НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

22. Слово, дадено на Витоша с Величка, майка ми и Благовест на 2 септември 1979 г., неделя - на слънчева полянка - на „Резена“

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

22. СЛОВО, ДАДЕНО НА ВИТОША С ВЕЛИЧКА,

МАЙКА МИ И БЛАГОВЕСТ НА


2 СЕПТЕМВРИ 1979 г., неделя - на слънчева полянка - на „Резена”

Добре дошли от Рила мои светли души!

Ето вече пак сме тук на Витоша. Има облаци и слънце.

Съществата на Рила ви изпратиха с Любов! Те си спомнят за вас. Ще ви чакат пак.

Сега отваряме салона на Витоша.

Да, на Витоша е приятно, магнетично. Тук също лесно се прави връзка. Има високо напреднали същества. Те са с по-друга култура от рилските, но много се радват, когато сте заедно и небето се радва.

Вие си предавате енергия една на друга.

Не тъгувай Стефка за Крум! (моя баща).* [*3а Крум Няголов - виж в „Изгревът”, т. 31, с. 714-716, 733-734, и снимки - в т. 21, № 39-43.]

А пък, ако тъгуваш, ще рече, че той не е добре, ако се радваш, значи е много добре. Радвай се, за да бъде той добре. Той не може така бързо да се издигне, ще мине доста време. Постепенно, постепенно ще върви нагоре. Него го чака още едно прераждане, за да може да живее по-съзнателен живот, отколкото е живял досега. Той заслужи да му се изберат подходящи условия на Земята, не като досегашните. Условията му ще бъдат много добри, за да може да се развие духовно, музикално, философски, да добие една култура и интелигентност.

Когато го срещнете отново, вие няма да може да го познаете! Характера му ще бъде променен в положителен смисъл. Ще го очистят и освободят всичките стари наслоявания у него. Той е готов за това, и желае да служи на Бога. Той ще работи усилено, за да може да достигне до тебе Стефка, а ти ще му помагаш. Това ще се случи след известно време. Периодите при нас са кратки, за вас са дълги - изглеждат дълги. Той не може да мине без друго прераждане.

Сега го подготвяме, лекуваме, и щом събере сили, ще го пратим пак на работа. Той е верен, и готов да работи. Няма достатъчно сили (слабоволев е). Ще го понатовариме, за да му развием силата, както на Величка. Ти затова си претоварена.

Крум ще се роди в интелигентно семейство, не в България. От сега ще подготвим хора, които да го приемат в наши братски среди, независимо къде. Ще му дадем много добри богати условия, при богати хора, които ще му помагат и учат, при интелигентни хора, защото целият му живот бе много труден и много беден, и не е имал условия да се развива духовно. Имал да мине този живот, за да се смири. Сега вече е придобил смирението и ще го пратят при много добри материални условия, и при много любящи го хора.

Той беше в безлюбие. [Целият си живот изкара в безлюбие. Сега ще учи закона на любовта.

По-нататък, Благовест ще може да се срещне с Крума. Ще се срещнат физически. Благовест ще му помага, понеже е мощен, силен дух.

С тебе е свършила тази връзка с Крум!

Тя е приключила! (между майка ми и баща ми).

Той - Крумчо, ще пропагандира Новото Учение, ще има възможност да работи за Учителя и то с голямо желание ще го прави, както е имал желание, когато е бил на Земята да работи за Учителя. Сега ще се реализира това.

Велико бъдеще му се подготвя! Затова не го оплаквайте. Радвайте се, че толкова го обича Бог, и Учителя Сам ще му помогне!

Но ще мине през една Школа.

Затуй сега го лекуват, за да го изпратят съвършено здрав и цветущ пак на Земята. Затова приеха Крум горе, за да го подготвят пак за долу.

Задачата му сега е да се радва на Божият Рай, и да събира сили.

Стефка не трябва никак да го тревожи и да го остави на спокойствие, защото тя може да няма нужда да дойде пак на Земята физически, но той има нужда.

Тя не трябва да постъпва егоистично! Да му даде на Крум пълна свобода, и да се моли за него. Всичко ще се нареди добре.

Не утежнявайте душата му! Той ще се радва, ако мислите добре за него, ако имате положителни чувства към Крума, и ако постъпвате разумно. И той се моли за вас. И той ще стане добре (полека-лека). Обичай го, както го обичаше на Земята. И му помагайте. Но той беше един упорит, непокорен дух и не желаеше да те слуша. Но към края на живота си почна да те слуша в духовния път, но то бе кратко и той си замина за другия свят да учи закона на любовта.

Ти не тъгувай за него, но се моли да се излекува от недъзите си и да се оправи.

Времето е хубаво, приятно. На Крума му е така хубаво. Вече е по-добре и има нужда от спокойствие, красота и планини.

ЗА БЛАГОВЕСТ:

Той е моя приятел!

Много говори, буден е и ще въздейства на съзнанията на хората.

Аз ще му помагам, и ще го пазя от беди!

Ще бъде смел, както аз бях смел! Още малко да порасне - ще му дам задачи. Той ще получи едно добро и солидно образование. Сега работете с него. Труден, упорит характер, но трябва да го преодолявате. По-нататък, той ще се пробуди и сам ще заработи.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ