НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

8.4. Учителят Дънов и българите от 1989 г. до 2005 г. и до 2035 г.

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

8.4. УЧИТЕЛЯТ ДЪНОВ И БЪЛГАРИТЕ

ОТ 1989 ГОДИНА ДО 2005 ГОДИНА И ДО 2035 ГОДИНА


8.4.1. Когато накарах на времето Борис Николов да започне и да описва своите спомени, той откри една стенограма на Боян Боев, който бе записал едно изказване на Учителя Дънов за т.н. свършек на века и за Денят Господен. Това беше 1972 г., и до 1989 г. - цели 17 години аз пазех тази тайна, защото ако бях я разпространил едва ли сега ще бъда жив. А това го публикувах в „Изгревът", том II, с. 35-46, както и том III, с. 309-310.

8.4.2. От астролозите единствено Методи Константинов бе предрекъл и записал в една негова тетрадка следното:

„След 1989 г. - край на болшевизма и комунизма. Край на капитализма и буржоазията. Идва нова епоха от 45 години." А онова, което той е написал е верно в „Изгревът", том XIX, с. 5-167 и по-точно на с. 57-59, 141, 156-167.

8.4.3. Друг, който започна да говори, че комунистите си отиват след 2 години, беше Георги Йорданов, когато с него работих около 1987 г. Аз се уплаших, защото това негово изказване можеше да предизвика обиски, и милицията да дойде и при мене и всичко, което бях събрал, щеше да пропадне. Казах му: „Спри да говориш, защото ще ми направиш беля, и после това, което работя с теб няма да види бял свят!" Жена му също се намеси: „Недей да ангажираш Учителя за това, което има да става." Но той бе непреклонен и го разказваше. Но никой не му вярваше, защото комунистите управляваха вече 43 години.

Виж „Изгревът" том VII, с. 65-124.

8.4.4. Хората смятат, че историческите събития в историята на човечеството стават произволно или поради някакви количествени натрупвания, които в даден момент преминават в качествени скокове чрез революции, или чрез войни. Единствено Учителят Дънов разкри кой е Този, Който предизвиква промените и кой предизвиква Космическият вятър и буря, които помитат всичко на Земята. Един такъв пример е даден в „Изгревът", том VI, с. 192-194. По-хубав пример от този няма в човешката история! Запомнете това.

8.4.5. Учителят Дънов отговаря веднъж на едно запитване как невидимия свят може да промени дадена историческа епоха: „Когато невидимия свят реши да промени дадено събитие в дадена насока, то той изпраща едно същество, подготвено за тази мисия и го вкарва, и го вселява в тялото на един император, ръководител на една империя. Той изведнъж прави и взима различно противоположно решение от онова, което е правил досега. Всички са изумени, но виждат, че той е същият този водач и му се подчиняват. Тялото е същото, но друг е онзи в него, който взема решенията. Така всички империи се разрушават отвътре."

8.4.6. И точно това се случи. След смъртта на Брежнев и няколко стари негови приемници, беше издигнат Горбачов. На темето си той имаше белег голям, поставен от съдбата и белязан, че той по негово време ще се разпадне империята на СССР, създадена след войната 1945 г. и траеща до 1990 г. И той бе причината за нейното разпадане. Всички знаят това и сега го ненавиждат за това. Но те не знаят, че друг е Онзи, Който е влезнал в него и от името на Горбачов взима решенията. И понеже имаше власт като ръководител на Съветската империя, той със своите действия я разруши, и предаде т.н. социалистически страни под влиянието на Запада.

8.4.7. Но неговото най-голямо предателство към Русия и славянството бе, че предаде България на САЩ! Той можеше да предаде всички, но трябваше да остави България да бъде свързана с Русия икономически, политически, културно. И затова днес Русия се разпада на съставните си части, и от Руска Федерация всички се отделят от нея, за да се свържат със САЩ.

8.4.8. Това предателство бе осъществено на 2-3 декември 1989 г. на остров Малта между Горбачов и Буш - президента на САЩ. А когато след 1990 г. се разбра, че през 1963 г. на Пленума на БКП, Тодор Живков предлага България да стане 17 република на СССР и така да се осъществи големия план на руските императори за „България - за дунайска империя." Но Хрушчов, който бе тогава ръководител на СССР, отхвърля тази идея на българите, за да си няма неприятности със Запада. Днес всички обвиняват Тодор Живков в предателство, с цел да ликвидира България като самостоятелна държава. Сега сме 2005 г. и България е десет пъти по-заробена, отколкото по времето на империята на СССР, и сто пъти победна, защото е разрушена и ограбена от онези, които дойдоха и станаха предатели, като се продадоха на американците.

8.4.9. Заветът на Учителя Дънов за пълен неутралитет - никой не го спазваше, защото не Го смятаха за Учител. Не го смятаха за нищо!

Първият том на „Изгревът" бе публикуван през 1993 г. през пролетта, и до края на годината бяха продадени към 1 200 броя от 3 000 броя тираж. И там всичко бе написано ясно и точно. Така че никой не може да се оправдае, че не е знаел. Знаели са, но не са изпълнили, защото са се продали на чужденците, и са вече предатели на този народ и на славянството, начело с Русия.

8.4.10. От 1990 г. до 2005 г. начело на държавата бяха поставени лица, които изпълняваха ролите си на актьори в един театрален сценарии в много действия. Едното театрално действие свършваше, сменяваха се ролите и актьорите, но сценариста е един и същ. Името му се знае. Начело на държавата бяха издигнати турци, цигани, гърци, че евреи, германци. Няма българи. Българите не могат да управляват, защото в тях се е вселил Предателския Дух на този народ! Където се съберат трима българи, един от тях е предател. Те се предават и се свалят взаимно, и на опразненото място идват да управляват чужденците. Това е истината.

8.4.11. Народното събрание гласува решение да се изпратят български войници в Камбоджа, след което пристигнаха ковчезите с убитите български войници. Обясниха, че са наемници, и че на война стават такива работи. Не се спази завета на Учителя за пълен неутралитет.

8.4.12. Пред Фондацията за мир „Карнети" в САЩ на 20 април 1993 г. президента Желев бе заявил, че ООН трябва да бомбардира военни и стратегически обекти в Югославия, за да може да се принуди югославските ръководители да отстъпят пред решенията на САЩ. А той е поканен да участвува във връзка с чествуването паметта на 6 милиона избити евреи от Германия по времето на II Световна война.

А за спасяване на българските евреи, виж в „Изгревът", том I, с. 483-487 и по-точно с. 484-485 в „Забележка на редактора". Не се изпълни Завета на Учителя за пълен неутралитет.

8.4.13. През 1999 г. на 4 май българският Парламент гласува разрешение американските самолети да прелитат над България, за да бомбардират Югославия. Цели 11 седмици продължиха бомбардировките над Югославия, и накрая тя капитулира. Българското небе вреше и кипеше от преминаващите американски самолети - небесните облаци придобиваха оранжев цвят от изгарящите газове на американските самолети.

В страната започнаха да падат отклонили се ракети от Югославия.

На 26 март 1999 г. в гр. Трън, на 30 март около Трън, на 31 март в с. Елов дол, на 14 май в с. Върбово, Белоградчишко. И накрая, най-важната вест: На 28 април 1999 г. ракета на НАТО удря къща в софийския квартал „Горна баня". Разрушена е горната част на къщата, стопаните в момента са били излезнали по работа и така остават живи. Това са Константин и Диана Върбанови. След 10 дни държавата им поправя къщата. Всички благодарят, че са живи.

На 9 май 1999 г. в с. Люлин пада 5-та ракета на НАТО. И така, на 24 март 1999 г. войната започна, НАТО удари Югославия с крилати ракети, а на 10 юни 1999 г. бомбардировките бяха спрени, войната свърши.

8.4.14. След като на 28 април 1999 г. ракета на НАТО удря къщата в квартал „Горна баня" до София, на семейство Константин и Диана Върбанови, то на следващия ден идва дъщерята на Сава Калименов, на име Стефка в книжарница „Изгрев", където тогава се продаваше поредицата „Изгревът" и новоотпечатаните томове на оригиналното Слово на Учителя чрез програмата „Изгревът", и съобщава следното. Разказва, че американска ракета удря онази къща, в която баща й Сава Калименов в разстояние на 30 години е укривал беседите с томчетата на отпечатаното Слово на Учителя от 1912-1950 г.

Тя беше не само развълнувана, но беше потресена от тази случайност! Аз също бях поразен от тази новина. Но впоследствие се съвзех, и започнах да размишлявам. Значи комунистите не можаха да открият онази къща, в която се съхраняваха беседите на Учителя Дънов, та да ги унищожат. Те бяха укрити и запазени цели 30 години. Но дойде времето, когато американската ракета откри тази къща от въздуха, и я бомбардира! Представете си, някой отклонява тази ракета от Югославия, после я насочва към София, направлява я към квартал „Горна баня", и от няколкостотин къщи улучва тази къща, където са се съхранявали Словото на Учителя.

Как ви се струва това? Случайност ли? Няма такова нещо! А целта е улучена 100 %! Браво!

Такъв случай има описан в „Изгревът", том I, с. 55-57, 58, където един американски самолет се отклонява от ятото, което бомбардира София и се насочва към Симеоново, където Учителя Дънов седи на един баир. Идва самолета, изтърсва бомбите си над Учителя и си заминава. Но бомбите падат на 50-60 метра от групата. Учителят обяснява, че този самолет Него е търсел да бомбардира.

8.4.15. Този случай е описан от няколко очевидци от това време.

Виж „Изгревът", том II, с. 307-311. И при всички случаи Учителят

Дънов подчертава, че американските самолети Него търсят.

А за тези бомбардировки, виж „Изгревът", том I, с. 48-60, с. 311-316, 330-332; том II, с. 304; том XIII, с. 874-881. Бомбардировките масирано започват на 14 ноември 1943 г. до 10 януари 1944 г. Учителят Дънов 45 дни пътува всеки ден от Изгревът до с. Симеоново пеша, през което време главно го придружава Галилей Величков и е описано в том I, с. 53-55.

8.4.16. Самолетите търсят Учителя! А как самолетите търсят Учителя, виж в предоставения пасаж:

САМОЛЕТИТЕ ТЪРСЯТ УЧИТЕЛЯ

ЧОВЕШКА И БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ.


7. Утринно Слово от Учителя, държано на 28 ноемврий, 5 ч.с. 1943 г. София-Изгрев.

- В: Дънов, Петър. Новото начало, утринни слова. София, [1948], с. 132-133.


„От няколко време ходя често на Витоша, правя разходки по планината. Който не знае причината за това, мисли, че нарочно излизам вън от града, крия се от бомбите. В същност, въпросът е поставен другояче. Ако следите, кога стават бомбардировките, ще видите, че те стават, когато съм в града, а не когато излизам на планината. Много естествено, крадците и разбойниците не търсят бедни хора, но богати, защото има какво да вземат от тях. Те търсят мене.*

Когато мене оберат, и вие губите. Докато съм богат, вие се ползувате от моето богатство; щом обеднея, и вие губите.

Не говорете неща, които не разбирате. Трябва да разбирате любовта. Човешката любов е на мястото си като човешка. Божията Любов е на мястото си, и нищо не може да я измести. Човешката любов е мътна вода, която се пречиства само от Божията Любов. Очисти ли се от утайките и калта, човешката любов се повдига. Не е страшна калта във водата, защото тя е примес, не е нейна съставна част. Както се пречиства водата, така се пречиства и човешката любов, а именно, по пътя на ума и на сърдцето. Умът се пречиства чрез светостта, а сърдцето - чрез страданието. Казват за някого, че е свет човек, а за друг, че е чист. Светият човек е умен, а чистият - добър. Не смесвайте светостта с чистотата. Светлина има в ума, чистота - в сърдцето."

* Бележка на съставителя:
Виж „Изгревът", том I, с. 56; том II, с. 307-308 под № 188.

8.4.17. Светлите духове и черните духове.

А кой е този, който разпалва II Световна война, виж „Изгревът", том I, с. 447-449. А продължение на тази причина виж следващите пасажи:

СВЕТЛИТЕ ДУХОВЕ И ЧЕРНИТЕ ДУХОВЕ

НОВО ВОЮВАНЕ.


20 година, 37. лекция на Общия окултен клас, 25 юний, 1941 год. сряда, 5 ч.с., Изгрев.

- В: Дънов, Петър. Прав път. окултни лекции, Общ окултен клас, 20 година (1940-1941), том 2. София: Аск 93, Урания, 1998, с. 344-345.


„Заместили сте Господа. Господа сте турили на вашето място. Вие сте се поставили на мястото на Господа, та сте объркали света. Казваш: „Господ живее в мене". Ако Господ живее в тебе, Господ е много малък. Има две неща важни в света - движението от безкрайно голямото към безкрайно малкото и от безкрайно малкото към голямото. Който разбира тия два полюса, веднага той ще нагоди живота си на Земята и в духовния свят, и в Божествения, навсякъде ще бъде господар на положението. Няма да умира, няма да боледува, няма да бъде сиромах. В този свят ние няма да имаме тия противоречия, които сега имаме.

За пример: светът има големи смущения. Ние сме на един вулкан. Всякога този вулкан може да ни изхвърли някъде. Вземете един Лондон, преди години какво беше, пък сега е развалини. Много градове сега се развалят. Защо се развалят? Идеите на хората са такива. Сега хората искат да обсебят земята, да станат господари. Има сега една борба между Бога и човека. Сега Господ се е запретнал и казва: „Ти с кого ще се бориш, с мене ли?"

Та сега тази война е война на духовете. Черните духове са хората. Светлите духове е Бог в тях. Сега една война има между Бога и човеците. Казват: „Кой ще надвие?" - Бог. Де е Бог сега? Светли духове има между англичаните, между германците, между русите, между българите. И от черните има между българите, между англичаните, между русите, германците. Объркали са се, че не може да ги познаете. Сега аз да ги определя, да имате една ясна представа. Черните човешки духове са много красиви отвън, а отвътре са много грозни. Като ги срещнеш - отвън на светии мязат, но отвътре са черни, като го погледнеш - страшилище. Но той е скрит в маската. Ти го виждаш, меко говори. На светлите духове маските са отвън грозни, много страшни, но отвътре, като смъкнеш маската, са ангели. Сега вие се смущавате като срещнете грозните хора. Казвате: „Той е дявол." Пък той отвън е такъв, а отвътре е красив човекът. А пък аз казвам обратното: Дяволът е ангел отвън, ангелът е дявол отвън. Отвън грозното е Божественото, а красивото отвън е човешкото. Отвътре красивото е Божественото, а отвътре грозното е човешкото. Обратни са процесите."

8.4.18. През 1999 г. 75% от българите бяха срещу войната на НАТО срещу Югославия, но депутатите гласуваха за войната. А защо? Защото се продадоха. Невидимият свят се намеси и бомбардира България с природни бедствия.

На 12 юли 1999 г. се изля потоп в гр. Монтана.

На 11 август 1999 г. бе последното слънчево затъмнение за века.

На 18 август 1999 г. огромен пожар обхваща Сакар планина.

На 5-6 септември 1999 г. наводнения в половин България.

На 21 ноември 1999 г. американския президент Бил Клинтън пристига в София.

На 22 ноември държи реч на площада Александър Невски, и цитира Паисий Хилендарски: „Юроде, поради що се срамуваш, че си българин?!"

8.4.19. А за 1999 г. Учителят Дънов Бе говорил още през 1939 г., която е била най-благодатната за България.

Пророчествата за 1939 г. от Учителя Дънов са публикувани в „Изгревът", том XX, с. 995-1009.

А как бе използувана 1999 г. чрез Онзи, Който ръководи програмата на „Изгревът", виж с. 1010.

8.4.20. На 11 юни 1939 г. в 5 ч. сутринта, неделя, Учителя държи Утринно слово „Пред Новата епоха". Тази беседа е публикувана чрез програмата на Изгревът.

Виж „Изгревът" том XVI, с. 894-905.

Тя бе публикувана в томчето „Изпитът на Любовта", Утринни слова, осма година, том II през 1998 г. с ISBN 954-9589-08-8 в гр. София от с. 227-235. Прочетете я, за да видите какво значи второто пришествие и какво означава 1939 г., и какво 1999 г. Цитираме от с. 234-235:

ПРЕД НОВАТА ЕПОХА


31. Утринно Неделно Слово, държано на 11 юни 1939 г., 5 ч.с. София-Изгрев

- В: Дънов, Петър. Изпитът на любовта. Утринни слова, осма година (1938-1939 г.), том 2. София: АСК 93: Урания, 1998, с. 234-235.


„Това сега ще го преведете в духовно отношение. Защо страдате вие? Мнозина мислят, како станат верующи, всичко ще им тръгне по мед и масло. То е така, но какво ще правите с дълговете от стари епохи? Да кажем, че постъпите на една служба и имате десет хиляди лева заплата на месец, но в миналото сте направили сто, двеста хиляди лева дълг. Тогава от тая заплата ще ви вземат по четири-пет хиляди лева. И колко години ще ви вземат, додето си изплатите дълга си! Не че сегашният живот не е добър, но сегашните дългове са направени от по-рано. И сега ги изплащате. Има минали дългове, които са правени преди хиляди години и там е всичкото зло. Сега трябва да се живее добре, за да можем да влезем в Новата Епоха без дълг! Защото, ако не си изплатим всичките си дългове, в Новата Епоха ще влезем с дълг. И тогаз ще се намерите в противоречие. Ще имаш вяра, за да влезеш без дълг в Новата Епоха!

Та сега, през малкото години, които ви остават тук до 1999 г., какво ще направите? Защото епохата е изтекла вече. Колко години са изтекли вече? Колко години остават до 1999 г.? (Шестдесет години.) Един човешки живот. Значи, в този живот каквото направите - това е. Някой казва: Като се преродя. Може да се преродиш. Но как ще се преродиш, то е въпрос. Свободен е този човек, който живее при най-благоприятни условия, а пък с дългове ще се роди при най-неблагоприятни условия. Човек с вяра, любов, знание и свобода ще се роди при добри условия, а пък човек със слаба вяра и със слаба любов ще се роди при лоши условия. Та казвам: Сега е времето да получите онова, което за в бъдеще ще ви трябва. Срещне ви някой човек, който има известна слабост. Вижте в себе си вие имате ли тези слабости. Ако нямате, благодарете на Бога. А пък ако ги имате, благодарете пак на Бога, че можеш да ги изправиш. Ако срещнете някой добър човек, вижте имате ли неговите добродетели. Ако ги имате, благодарете на Бога. Ако ги нямате, пак благодарете, че ще можете да ги развиете. В каквото положение и да се намирате - като баща, като майка, като слуга и прочие - и в най-доброто положение да се намирате, използвайте това положение. Сега работете, додето е ден. Нали е казано: „Сега е ден. Работете додето е ден, защото иде нощ, когато и да искаш да работиш, не можеш." Иде време, когато и да искаш да направиш добро, не ще можеш. Сега, докато имате условия, правете добро. Докато очите ви са здрави, гледайте хубавата светлина. Докато ушите ви са здрави, слушайте хубавите гласове. Докато стомахът ви е здрав, хранете се хубаво. Докато ръцете ви са здрави, работете тъй, както трябва. Докато краката ви са здрави, ходете както трябва. Защото щом заболеят очите ви, стомахът ви, ръцете ви, краката ви - и да искате да работите, не ще можете.

Аз казвам така: Отче, Господи на Любовта, слез и се всели в нашите сърца, за да можем да изпълним Твоята Воля! За да бъдем едно с Тебе! И вие казвайте така.

Отче наш

Да благодарим на Бога, че имате на разположение още 60 години, за да можете да си поправите своя живот.

6,15 ч.с.

31. Утринно Неделно Слово, държано на 11 юни 1939 г., 5 ч. с., София-Изгрев.*

Небето - ясно, времето - тихо, меко, слънчево.

На поляната направихме паневритмичните упражнения при отлично слънце.

*3абележка на съставителя:
Проверено от мен от оригинала по стария ръкопис до 1945 г.

8.4.21. През 2003-2005 г. Народното събрание подкрепи САЩ във войната в Ирак и бяха изпратени български войници, като към края на 2004 г. пристигнаха 8 ковчега. По времето на комунистическата власт 1945-1989 г. се говореше за американския империализъм и за онези, които те ги купуват с долари, и стават „пушечно месо" на този империализъм. Но българите не вярваха на това и смятаха, че това е комунистическа лъжа.

А сега 2003-2005 г. България изпрати българи, които станаха наемни войски на чужда държава на САЩ, но което е най-интересното, че техните заплати се заплащат от държавния бюджет на България, а не с доларите на САЩ.

Ето това е финала на предателите пред Завета на Учителя Дънов „България - пълен неутралитет".

8.4.22. А последният финал се представя със следните събития.

На 18 март 2004 г. в Брюксел е подписан договора за влизане на

България в НАТО. А забележете, че на 18 март 1946 г. в Москва е подписан договорът за българо-съветска дружба между СССР и България.

На 29 март 2004 г. във Вашингтон е подписан от България със САЩ договора за НАТО.

На 2 април 2004 г. в Брюксел бяха издигнати знамената на приетите 7 страни. Външният министър на България Соломон Паси стоеше изправен със сълзи в очите и с трепереща брада при издигането на българското знаме.

Министър-председател от 2000-2004 г. бе Симеон II Сакс Кобурготски, внук на Фердинанд и син на Цар Борис III. А онзи, който направляваше събитията в България бе Ахмед Доган. Та България се управляваше от евреин, немец и турчин, понеже нямаше българи.

А българите от 1990 до 2004 г. - близо 1 милион и 200 000 са напуснали България, на възраст от 20 до 35 години.

Това е съдбата на този народ, който се противопоставя на волята на Всемировия Учител на Вселената - Беинса Дуно. Амин!

8.4.23. А всичко, което говорихме дотук, дали са го знаели българските управници? Знаеха го, но не го изпълниха, защото не приемат и не признават Учителя Дънов за Учител.

Това е първата причина. А втората причина е, че са врагове на този народ, поставени да го ликвидират и да изчезне този народ от Земята.

А какво е казано за България и Учителят, виж „Изгревът", том III, София. 1995, с. 305-308.

8.4.24. А за Мисията на Славянството от Учителя, виж „Изгревът", том III, с. 319-330.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ