НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

13. Оповестяване за интернет страницата на „Изгревът" - www.lzgrevat.com

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

13. ОПОВЕСТЯВАНЕ ЗА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦАТА НА

„ИЗГРЕВЪТ" WWW.IZGREVAT.COM


Съставителят на „Изгревът"

д-р Вергилий Кръстев


Началото на поредицата "Изгревът" е поставено с мисълта за отбелязване края на един период от четиридесет и пет години -1945-1990 година. Период, предварително обозначен от Всемировия Учител Беинса Дуно като епоха на труда и с определен от Него хронологичен обхват -точно четиридесет и пет години.

Съставителят на поредицата е работил преди това целенасочено двадесет години с представените автори, строго индивидуално и в пълна нелегалност, поради опасностите, които съществуваха през онези години. Вилнеела стихията на опустошението, целяща да унищожи Словото на Всемировия Учител, движена от онези Сили, които разрушиха „Изгрева", които горяха и претопяваха томчетата с беседите Му, за да не остане нито следа от пребиваването на Школата на Всемирното Велико Бяло Братство между българите и славянството.

Всеки автор има своята неповторима индивидуалност. Те са своеобразни личности - напълно различни един от друг. С години трябвало да бъдат убеждавани, докато се съгласят да разкажат или напишат спомените си. Срещите и разговорите ми с тях са записвани на магнетофонна лента, като едновременно с това са се водели и бележки. По-късно целият материал трябвало да се прехвърли върху лист хартия. В някои опитности разказите им са предадени от едно и също лице защото чрез това лице е записан, съхранен и предаден целият този материал. Този факт е отразен и в някои моменти може да бъде приет като недостатък в поредицата. Материалът е автентичен, оригинален и при сериозно вглеждане и навлизане в него от читателя, ще се открие как всеки автор е застанал зад своя разказ и го отстоява със сила и дух.

Това е мемоарна литература и представя историята на Школата на Великия Учител. Затова не може да се търси и изисква някакво стилово и литературно прецизиране. Езикът е такъв, какъвто е бил по онова време и е представен така, както е говорил българинът.

Първият том от поредицата публикува и Космогонията на Словото на Всемировия Учител. Това е обзор, направен от съставителя на този сборник след двадесет и две годишно проучаване на Словото на Всемировия Учител. Отбелязва се кой е Учителят, кой е Мировият Учител и кой е Всемировият Учител. Посочва се какво представлява Словото на Всемировия Учител Беинса Дуно и къде е Школата на Всемирното Велико Бяло Братство. Изтъква се какво представлява българският народ при идването на Великия Учител. Разгледана е Космогонията на музиката Му. Изнесеният словесен материал има синтетичен вид и е труден за възприемане от онези, които не са проучавали Словото на Учителя. Затова бе решено той да се включи накрая, за да не би да смути мнозина, макар че първоначалният замисъл бе да бъде сложен в началото на поредицата. Така че онзи, който има търпение и сили, може да го прочете. А който не желае - ще го остави непрочетен. За пръв път от основаването на Школата се прави опит да се напише и изнесе Космогонията на Словото на Всемировия Учител Беинса Дуно.

Школата на Всемирното Велико Бяло Братство е една и тя присъствува едновременно на „Изгрева", в Духовния и в Божествения свят.

Всемировият Учител е един и името Му е Беинса Дуно, слезнал за пръв път на земята и дошъл от Божествения свят.

Словото на Всемировия Учител е Слово на Живия Бог, слезнал на земята българска.

Ученикът на Школата на Великия Учител има за задача да претвори Неговото Слово в Сила и Живот.

Спомените на учениците на тази Школа трябва да покажат, че човек прави днес първите си стъпки в Пътя на ученика. Техните опитности представляват първите стъпки на прохождащия човек в Пътя на ученика. Този Път ще намерите в Словото на Великия Учител Беинса Дуно.

И накрая споделям с вас своето


Верую на человекът земен
и небесен пребиваващ
по земята Българска

I. Вярвам във Великият Учител - Беинса Дуно -
Всемировият Учител на Вселената, Който бе в плът
и кръв на земята българска,
Който прояви Светлината от Словото Си,
за да можем чрез нея да познаем Непроявеният Бог.
Амин!


II. Вярвам във Великият Учител - Беинса Дуно -
Всемировият Учител на Вселената,
Който владее Целия Всемир с животворящата Сила на
Духът
Христов, Който бе между българите в плът и кръв,
в Сила и Живот, в Слово и в Дух Животворящ,
открил Школата на Всемирното Велико Бяло
Братство 1922-1944 г. за пръв път на Земята и
във Вселената.
Словото Му бе Бог. И Бог бе в Сила,
Дух и Мощ чрез Словото Му.
Амин!


III. Вярвам във Великият Учител - Беинса Дуно -
Всемировият Учител на Вселената, слезнал със
светско име Петър Дънов на Земята, за да даде
Словото на Бога за идното человечество, чрез
Духът Христов от Небесата и чрез Духът Божий от
Отца на Светлините, за да направи своя храм
в человеческата душа.
Амин!


16 ч. 45 мин. 31 декември 1999 година
Вергилий Кръстев



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ