НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

5. Кой запази гроба на Петър Дънов от поругаването му?

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

5. КОЙ ЗАПАЗИ ГРОБА НА ПЕТЪР ДЪНОВ ОТ

ПОРУГАВАНЕТО МУ?


5.1. Разрушаването на Изгрева е много добре описано в различните томове на „Изгревът" от съвременниците на Учителя, които през това време са 70-75-80 годишни. Ще си го прочетете в „Изгревът". От друго място няма от къде да научите.

Другите преразказват „Изгревът", макар че това е забранено! Но те са пирати!

5.2. Разрушаването на Изгрева започва през 1972 г. Описано е по дати, месеци и години.

5.3. Идва времето, когато се иска от властите да се премести гроба на Петър Дънов в Софийските гробища, и мястото Му да се предаде на Японското посолство, за да си построи там своите сгради и легация.

5.4. Възрастните приятели правят молба до Людмила Живкова и искат да се запази гроба Му, като паметник с историческа ценност. Тогава във връзка с чествуването на 1 300 годишнината на България, има такава постановка да се съхранят паметниците с историческо значение.

5.5. Молбата е подадена, но няма отговор. На 50 метра е докаран багер, който трябва да изкопае гроба на Петър Дънов. Седи и чака заповед от горе.

5.6. Възрастните приятели пишат жалба до Японското посолство и обясняват, че това е гробът на духовен водач и е положен с разрешението на правителството от 1944-1945 г. Но те предупреждават, че ще чакат техен представител, за да му обяснят как са всъщност нещата. Чакат, но него го няма!

5.7. На мястото на Учителя са събрани около 10 човека възрастни приятели. Идва представител от Японското посолство, който знае български, и пита какъв е проблема.

5.8. Обясняват му, че това е гробът на един духовен водач, погребан с разрешение на правителството след 9.IX.1944 г. Обясняват, че правителството иска да изкопае гроба, показват му багера, за да го предадат на Японското посолство за строеж на легация.

5.9. Японецът слуша и накрая запитва: „Какво е това духовен водач, на духовно общество?" Излиза един възрастен приятел и му казва: „В Япония вие имахте навремето едно духовно общество „Оомото-Дегучи". Но вие го убихте и тогава дойде голямото земетресение в Япония, и разруши Токио! Всички знаеха в Япония защо дойде това земетресение, като наказание от Бога!

Ако вие сте причината да се изкопае този гроб, то ще дойде в Япония ново земетресение, и цяла Япония ще потъне в океана! Този духовен водач е по-силен от Оомото-Дегучи! Запомнете го!"

Японецът- преводач се разтреперил! Попитал: „Откъде знаете тези неща?" - „Знаеме ги и затова ви предупреждаваме! А решението е ваше!" Японецът казал: „Разбрах ви добре." И японците се отказват от мястото, където е погребано тялото на Петър Дънов. Неочаквано за всички!

5.10. А сега ще ви обясним за земетресението в Япония през 1923 г. В „Изгревът", том I. 2. изд. 2011, с. 801-802 по точки е описано защо се явява земетресението през 1923 г. на 1 септември. Описани са по точки всички съпътствуващи случки и явления. Трябва много добре да се проучи. Така, в заключение може да се каже, че българите са виновни за земетресението в Япония през 1923 г. Това е напълно верно!

Това го заявява Учителят Дънов.

5.11. Земетресението в Япония на 11 март 2011 г. в „Изгревът, том I. 2. изд. 2011, с. 802-804 е описано всичко много добре, че българите са причината за земетресението в Япония. Трябва да се проучи и да се провери. И всеки след това да се определи на къде ще върви и къде ще ходи.

5.12. И накрая се идва до решението за запазването на гроба на Петър Дънов от Людмила Живкова, която е член на ЦК на БКП, и отговаря за всички културни паметници в България.

Всички ахнаха и не можеха да повярват, че комунистите запазиха гроба на Петър Дънов! И досега това е непонятно за тях! Но ще дойде ден, когато ще го обясним много добре.

5.13. А защо комунистите запазиха гроба на Петър Дънов?

Първо: Той ги пусна болшевиките на Земята. Това няма как да го знаят. Има го само в „Изгревът". Публикувано е още в 1993 година в том I.

Второ: Той пусна руснаците и комунистите в България още в Мърчаево. И това няма откъде да го знаят, освен в „Изгревът". И да си го прочетат.

Трето: Лично Учителят Дънов извиква Сава Симеонов в Мърчаево в стаята Си, отваря една карта на България и му посочва коридорите, през които ще влезнат войските на Червената армия в България. А това е 3 месеца преди 9.IX.1944 г., когато германските войски се бият в СССР.

Е, какво ще кажете на това? Това не е измислица!

5.14. Вижте „Изгревът", том XXIII, с. 512, № 8. Дори с тази случка му направихме концерт-рецитал с негови спомени. И той беше жив, и се заснех с него. Има ни на снимка. Виж снимки от № 49-80.

5.15. Концерт-рецитала за спомените на Сава Симеонов, бе на 28 април 2007 г., под надслов: „Чудеса на Небето и знамения на Земята".

Фотоизложба с Учителя Дънов в с. Мърчаево през 1944 г. и снимки на Сава Симеонов.

На концерта разказахме случая с картата на България, където Учителя му показва откъде ще минат руснаците и техните коридори за придвижване.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ