НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

6. Дървото на живота и дървото на познаване на Доброто и Злото в „Изгревът"

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

6. ДЪРВОТО НА ЖИВОТА И ДЪРВОТО ЗА ПОЗНАВАНЕ

НА ДОБРОТО И ЗЛОТО В „ИЗГРЕВЪТ"


80. В I школна лекция, II година на Общия окултен клас от 6.Х.1922 г., петък - 9 часа вечерта, е дадена беседата „Положителни и отрицателни сили в природата. Зло и добро в живота. Светлина и тъмнина в света."

В тази беседа научаваме следното: „Положителните сили разрушават, а отрицателните сили градят. Едните рушат - доставят материал, а другите съграждат материалите."

Доброто в света е една отрицателна сила - то гради. Злото в света разрушава. Злото в света е една потреба, то е толкова потребно, колкото и доброто. Това представлява дървото за познание на добро и зло.

81. Злото е необходимо в света. То представлява канализацията, през която преминават отходните нечистотии от човека. Чрез него се освобождавате от нечистотиите у вас.

Затова в една окултна Школа и на Изгревът, на 100 добри хора, са потребни 10 лоши. И ако ги нямате, трябва да ги намерите, да им плащате заплата, за да вършат тази работа - да бъдат канализацията чрез която да се изхвърлят нечистотиите на тези 90 човека. Човек има уста, приема храна, но и има и задно отвърстие, чрез което изхвърля нечистотии като извержения.

И обратното - на 100 лоши хора, са потребни 10 добри. Тези 90 човека изпращат нечистата материя в природата. А тези 10 човека представляват 10 комина, чрез които трябва да премине пушека на къщата. А пушека се създава от отрицателните мисли и отрицателните чувства. Ако не се изхвърлят, ще ги задушат и умират.

Доброто в света иде чрез добрите хора, а пък злото в света си отива чрез злите хора. Затова в едно общество трябва да има отворени врати, през които да преминава това зло. Трябва да има и прозорци, които да служат като комини на вашите глави и сърца.

82. Злото е една потребност вътре в света. Ето защо трябва да обичаме лошите хора, защото чрез тях трябва да излизат нечистотиите навънка, за да дойдат добрите работи!

Най-доброто разрешение е в следното съотношение: на 100 души - 75 човека са лоши и 25 човека да са добри.

75% да са от Черната ложа и 25% от Бялата ложа. Това е идеалното съотношение в една окултна Школа, за да може да съществува.

Тези 75% са корените на едно дърво, а 25% е стъблото и клоните на дървото. Дървото не може без корени - то изсъхва! И корените без дърво не могат - те изгниват.

В една окултна Школа е същото. На Изгрева е било същото. Ето защо в „Изгревът" присъствува злото и Черната ложа в 75%, а доброто в 25% чрез Бялата ложа.

И двете ложи държат „Изгревът", заключен с по 9 катинара.

Това е отговора на всички обвинения срещу мен и „Изгревът". Аз съм приел да бъда канализация на „Изгревът", и чрез мен преминаха нечистотиите на 24 тома от „Изгревът".

Приех да бъда и комин, и чрез мен и чрез „Изгревът" премина пушека на хората от 24 тома.

Изпълнявам 2 служби - на канализация и на комин.

Вие можете ли да издържите на всичко това?! В никакъв случай!

Затова трябва да се молите на Учителя и на Бога да ме има! Да ме има и да бъда канал и комин за вас!

83. Светлината и тъмнината са две сили, които са необходими в света.

Светлината стимулира човека към деятелност, знание и мъдрост. Тъмнината го ограничава и същевременно му дава един процес да си почине, да навакса изгубените сили. Следователно тъмнината е толкова потребна за наваксване на тези сили, колкото и светлината е потребна за подобрение на живота.

Същият процес е и за доброто и за злото, същия процес е и за положителните и отрицателни сили в природата. Те вървят заедно и са свързани помежду си.

Какво е заключението? Всичко това го има в поредицата „Изгревът", от том I до том XXIV. Затова без него не можете да направите нито една крачка напред. Запомнете това много добре.

84. Когато излезна от печат „Изгревът", том I през 1993 г. и „Изгревът", том II и III през 1995 г., то се надигнаха сили срещу мен, и се намериха хора, чрез които да се проявят.

Първо изхвърлиха на боклука том I, подписаха се срещу том II и III.

Ето защо е необходимо да проучите последователно в „Изгревът", том IV:

1. „Разпни го!"- с. 546-550.;

2. „Изгревът и боклуците" - с. 550-554;

3. Последователно написах очерци на онези лица, с които бях работил и сега бяха замесени в атаките срещу мен на с. 554-614.

85. Организираната лъжа срещу мен и „Изгревът", виж в „Изгревът", том IV, с. 614-615. А моят отговор- на с. 615-645. Подписаха се музикантите срещу мен, които ги качих на сцената, на които им дадох инструменти да свирят, и им дадох програмата на „Изгревът" за музикалния живот.

Направиха стотици концерти, водеха с тях враговете на „Изгревът" и изнасяха своите лекции преди всеки концерт.

Мен никога досега не са ме канили!

И още нещо по-важно: Никога не са споделяли как е преминал поредния им концерт в провинцията.

А това е програмата на „Изгревът".

ИСКАТ ДА МЕ НЯМА! НО МЕН МЕ ИМА!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ