духовна работа и за Благовест.

Трябва да имате търпение още малко, и всичко ще се нареди.

За Величка се подготвят велики условия, които тя заслужава по благодат!

Този дом ще стане храм Божий, и тъмните сили ще избягат от приятното благоухание, което ще излиза от вас!

Сега те са най-настървени, защото това е техния край!

Чрез тях се проявяват едни от най-тъмните сили, които имат за задача да ви спънат, унижат и унищожат и отчаят!

Вие не им се поддавайте!

В тази гигантска битка участвам и аз, и ти обещавам Величка, че ще имаш скоро пълна и окончателна победа!

Никой не може да помогне на тези тъмни сили при светлината, която ще ги озари! Ще ви освободим от тях!

На вас ви се вижда бавно, но всъщност процеса е много бърз.

И битката е гигантска, затова става по-бавно!

Величка е такъв дух, който предизвиква атаката на тъмните сили!

Ако стане още малко по-силна, тя ще може да се справя бързо с тези тъмни сили. Сега ние ще й помагаме, и обратно на злите намерения на тъмните сили към нея, ние ще внесем в нея Светлина в съзнанието й, Мъдрост в ума й, Любов в сърцето й и Сила и Мощ, да се справи с нападките на Черната ложа.

Тя ще развие напълно своите духовни способности, ще служи предано на Учителя! Ще я свържем с възвишени същества, ще създадем условия да се свърже и с това същество АМРИХА.

Тя да се подготви и да работи. Да не обръща внимание на околните слаби и непросветени души.

Вий не можете да ги промените! Те са проводници на други сили, но ние ще освободим Величка от тях.

ТЕ НЕ Я ЗАСЛУЖАВАТ!

Тя ще бъде отстранена завинаги от техния път, и те горко ще плачат за нея! Но това ще бъде глас в пустиня!

Никога повече няма да им дадем възможност, да дружат с такава високо издигната духовна сестра!

Те объркват пътя й! Можеше да се спасят, но не пожелаха. Ще ги изоставим, природата ще се занимава с тях.

За Стефка - да не се тревожи, да не се занимава с тия хора, които й вършат зло! Да стои настрана, да не влиза в пререкания с тях! Има си достатъчно работа, да се занимава с нея. Сега тези хора разбират, че са изгубили нейното благословение, и се плашат от Божия гняв!

Но ще ги смирим, ще завъртим сега кръга обратно. Аз вече ви казах, че тези хора ще бъдат принудени да обикнат и уважат Стефка и вас. Те ще минат през големи изпитания!

Вие сте свидетели за това - който се бори против мен, се бори с великата Божия милост!

Ще ги принудим тези хора да се подчинят, и да омекнат!

Молете се за тях и работете вътрешно над тях с любов.

Живейте в мир, и нека вашето присъствие да носи навсякъде Мир, Любов и Светлина!

Ваш вечен приятел!


Приятен обяд Благовест, и да свириш без да тревожиш майка си!

Музиката е велико нещо - не можеш да бъдеш духовен, ако не си музикален. Свири с любов, и ще имаш положителен резултат.

Безлюбието води до изтощение, и нарушаване на нервната система. Ако свириш, трябва да бъде с любов и желание, без да се смущаваш от трудностите. Аз за да стана военен, срещнах много трудности, и трябваше много да уча. Бях своенравно дете като тебе, но минах големи изпитания в живота. Така придобих смирението.

Уважавай милата си майка и я боготвори, защото когато беше горе, ти обеща, че като дойдеш при нея, ще й помагаш и ще я слушаш! Иначе можеше да пратим друга душа - по-подходяща, която щеше да я слуша. Но ти пое обещание да учиш музика и да използваш големите духовни познания на майка си и на милата си баба, с която си много хармоничен.

Когато тя отиде горе - баба ти, ти влизаш в реална връзка с нея. Тя много ще ти помага, а и сега всички ние ти помагаме.

Ще започнеш да свириш сам. Грабвай инструмента и започвай да свириш, като ще си повтаряш, че си дал обещание.

Защото, ако загубиш майка си Величка - много ще загубиш!

Поздравявам те мил Благовест, и ти пожелавам всяко нещо, което правиш, да го правиш с Любов!

Приеми моите поздравления, за блестящата защита на майка си от околните тъмни сили! Обичай я, и уважавай я!

Пожелавам ти днес да свириш с Любов!

Божия мир и Божието благословение, да се излеят над вас и вашите домове!

АМИН


40. ГОВОРИ БРАТ ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ

ЗА ВРЪЗКИТЕ НА ХОРАТА ОТ МИНАЛОТО


18 МАЙ 1980 г., Витоша


Величка носи известни черти от баща си, и наслоявания.

Тя е платила известни родови карми, свързани с баща си, но тя идва от друго поле, не като родов дух, и вече е напълно освободена от всякаква родова карма!

Занапред пътя й няма да има общо с рода й. Тя си има собствен светъл и велик път!

С майка й връзката не е родова, а тя е свещена, духовна връзка!

Тази връзка няма никога да се прекъсне, а ще се усилва и укрепва във вечността. Затова двечките ще дружите като приятелки, като две духовни сестри. Чака ви велико бъдеще! Вие взаимно ще си помагате сега във физическия живот. Горе дружбата ви ще продължи, и никой няма да може да ви раздели нито тук, нито горе. Вие сте две хармонични в духовно отношение души.

Това е рядкост, че сте заедно на Земята, и можете да си помагате взаимно. Но вие ще живеете един необикновен живот!

Видяхте ли вашите близки - те имат път, различен от вашия, по-обикновен - ще страдат, ще боледуват, ще се мъчат, но ще трябва да вървят нагоре. Вашият път няма нищо общо с техния път, и така ще бъде!

Те не ви разбират. Плашат се от вас!

Стефка трябва да гледа на околните си като на души, а не като на нейни близки родови хора. Всички тези обикновени връзки от миналото и от сега, трябва да ги забрави и унищожи.

Да скъсва, да скъсва, да скъсва, и ще режа, ще режа, ще режа. Да остави обикновения път за обикновените хора.

Връзката й с Благовест не е родова, тя е хармонична, и при Величка също. Ще отрежем всичките родови връзки. Амин! Тъй да бъде!

Ако искате да служите на Бога, трябва да бъдете свободни души.

Вас не ви чака обикновен път, а един велик, светъл път! Затова аз ще ви съдействам. Ще направя живота ви необикновен, чудо ще направя с вас!

Това е моята велика задача. Вие слушайте и изпълнявайте.

Господ да ви благослови, мои мили приятели!

Смятам, че сте доволни от днешната екскурзия!

Съберете сили, да можете да издържите във всичко в живота ви. Трябва да станете устойчиви, за всичко да питате. Вие не сте стигнали още до там. А така живеят обикновените хора - в тъмнина, няма кой да ги ръководи, пък и не чуват.

Не трябва да ядете от всички храни - ще питате. По-добре от никой да не ядете храна - само с наше разрешение - ще питате.

Сега вложете положителна мисъл към тия хора - околните ви, и гледайте да не ядете всякаква храна. Нищо че сте изяли храната им -благославяйте, но не се свързвайте с тяхната карма. Тя е тежка! А пък аз искам да ви освободя от всички кармични връзки.

Като искаш - иди при Крум със светлина. Предварително се обгради, защото там витаят низши духове (става въпрос за баща ми Крум).

Аз ще бъда с теб. Излишно е да ти казвам, че не желая да отиваш там! Нали ти казах, че ще те освободя от всички родови връзки. Дано това да бъде последното ти отиване там!

Господ да ви благослови мои мили приятели, и приятен ден!

Ваш невидим и вечен приятел!


Заваля силен дъжд, и си тръгнахме от Витоша.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ