НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3.8. Бележки на съставителя Вергилий Кръстев за ЗА СЪДБА ДОЙДОХ, с. 14-28

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

3.8. БЕЛЕЖКИ НА СЪСТАВИТЕЛЯ ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ

ЗА „ЗА СЪДБА ДОЙДОХ", с. 14-28.


12). Един народ може да се разруши, а може и да се създаде. В света, трябва да има абсолютна справедливост. В България трябва да има идеална справедливост.

13). Всеки човек, трябва да развива своето вътрешно радио, да бъде в прям контакт с Невидимия свят. Чрез него може да се обърнат за помощ към Бога.

14). Землетресението, което стана на 18 април в 9 часа вечерта, беше определено да стане сред нощ, но това, което можахме да направим ние, беше да го ускорим, да стане 2-3 часа по-рано, за да се избегнат по-големите нещастия. Учителят Дънов заминава по духовен път в Ареопагът [на старогръцки хълм на Арес, орган на властта в Древна Атина, наречен по мястото си на заседаване, северозападно от Акропола] на небесните съдии, и иска от тях да променят часа на землетресението. И да го намалят по сила на 1/100 част от това, което е било предвидено да дойде.

15). Българите, трябва да излизат сутрин да се молят на Бога под открито небе.

Но казаха, че това било идолопоклонство.

16). Какво е новото Учение? Да имаш една възвишена идея, да си свързан с Бога и да живееш за Него. Любовта като велика сила иде отгоре. Трябва да се свържеш с Бога, за да дойде тази сила в тебе отгоре.

17). Всички катастрофи, които стават в света се извършват с цел да се пробуди човешкото съзнание. Човек, трябва да работи усилено с мисълта, за да се свърже с Бога. Всички у които съзнанието е пробудено, са поставени на един вътрешен духовен изпит.

18). Страданията и изпитаният в живота ни, това са тласъците, ударите от страна на провидението, които ни подтикват към работа и нов живот.

19). Само Бог разполага със съдбините на София. Бог държи София на везни в ръцете Си, и я претегля. Обърнете очите си към Господа, Който сега ви говори.

20). Дето има съдба, има и разумност. Дето има разумност, там е Бог. Дето е Бог, там е вечното благо на живота.

Амин!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ