НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

35. Говори брат Любомир, чрез Величка - у тях за чай-големите врагове на човека

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

35. ГОВОРИ БРАТ ЛЮБОМИР, ЧРЕЗ ВЕЛИЧКА - У ТЯХ

ЗА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НА ЧОВЕКА


НОВО СЛОВО ОТ БРАТ ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ НА 17 НОЕМВРИ 1979 г., неделя, 11 часа и 10 минути

Мили мои приятели, вярно е, че ви наблюдавам и слушам с интерес! Нашепвам ви някои мисли.

Аз минах тежко на Земята!

Не мислете, че и вие ще минете по-леко! Природата ще ви прекара през най-тежките изпитания! Ще седи отстрани и ще ви наблюдава. От време на време, ще ви премерва на везните!

Възприемайте изпитанията с любов и разположение!

Нарочно сте турени край най-големите си врагове! Благодарете за това! За всичко благодарете!

Горе не е така. Там не можеш да се срещнеш, дори и с врага си! Живееш си в блаженство, и песни си пееш. Но тука на Земята, не е така. Трябва да растете.

Не мислете злото на тия хора, които ви правят зло! Те и без това, ще минат през тежки изпитания!

Вие трябва да им помагате. Ако Господ не обичаше хората, не им помагаше и не ги изчакваше в техния бавен път на еволюция, би ги унищожил до сега. Той има велико търпение, макар, че то вече се е поизчерпало. Ако вие бяхте на Негово място, в един миг на ярост и озлобление, бихте ликвидирали вашите врагове! Затова няма да притежавате такива сили, докато не се научите как да ги използвате.

Вашите врагове са едни нещастни души, които страдат и се лутат!

Ако не можете да ги обичате, поне не ги кълнете! Те още не са узрели плодове. Когато узреят, вие ще се наслаждавате на красотата им и сладостта им. Това няма да е скоро.

Вас най-много ви боли, че не ви обичат вашите врагове. Много бихте искали вие да ви обичат, и да не могат без вас. Това е най-голямата ви погрешка! Приемете нещата такива, каквито са, и благодарете! Колко кратко време ще бъдете при такива условия! - Че не ви обичат 1-2 души, какво от това?

Това е велико благословение, да живееш при тези, които те мразят, ненавиждат и то за толкова кратък период от време! А за дълги години сте живяли и ще живеете между същества, които много ви обичат! Нима не можете да изтърпите този кратък изпит? Толкова много да държите, точно тези хора да ви обичат!

Вие трябва да знаете, че милиарди са съществата, които ви обичат!

Вас ви обичат най-напред вашите приятели - земни и небесни, а те не са малко. Обичат ви ваши роднини тука и горе, обичат ви и ангелите, светлите възвишени същества, завършили своята еволюция, вашите ръководители, учениците на Учителя.

Сам Учителя благ ви обича и следи всяка ваша стъпка!

Обича ви и Господ!

Трябва ли 2-3 ваши врагове, да бъдат в състояние да ви почернят съзнанието?! Оставете ги да си вървят по пътя си. Не искайте те да ви обичат!

Тяхната любов е като тигърската! Те нарочно са при вас, за да оцените любовта на Вселената към вас.

Ето, и аз ви обичам, помагам ви, следя с трепет вашето развитие.

Трябва да преодолеете всички спънки, да вървите напред. Те като не ви обичат, вие поне не ги мразете. Иначе това, което казвате за вашите врагове, ще представлявате и вие за тях, защото тях също природата обича и Господ ги обича.

Затова Исус Христос казва: „Любете враговете си”, защото само, ако ги обичате, ще бъдете в унисон със закона на Любовта, който важи за цялата Вселена - всемирен закон, велик закон.

Аз главите ви ще ви пълня, та дано да проумеете и приложите поне малко от моите думи. Да, вироглави сте, особено ти Величке, колкото си по-вироглава, толкова през по-трудни изпитания ще преминеш!

Това ще продължи до тогава, докато проумееш закона!*
[*Виж „Изгревът”, т. 21, с. 844-847.]

Ти сама си слагаш препятствия на пътя! Ако беше приела кръста си с примирение и любов, нямаше да се мъчиш толкова години. Но промените в съзнанието на хората, настъпват много бавно.

Ние искаме да минете по по-бързата процедура, затова ще увеличим страданията ви, ще ви принудим да станете добри, и да се усъвършенствате бързо. Това важи и за цялото човечество. Ще бъдат увеличени страданията на човечеството. Гответе се за изненади!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ