НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

60. Страданието разрешава формите на живот

III. В Кабинета на Учителя ТОМ 33
Алтернативен линк

60. СТРАДАНИЕТО РАЗРЕШАВА ФОРМИТЕ НА ЖИВОТ


-    Коя е тази граница? - запита офицерът.

-    Всичко, което днес чухте, разбрахте или не разбрахте, съгласихте се или не се съгласихте. Това беше Вашата граница в тази област. То ми показваше, че много неща не знаете. И това знание е нещо обикновено, може да го намерите в книгите, но има знание, което не е писано никъде.

-    Какво е това знание?

-    Зад временното, зад пространственото съществува друга реалност. Това е реалността, която Ви ограничава, която тепърва ще бъде изследвана от хората на науката.

-    Вие изследвали ли сте я?

-    Ще имате случай да проверите.

-    Добре, защо проповядвате страданието, когато цял свят търси начин да се освободи от него?

-    Тъкмо затова ще страда още повече. Да се освободи човек от страданието, е абсолютно невъзможно! От момента на грехопадането, сме навлезли и заживели в света на страданието. Разрешението на живота в тази фаза, е само чрез страданието. Трябва да приемем страданието като нещо дадено. Разбира се, става дума за разумните страдания.

-    Не можем ли да излезем от този свят на страданието? Вие не знаете ли някой такива методи?

-    Това е моето Учение. Първото нещо, което трябва да направим, е да осъзнаем първата си грешка, грешката, заради която сме навлезли в света на страданията, защото от тогава до сега ние непрекъснато повтаряме тази грешка. Формите й са различни, но съдържанието и смисълът й са все едни и същи. Яли сме и продължаваме да ядем от забранения плод. Страданията събуждат човешката душа за нейното минало, чрез което може да се разбере настоящето и да се надникне в бъдещето.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ