НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

5. Телескопа и далекогледа за Луната

ТОМ 31
Алтернативен линк

5. ТЕЛЕСКОПА И ДАЛЕКОГЛЕДА ЗА ЛУНАТА


Брат Чернев ми разказа една невероятна своя опитност. Отива на Изгрева и там са закупили един телескоп, и вечерно време по него разглеждат Луната. Учителят Дънов е застанал до телескопа и обяснява на всеки, какво трябва да види на телескопа за Луната. Всички са се наредили на опашка и всеки си чака реда.

И брат Чернев е на опашка. Но по това време той има големи проблеми, и е притеснен много. От три дни е притеснен и нито може да яде, нито да спи! Не знае какво да прави! Но решил да иде на Изгрева и ето сега реда му наближава, за да сложи очи на окуляра на телескопа.

Учителят леко го докосва до лакета, за да се отмести, за да може да сложи по-добре телескопа до лицето му.

Изведнъж усеща, че някакъв ток преминава през него! Целият се разтърсва! След малко очите му се отварят и вижда пред себе си целата Вселена с всички планети и Слънца, и той пътува между тях. Освободен от тялото си, той пътува и е в едно такова състояние, което не може да опише!

И чак тогава разбира защо първите християни са пеели химни и са отивали с песни пред лъвовете на римските арени, и как са загивали от техните копия, без да усетят никаква болка. Били са в състояние на онова вътрешно блаженство! - „И дори на мен сега да ми предложеха да си дам живота от това тело, щях да го дам, без да се замисля, защото това, което усещах и чувствувах, беше че съм едно с цялата Вселена и Космос! Друг път това не се повтори."

Това беше един пример за пробуждане на човешкото съзнание за Космическото съзнание, което трябваше да дойде.

И тази случка прибавяме към чудесата, за които говори апостол Павел в „Послание към римляните", гл. 5 ст. 19 и със силата на Святоя Дух е проповядвал Христовото благовестие.

Амин!

Този брат се казваше Илия Чернев, от село Изворище, Бургаско. Живееше на село, но имаше жива връзка с Онзи, който признаваме, че е Живият Бог слезнал на Земята - Учителят Дънов

30-31.12.2014 г.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ