НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

9. Как се воюваше срещу концерт-рециталите на „Изгревът"

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

9. КАК СЕ ВОЮВАШЕ СРЕЩУ КОНЦЕРТ-РЕЦИТАЛИТЕ

НА „ИЗГРЕВЪТ"


12. На концерта на 24 април 2004 г. дойдоха при мене 3 жени и ми казаха, че на 29 май 2004 г. в събота, в село Мърчаево искат да се събират да четат „Изворът на Доброто", и да четат на Весела Нестерова някои неща, които е написала за Мърчаево.

13. Аз им казах, че на 29 май 2004 г. е заплануван следващия концерт, и това се прави нарочно, умишлено, целенасочено, за да се разбие публиката! Те ме гледаха учудено. Казах им, че аз се занимавам 40 години с тези неща и знам много добре кой стои зад тази тяхна инициатива.

14. Научих, че са отложили за 30 май 2004 г. в неделя това събиране в с. Мърчаево.

15. А след това научих, че ни взимат салона за 29 май, който бе платен, пуснати покани, раздаден сценария - списъка на Огнян, и уточнено всичко с него.

16. По този начин се разбра, че от Братския съвет бяха наредили да се направи събрание на СДС на 29 май 2004 г., за да ни вземат салона. Сполучиха да ме спрат!

17. Този концерт се прехвърли за месец юни и се оформи като „Болшевишки концерт", според думите на другите.

Концертът се състоя на 26 юни 2004 г. със същия сценарий, но с песни на победата на Съветската армия по време на войната 1943 -1945 г.

Всички бяха зашеметени от сценария и от песните на победата на Съветската армия!

94. На 29 юни 2002 г. правя концерт-рецитал. По Юлианския календар това е рождената дата на Петър Дънов, а по Григорианския календар е на 12 юли.

Беше дошъл Петър Димитров от Нова Загора за концерта. След завършването ние натоварихме багажа на нашата кола „Москвич", а той ни помоли да го закараме до „Бялата къща", където беше отседнал. Болеше го крака. Закарахме го, спираме на 20 метра от къщата и какво виждам? - Млади мъже към 10 човека бият бетон и правят оградата на тази къща. Представяте ли си? Това е същия ден на рождението на Учителя Дънов! -Не празнуват, не идват на моя концерт, а бият бетон, бъркат цимент, пясък и чакъл!

Казвам му на Петър: „Виждаш ли ги тия какво правят? Запомни го и го разказвай на другите."

Но той не смее да разказва какво е видял! Страхува се от Братския съвет!

95. Когато в края на месеца, в ден събота в 11 часа правя концерт, в същия ден и час т.н. „Братски хор" имат спявка и репетиция. А защо? За да не би някой да се отскубне и да дойде на концерта на програмата „Изгревът"!

Моята сътрудничка Буряна има приятелка, която пее в хора. Много пъти я кани да дойде на моите концерти. А тя отговаря: „Не мога, защото има тетрадка, в която отбелязват кой присъствува и кой отсъства!"

Представяте ли си, че има тетрадка за присъствие?! А те не са платени хористи, а доброволци. И така, всяка събота в 11 часа по време на моя концерт, хористите имат спявка.

Правят го нарочно, за да бъдат вързани за техния дирек. Дирек значи дърво, което е отсечено и побито в земята. Служи за връзване.

96. На 27 май 2006 г., в събота правя поредния концерт-рецитал. В същия ден от Братския съвет обявяват, че ще правят събиране в с. Мърчаево, за да чествуват нещо, което са измислили. Целта е да се отклонят онези, които са се наканили да дойдат на моя концерт. После решават да отидат на Мадара на някакъв събор. Наемат 1-2 рейса, качват ги и безплатно ги закарват на събора.

Питат ме: „Къде да ходим - на събора на Мадара, или на концерт при тебе?" Отговарям: „Дойде време да се определите."

Все пак залата бе отново пълна. Тя събира 220 седящи места, плюс 30-50 правостоящи.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ