НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

11. Как се провеждаше борбата срещу „Изгревът"

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

11. КАК СЕ ПРОВЕЖДАШЕ БОРБАТА СРЕЩУ

„ИЗГРЕВЪТ"


100. Моят концерт започва в 11 часа, и първата част завършва около 12 часа. Има 20-30 минути почивка. Втората част започва в 12.30 и завършва в 13.20 часа.

Но ето, Ина Дойнова прави курс по Паневритмия в 14 часа. Това означава, че онези, които ще присъствуват на нейния курс, не могат да дойдат на концерта. А защо не се направи този курс в по-късен час? -Нарочно! Това е отговорът.

А понякога през време на антракта тя най-демонстративно си тръгва за нейния курс по Паневритмия.

101. Понякога някой идват и сядат на първия ред. После най-демонстративно стават и си тръгват. На отиване блъскат силно вратата и тя се затваря с трясък. Има и такива, като не им хареса, стават и си тръгват, и с токовете на обувките си бият по пода да се чува, че те си тръгват.

Тогава аз се обръщам към Онзи, Който ръководи Програмата от Небето и казвам: „Повече тия не искам да ги виждам!" И те повече не идват.

102. Има и такива, които започват да говорят. Отивам и ги предупреждавам да излязат навън да говорят. А вън в преддверието се продават книги и продавачите с някои посетители говорят с висок глас. Отивам и ги предупреждавам да излязат на улицата, и да си викат колко си искат.

Ето, виждате ли колко е лесно да правите тези концерти?

103. А за организацията на един концерт, ако говоря, трябва да говоря няколко часа. - Много и непосилна работа!

Първо идеята, после концепцията за сценария, после работата по него около 7-10 дни.

И следват какви ли не етапи и изненади! И нищо не се повтаря, а изникват нови неща.

Преди две години, след като завърши концерта, стана една висока жена и с висок глас почна да говори: „Аз непрекъснато чувам да се говори срещу „Изгревът" и тези концерти. Ето, аз дойдох и виждам и чувам съвсем друго нещо. Това, което говорят навън е лъжа!"

Всички я слушат и мълчат. Наведоха глави - бяха виновни! И тихо-тихо се измъкнаха от салона. А друг път остават около половин час, и си приказват по между си.

104. В залата има 220 седящи места и около 30-50 правостоящи.

Нито един от тях не си е купил всички 23 тома на „Изгревът"!

Нито един от тях не е прочел тези томове!

Обикновено към 20 човека имам сътрудници, които ми съдействуват за организацията на концерта и са от програмата на „Изгревът". Другите 200 човека - 75% от тях са от Черната ложа, а 25% са от Бялата ложа. Но тези от Бялата ложа са отклонени и са по-лоши от онези от Черната ложа. Идват, седят и слушат, защото душите им са гладни и се хранят. Усещат, че тук има Небесен хляб, седят, слушат и им харесва. Тръгват си предоволни.

А това е целта на тези концерти - да нахранят и да се наситят душите им. А че те са врагове на „Изгревът" - ти не можеш да ги промениш. Може някои да се обърне, но при необикновени обстоятелства и е развръзка с неговата карма. Всеки случай е съвсем различен и той не се повтаря при другите. Той си остава като уникален за самия себе си.

105. А сега ще споделя нещо много важно:

В „Изгревът" 75% са от Черната ложа и 25% са представители на Бялата ложа. В Школата на Учителя са застъпени и едните и другите в различни състояния. Но това е най-резултатното. Питат ме защо изнасям и пиша такива отрицателни неща, когато Учителят говори за Любовта. Като ги слушам разбирам, че нямат знание изобщо!

Аз в „Изгревът" съм служител на двете ложи. Аз върша работата и на едните и на другите. Те без мен няма да имат историческа проекция.

И те трябва да ме съхраняват и пазят, за да си довърша работата, защото иначе те са загубени за историята на Школата на Учителя Дънов, и изчезват безследно от света!

Аз съм ги предупредил. И вместо да ми помагат - те ми пречат. И аз трябва понякога да воювам с тях, с техните оръжия.

Обикновено казвам така: „Ако загубя - губите всички. Ако аз спечеля, печелите всички, защото ще ви има в „Изгревът". - „Ти какво се правиш на Васил Левски?" - „Напротив - тук има повече, отколкото при него!" Това не е кощунство към Васил Левски, а самата истина. За него Учителят е казал, че е ученик на Бялото Братство и че само той си е свършил работата, за която е изпратен на Земята, за да организира българите. И затова за тях той е нещо повече от една икона.

А аз съм окован във вериги, защото са ме определили да бъда роб, докато изкарам целия „Изгрев"!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ