НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3.16. Бележки на съставителя Вергилий Кръстев за ПРИДОБИВАНЕ НА ЩАСТИЕ

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

3.16. БЕЛЕЖКИ НА СЪСТАВИТЕЛЯ ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ ЗА

„ПРИДОБИВАНЕ НА ЩАСТИЕ", с. 121-134.


СЛИВАНЕТО НА ДУШИТЕ С ПЪРВИЧНИЯ ДУХ


1). Щастието представя първата допирна точка на човека с Бога, или на ученика със своя Учител. Щастието е резултат на сливане на две души. Щастието иде само от едно място - от Всемирния Всесилен Божи Дух.

2). Докато със своя живот човек става причина за подпушване на междумолекулните и междуатомните пространства в своята нервна система, а оттам и на Земята, злото винаги ще го следва във форма на землетресения, експлозии, нещастия, страдания.

3). Човек от Шестата раса ще отвори всичките пътища, за да излезе тази енергия навън. За да се предпази човек от експлозия, той трябва да направи едно добро дело.

4). Когато Невидимия свят е изпратил човека на Земята, той предварително е начертал неговия път. За всеки човек е определена специална служба.

5). Без Учител, като висша съвършена форма, като образец в живота, никой не може да се развива. Чрез висшата форма се предава висша енергия.

6). Каквото човек придобие на Земята, това ще занесе със себе си на онзи свят.

7). Чрез раждане и прераждане човек изкупува греховете си, а щастието принадлежи на Новата епоха. Първо човек, трябва да ликвидира с кармата си, с прераждането си, да стане едно с Бога.

8). Придобиването на щастието е в зависимост от миналия живот на човека, от страданията и изпитанията, през които е минал. Щастието и извън доброто и злото. Любовта ще бъде среща, условие за проява на човека.

9). Каквото природата каже, трябва да я слушате. Тя е Великият Учител, който ви ръководи.

10). Щастието представлява първа връзка, сливане на две души. Двама по двама, трябва да се слеят с Първичния Дух. Няма по-велико нещо от сливането на душите с Първичния Дух.

11). Землетресението в човека се крие в излишното електричество в междуатомните и междумолекулни пространства на неговата нервна система.

Значи причините на земетресенията са вън от човека.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ