НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

8. Кой е Христовия Дух?

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

8. КОЙ Е ХРИСТОВИЯ ДУХ


23. Двадесето чудо: КОЙ Е ХРИСТОВИЯ ДУХ?

В „Изгревът" том I. (1. изд. 1993), с. 647-654 и в „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), на с. 752-759 има глава „Исус Христос - Глава на Великото Бяло Братство."

Този материал е напълно достатъчен за днешния човек, но и за утрешният човек. Ние работим днес и издаваме „Изгревът" за следващото човечество, което ще дойде. Те ще имат сетива и органи в мозъка си, чрез които да проникне светлината, за да могат с нея да четат „Изгревът".

Аз днес - 15 септември 2014 г. отново го прочетох, и не мога да разбера как съм подредил този материал. Това е направено по времето, когато се издаваше „Изгревът", том I през 1993 г. Изминали са 20 години. А да се подготви тази „Космогония", е работено със Словото на Учителя още 20 години.

Тези неща не слизат даром от Небето, но ги ръководи Онзи Небесния Велик Човек. Затова четете го, проучавайте го, за да проумеете какво означава Христовия Дух. Предадено е много ясно и много точно. Другото зависи от вас.

24. Двадесет и първо чудо: КОЙ Е ВСЕМИРОВИЯТ УЧИТЕЛ БЕИНСА ДУНО?

Той е Глава на Всемирното Велико Бяло Братство.

Вижте „Изгревът", том I. (1. изд. 1993), с. 654-657, също и „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), с. 760-764.

В посочените страници ви е дадено всичко, което трябва да знаете и усвоите. Не само за днес и за утре, но и за веки веков. Това е за бъдещият човек!

Ако го приемете - това е добре. Ако не го приемете - също добре. Това означава, че вие не сте за този материал, и трябва да си вървите по същия път на Отклонението!

25. Двадесет и второ чудо: „СЛОВОТО НА ВСЕМИРОВИЯ УЧИТЕЛ БЕИНСА ДУНО В ШКОЛАТА НА ВСЕМИРНОТО ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО."

Виж в „Изгревът", том I. (1. изд. 1993), с. 664-666, и в „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), с. 773-775.

Знаете ли какво означава Словото на Учителя Дънов? - Не знаете! Ето, аз съм го посочил откъде, трябва да го научите. Зависи от вас.

„ШКОЛАТА НА ВСЕМИРНОТО ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО"

Виж „Изгревът", том I. (1. изд. 1993), с. 667-672, и в „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), с. 776-782.

Така че нямате извинение, че не знаете какво представлява Школата на Учителя Дънов! Написано е точно и е показано Кой е създателят, Кой я управлява, и кой трябва да изпълнява.

До скоро виждане в следващите векове!

26. Двадесет и трето чудо: ФОРМАТА НА ЖИВОТ.

Формата на живот на Земята е единствената такава в цялата Вселена. В другите планети и Слънца има също живот и то в по-висша форма, но ние нямаме сетива да ги видим тези светове.

Това е изказване на Учителя Дънов, което съм прочел преди 50 години и съм го запомнил и проучил.

Така че всяка форма на живот на Земята, като растение, животно, птица, риба и човек, представлява проекция на Онзи възвишен живот от другите планети и Слънца.

Затова е важно да се запазят формите на живот на Земята, за да може възвишените светове да присъствуват активно в живота на Земята. Иначе ще се загубва връзката, която се осъществява чрез дадена форма на Земята.

Растителният свят - Ако си трева, цвят, дърво, трябва да дадеш цвят и да дойде някой, който да те опраши, за да вържеш и дадеш плод. Да цъфнеш, да те опрашат и да вържеш, и дадеш плод. Ето това е важното.

Животинският свят - Ако си птица, риба, животно, трябва да има мъжкото начало, както и женското. Трябва ти мъжкар, трябва ти и женска. Трябва някой да те оплоди, за да може женската да те износи и роди.

Това всеки български селянин го знае много добре.

Ако си човек - Трябва ти мъж, както и жена.

Някой трябва да те зачене, жената да те износи и накрая да те роди. А какво ще излезе след това от тебе - това никой не знае.

Не можеш да слезнеш на Земята като същество, което пребивава в Невидимия свят, ако не намериш баща и майка, които да те родят. Трябва да се родиш в плът. Да те отгледат, да те отчуват, да пораснеш, да се изучиш. И накрая смяташ, че това тяло ти е така дадено, без да се замисляш как това е станало.

И да мислиш - не можеш нищо да откриеш.

И така, коя е тази Сила, която опрашва цвета, която опложда в животинския свят, и създава живота на растенията, животните? Отговорете си.

А за раждането на човека изобщо тук не споменаваме, защото то е велика тайна.

Идваме до там, да се установи коя е тази Сила. Силата я има, но ние не знаем коя е тя.

А това е Мировата Любов, която твори живота. И това е Космическата Обич, която съгражда живота чрез подходящите форми на живот на Земята като растение, животно, дори и човек.

За Мировата Любов и Космическата Обич, виж „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), на с. 751. Такова нещо никъде няма да срещнете на света!

Дадено ви е. Обучавайте се.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ