НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

15. Отзив за изданието на „Изворът на Доброто" на английски език от Вергилий Кръстев

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

15. ОТЗИВ ЗА ИЗДАНИЕТО „ИЗВОРЪТ НА ДОБРОТО"

НА АНГЛИИСКИ ЕЗИК

Вергилий Кръстев


София, 30, 31 януари 2014 г.


ИЗЛОЖЕНИЕ

ЗА „ИЗВОРЪТ НА ДОБРОТО", ИЗДАНИЕ 2013 г.

НА „БЯЛО БРАТСТВО" В ПРЕВОДИ НА АНГЛИЙСКИ

ОТ АНТОАНЕТА КРУШЕВСКА И ЕРНЕСТИНА СТАЛЕВА

ОТ ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ


Здравейте Ани Крушевска!

Честита 2014 година! Живот и здраве!

1. Днес, на 30 януари 2014 г., в 13,45 часа, беше ми донесен Вашия пакет, сложен в жълт плик и запечатан. След нашия разговор през есента на 2013 г., когато аз бях във вилата си в гр. Своге, аз зачаках пакета. Но не дойде този пакет при мен. Казаха ми, че са ми го донесли и че аз не мога да го намеря. Търсил съм го 3 дни по 4 часа. Прерових всичко. И се отказах. После го търсих неколко дни в София. Няма го! И днес ми го донесоха с някакви обяснения, че бил забутан измежду книжата. Това е така, че е бил забутан. Но другото, което е вярно, че има сили, които пречат на един такъв контакт, ire не са от моя страна. По-късно ще разберете от коя страна те идват. И това ме накара да напиша това писмо. И след това ще го предам да се въведе на компютър, понеже няма да можете да ми разчетете почерка, поради различни причини.

2. Аз ще изпратя на Тамас „Изгревът" от том XXV, XXVI, XXVII, XXVIII. Освен това, ще му изпратя „Изгревът", том I - второ издание от 2011 година, където са приложени снимките на авторите, на брой 144 снимки.

3. Прегледах книжката, която сте приложили. Вие не сте променили заглавието „Изворът на Доброто".

Днеска всеки променя каквото му падне и по този начин се променят нещата от Словото на Учителя.

4. Съставителят на „Изворът на Доброто" е Боян Боев. Той е само стенографирал и го е подготвил, и напечатал на пишуща машина. Авторът е Учителят Дънов. А името Беинса Дуно е нещо друго. И ако ви питам, няма да можете да кажете, защото не сте чели „Изгревът" изобщо. Онези, с които сте завързани, са врагове на „Изгревът".

Още при първите издания на „Сила и живот" от 1914 г., Учителят е казал да се пише „Учителят Дънов", макар че отначало са писали „Дънов".

5. Емблемата с котвата е погрешна. Още в самото начало на 1990 г. Елена Николова отпечати такава котва. Аз реагирах и после те се коригираха. Но сега разбирам, че са я сложили нарочно, за да Ви провалят изданието. Ако Ви разпитам какво означава цялата емблема, няма да можете да кажете, защото не сте чели „Изгревът". А аз съм правил концерт-рецитал за нея. Има две песни, свързани с нея. За промяната на Емблемата с триъгълника, аз съм го описал в „Изгревът".

Да не смятате, че тази промена е случайна? Няма случайни неща в България! Всичко е преднамерено.

6. Какъв е Вашия превод на английски, аз не зная. Дано сте сполучили с Ерна. Но това аз ще го проверя, когато издам оригинала на „Изворът на Доброто". Ще взема една страница от него, ще го дам да ми се преведе на английски от професионалист и ще взема една страница от Вашата книжка, и тогава ще се сравни. Аз съм сигурен, че ще има различия, защото аз съм работил навремето с Веска Величкова, която бе преводач-професионалист и зная много добре какви са проблемите при преводите на Словото на Учителя. Виж „Изгревът"^ том VIII, с. 494-497. Там Веска Величкова поздравява превода на Виола Йорданова за превода на думите на Паневритмията - с. 496.

7. „Изворът на Доброто" е представен от Боян Боев. По-късно Борис Николов взима оригинала, изхвърля много неща. А защо ли? За да го има и него. А изданието на Мария Кисьова е пълен провал! А защо е провал? Аз това съм го публикувал в „Изгревът", том IX, с. 757-758. Писмото до нея, с. 758-764. Това нещо дали сте го чели? Не сте го чели.

8. Вижте и писмото до Георги Кръстев, с. 764-768, който е издателя на книжката на Мария Кисьова. Написано е всичко, което трябва да се каже.

Вие не сте чели изобщо „Изгревът" и затова попаднахте в тази клопка. И не можете да излезете от нея. Трябва всичко да прочетете. А дали ще се промените - това е съвсем друго нещо.

9. Какво търси на с. 431 материала на Христо Маджаров, когато той не е бил в Мърчаево и не знае нищо?! Този, който е записал спомените на Темелко, е моя милост и са публикувани в „Изгревът", том VII, с. 406-451, и снимки № 12-14. И въз основа на тях съм направил 3 концерт-рецитала, които са извадени на компактдискове, и са качени на интернет страницата: http://www.izgrevat.com . Вие случайно да сте ги слушали? Не сте. Но други са ги слушали.

10. За Христо Маджаров, виж в „Изгревът", том IX, с. 766-767, точка 7. За уточнение, виж в „Изгревът", том XIX, с. 945-948 и точки: 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Виж и с. 948-951 и точно точка 9 от с. 949, и точка 10 от с. 949, и т. 11, 15, 16 от с. 950-951.

Когато проучите тези неща, тогава ще разберете защо са включили Христо Маджаров.

11. Какво търси отзад на корицата името Harrie Salman? Защо включвате чужди имена, които нямат нищо общо с Школата на Учителя? Да не смятате, че това е случайно нещо? Напротив, това е умишлено! Това е печатът на един провал. Печат на коя ли ложа? Отговорете си.

12. Тези снимки, които сте публикували, не са от архив „Бяло Братство", а са откраднати от „Изгревът", защото аз съм ги публикувал за първи път. Аз зная кои са фотографите на тези снимки и техните истории. Доказателствата са в „Изгревът", том XXVI, с. 1004-1005 и с. 1005-1007 за авторството на снимките. И зная къде са оригиналите.

Аз също имам провал със снимките в „Изгревът", том I-XIII, но не по моя вина.

Виж „Изгревът", том XXVI, с. 1004-1005.

13. Снимките в „Изгревът" са публикувани на цяла страница, а тук са разбити нарочно, за да се провали изданието. Напълно умишлено! И са успял и.

14. Аз Ви предадох толкова много снимки за „Изворът на Доброто". Къде са тези снимки? Защо не ги сложихте на цяла страница? Какъв е отговорът? Нарочно не са ги сложили, защото са срещу „Изгревът". Целта им е да Ви провалят. И са успяли. Те нямат грешка.

Снимките на Весела Несторова в Мърчаево пред „Изворът на Доброто", са в „Изгревът", том XXIV, снимки № 145-152. Аз съм Ви ги предал. А тук ги няма. Защо?

15. За „Изворът на Доброто" като част II на „Изгревът", том XXIV е публикувано на с. 704-758. А финалът е даден на с. 808-809. А „Американците и добрия човек" - на с. 823-824. Чели ли сте го?

Скицата на „Изворът на Доброто" е публикувана на с. 855. А самият извор е на снимки № 146, 147.

Аз съм Ви дал тези неща. А Вие ги изхвърлихте. А защо? Аз имам отговор. Вие сте закачени за враговете на „Изгревът". А какво правят те днес, виж в „Изгревът", том XXVII, с. 856-859. Написано е само една малка част.

16. Аз Ви предадох да ползвате много снимки от Темелко и семейството му, публикувани в „Изгревът", том XXII от № 94-99. Къде са тези снимки, които са публикувани на цяла страница? А тук е публикувана една малка снимка. Това не е ли подигравка?

17. Онези снимки от музеят, не са от оригиналите на снимките, заснели истинската стая, където е живял Учителя. Къде е доказателството? Виж „Изгревът", том XXIV, снимки 142а и 1426 - стаята на Учителя и с Неговото легло. А снимките от Вашата книга за музея, са взети от „Изгревът". Пример: Голямата снимка с ремъка е взета от „Изгревът", том X, снимка № 33. Тази снимка има история и се знае кой е фотографа, и къде е заснета. Другите снимки са взети от „Изгревът". Виж „Изгревът", том XXV, снимка № 1.

18. Какво търси тази малка снимка, и то от извора в с. Рударци? Защо не сложихте снимките от „Изгревът", том XXIV - снимки № 146 и № 147 на самия извор? А защо не сложихте Весела Несторова на цяла страница с Владо Николов? Отговорът е: Нарочно! Да се омаловажи „Изгревът".

19. Снимката, публикувана във Вашата книга на цяла страница с Боян Боев и д-р Жеков има история, и тя е публикувана в „Изгревът", том XXIII, снимка № 35.

А горе се вижда един петел и една кокошка. Знаете ли историята с този петел? Не знаете. Тази снимка е втора снимка от показаната. Това е снимка № 34 - с цялата група. Те вървят заедно. И обясненията към тях вървят заедно. Отзад в „Бележки" са отбелязани имената им.

20. Снимки от с. Мърчаево са публикувани в „Изгревът", том XXIII от № 49 до № 80. Е, какво ще кажете на толкова много снимки?

21. Снимки от вътрешността на Салона и Учителят на катедрата, са публикувани в „Изгревът", том XIII, от № 136-140.

22. Последната снимка на Учителя Дънов в житото на село Мърчаево, е публикувана на две места: в „Изгревът", том XXI, № 27 и в „Изгревът", том XXIV под № 161. Това е оригиналната снимка, където в далечината се виждат Любомир Лулчев, Крюгер и Невена Неделчева. А това не е оригинала. Тази снимка има история от онзи, който я заснел. А това е Пеню Ганев.

23. Тук говорим за съставителят на „Изворът на Доброто" от Боян Боев. В „Изгревът", том XII, с. 890-902 е отпечатан „Архивът на Боян Боев". От с. 896-902 е даден „Планът за издаване на творчеството от архива на Боян Боев". Тук се говори за кражбата и измамата от Димитър Зарков от гр. Казанлък, и сме публикували първата страница на оригинала на с. 898.

24. В „Изгревът", том XVI, с. 881-883 е публикуван протокола от предаване материала за набиране. Ще видите подписите на Димитър Зарков за „Разговорите при изгревите на Слънцето" на Боян Боев от 1058 страници за компютърен набор. А те бяха откраднати и предадени на „Бяло Братство", и издадени под надслов „Акордиране на човешката душа". Лъжа и измама! И престъпление!

25. В „Изгревът", том IX, с. 841-844 е публикуван материала „Духът на Истината и Духът на Заблуждението над Казанлък". Това е историята за финала на това предателство към програмата на „Изгревът". Вижте само колко противници се явиха! А защо изскочиха? Кой ги изпрати? Отговор има.

26. Там, където има лъжа, измама и кражба, не слиза Светлината за физическия свят, както и Виделината от Духовния свят. Тогава няма Чистота. Духът слиза само, когато присъствува Чистотата. Само тогава. А онова, което е отпечатано с лъжа, кражба и измама, в него не присъствува Духът на Словото на Учителя Дънов.

Ето защо заповядайте и четете онова, което са издали. Словото на Бога е изтеглено и там няма нищо. Абсолютно нищо!

Да не смятате, че някой ще може да чете този откраднат материал?

27. Понеже тук в книжката Ви са публикувани 2 снимки от Паневритмията, то мога да препоръчам да си прочетете в „Изгревът", том XXVI, с. 1007-1008 - „Снимките за Паневритмията". Там, на с. 1008 е дадена справка за Паневритмията по томове в „Изгревът".

28. А на с. 1035 от „Изгревът", том XXVI, са отбелязани трите концерт-рецитала за Паневритмията - от 18.11.2006 г., от 31.03.2007 г. и 28.04.2007 г.

Те са издадени на компактдискове и раздадени безплатно. Същите са качени на интернет страницата: http://www.izgrevat.com за българите.

29. А за чужденците, тези 3 концерта бяха преведени на 6 езика: руски, английски, испански, италиански, френски и немски, като трите концерта имаха около 100 страници за превод.

30. Беше възстановен архивния филм, заснет от Георги Парлапанов, като бе включена Паневритмията с аранжимент на Филип Стоицев. И са обозначени лицата, които играят.

31. Пуснахме Паневритмията - запис от 1972 г., с аранжимент на Филип Стоицев. Включихме и изпълнението на Весела Несторова на английски език, придружена от музикален съпровод, ръководен от Филип Стоицев. Нещо уникално като изпълнение и възприятие! Издирваме нейното изпълнение на Паневритмията на български език. Но архива й беше откраднат.

32. При 3-те концерта за Паневритмията, бяхме приготвили изложба „Паневритмия на Изгрева", със снимки в размери 30/40 см., сложени по 4 броя на един картон от 100 см./70 см. и закачени на 4 стълби на сцената. Общо 48 снимки на един концерт.

На втория концерт бяха сложени снимки от „Паневритмия на Рила" в същия размер - 30/40 см и на брой също 48 снимки.

На третия концерт сложихме снимки на музикантите от Изгрева и на Рила как свирят Паневритмия. Също 48 снимки.

33. Как чужденците ще четат Словото на Учителя на своя собствен език? Как ще възприемат Учението на Учителя Дънов?

Аз съм изучавал много подробно този въпрос. И имам свое мнение, което ще изложа в най-достъпна форма.

Чужденците и изобщо американците от САЩ не могат да приемат Словото на Учителя, защото нямат органи и центрове в мозъка си. Нямат. Необходимо е да имат развит център за Словото на Учителя Дънов. Но те го нямат. Дори и българите го нямат. Всички опити да се превежда на чужди езици, са несполучливи. Или преводът не е добър, или е променен, или те не могат да го четат и не разбират нищо.

34. Като пример можем да посочим в „Изгревът", том V от Мария Тодорова на с. 464-465 - „Американците и добрият човек". Невероятна история! И решение на Учителят. Виж „Изгревът", том XXIV, с. 823-824.

35. Весела Несторова повдига въпроса за преводите на английски език. Виж „Изгревът", том XXIV, с. 610. Тя превежда много беседи. Но от техния превод не е публикувана нито една. Къде са оригиналите, днес не се знае! Онези, които ограбиха архива на Весела Несторова, те трябва да знаят. Виж с. 780 - пълномощното ми от нея и с. 784 до онези, които бяха станали притежатели на архива й. Всичко е описано. Но няма кой да го прочете.

36. Как да се работи в Америка? Виж с. 631 от „Изгревът", том XXIV. На този етап - не може. Всички опити са безуспешни. Доказателство е и Вашата книга.

37. Как българинът може да си проправи път в Америка? Виж с. 660-661 от „Изгревът", том XXIV. На този етап, също не може. Причините са описани в точка 33.

38. В „Изгревът", том XXVII, на с. 834 в точка 2.5 е отбелязано, че да приемете Словото на Учителя Дънов, трябва да имате отворен център в мозъка си за това Слово.

39. В „Изгревът", том XXVII, с. 836 в точка 2.22 е описан един изключителен пример как американците не могат да приемат Паневритмията и Учението Му.

40. В „Изгревът", том XXVII, с. 836 вточка2.24 е дадено заключението на Учителя Дънов как чужденците ще приемат Словото Му.

41. В „Изгревът", том XXVII, с. 838 в точка 3.9 е отбелязано чрез какви центрове в мозъка си ще може да работи човек.

42. В „Изгревът", том XXVII, с. 838 в точка 3.10 е отбелязано каква е формата за общение на душите на този етап. Важното е общение на душите във Вътрешната Школа на Учителя, която се управлява от Словото на Учителя Дънов, което е Слово на Бога.

43. В „Изгревът", том XXVII, с. 838 в точка 3.11 е показан един духовен закон за проповядване на Христа - чрез чудеса, чрез знамения и чрез Святия Дух!

44. За противниците на Учителя Дънов, виж в „Изгревът", том XXVII, с. 839 от точка 3.15 до края на точка 3.16.

Имало ги е вчера, има ги днес, ще ги има и утре. Във всеки исторически етап присъствува гонението, като има подходящи форми за гонения. Според времето и мястото, за гонения се избират точните форми и начини да бъде гонен онзи човек, който се е запътил към Учението на Учителя Дънов!

Настоящето изложение е написано само за онези, които са се запътили към Учението на Учителя Дънов!


С уважение: от Вергилий!

30 май 2912 г., 15 ч.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ