НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

12. Незаконният син на Изгрева

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

12. НЕЗАКОННИЯТ СИН НА ИЗГРЕВА


12.1. Около 1990 г. последователите на Учителя Дънов се събират и решават да си изберат Братски съвет и ръководител.

Явяват се много кандидати. Искат да повторят онова, което предишното поколение е направило на 1 януари 1945 г., като си избират 7 членен пожизнен Братски съвет. А това не е по Учителя. Той не разрешава учредяване на Братски съвети с устави. Ние знаеме за историята на песента „Писмото".

12.2. Аз съм в салона, където са се събрали едно множество. Светозар е кандидат за председател.

Излиза един, казваше се Благовест Тошев, сина на Стефан Тошев, целият е бесен, и със силен глас обявява: „Светозар е незаконния син на Любомир Лулчев. Заради него цялото Братство бе подложено на гонение и на унищожение. Той не е за ръководител, понеже ще имате работа с баща му Лулчев."

Всички замръзват. В салона има към 20-30 човека от времето на Школата на Учителя, но вече на възраст 70-75-80 години. Те знаят всичко. А този им го припомня какво е било навремето преди 45 години. Всички стават и започват да ръкомахат с ръце: „Не го искаме! Не искаме отново да ни се яви Лулчев. Да се маха от нас."

Аз слушам целия настръхнал. Аз зная цялата истина, която съм описал. Но мълча.

Дойде онова време, когато публикувах „Изгревът", том XX за баща му Лулчев, том XXI за Лулчев и семейство Няголови, и том XXII с разработките на Светозар за Школата на Учителя.

12.3. Аз знаех какви са възможностите и качествата на Светозар.

Свързах се с него и му изложих своя план. Той се съгласи и започна

да ми съдейства. Предаде ми целия снимков материал, като аз си записвах бележките за отделните снимки.

Задавах му теми, които трябваше да ми развие. Той сядаше и ги записваше. После ми ги предаваше и аз ги публикувах, без да променям нито дума. Той бе доволен от това. Никаква промяна!

12.4. В „Изгревът", том XXI довърших за историята на Любомир Лулчев. След това се включиха материали за семейство Няголови и децата му. Накрая бяха приложени снимки на цяла страница на всички деца на Стефка. Изобщо, беше направено както трябва.

Аз съм сложил и нейните снимки под № 52 от том XXI.

Трябва да пали свещи за мен!

12.5. В „Изгревът", том XXII беше върхът.

Всички теми от с. 5 до с. 497, на брой 7, обозначени в съдържанието, бяха давани от мен. Светозар сядаше и ги разработваше. После ми ги предаваше, и аз ги придвижвах за печат. Това са много важни разработки. Друг човек това не можеше да напише, освен Светозар. След време следващите поколения ще ги изучават.

12.6. Предавах му да направи хороскопите за Космогонията за вселяване на Божествения Дух, на Христовия Дух и на Господният Дух в Петър Дънов.

Останах много доволен. Всичко това беше за едно следващо поколение, което трябва да дойде, за да му предадем щафетата.

Това бе много трудна работа, но Светозар се справи. И го отпечатахме. Така той се вгради в „Изгревът". Има три тома - XX, XXI и XXII. Това са три паметника за него. Та има ли човек, който да направи не един, а три паметника? Щом ги има, значи има такъв човек!

12.7. Дадох му задачата да направи хороскопите на много от последователите на Учителя Дънов.

Той сядаше и се приготвяше да ги разглежда и да ги описва. Методът му бе добър.

Но имаше случай от тези хороскопи на отдавна заминали от този свят, когато Светозар стои с дни върху астрологическата карта, но не му се отваря изобщо хороскопа на това лице. Това е много мъчителен път. Седи и чака да му се отвори материала. Някой го спира отгоре. Той споделя с мен, че онзи от горе не си отваря хороскопа. Аз тогава се вторачвам към това лице, което отдавна си е заминало от този свят, и му казвам следното:

„Ти се провали по всички линии на Земята. Ти нямаш следа на Земята. Ти изчезваш завинаги, че си бил в Школата на Учителя. Аз сега те вкарвам в „Изгревът", и ще те оставя жив в историята на Школата. Ако продължаваш да ми пречиш, аз ще те зачертая от моя списък! И ти изчезваш завинаги! И вече няма да те има нито на Земята, нито на Небето! Избирай, дали ще ни съдействуваш или ще пречиш."

На следващия ден Светозар съобщава по телефона, че въпросният хороскоп му се отворил, и сега работи върху него. Е, как ви изглежда това? А аз беснея, че онзи ни губи времето, и че ни забавя. Но накрая Светозар направи хороскопите и аз ги публикувах.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ