НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

9. Бележки за Тодор Божков от „Изгревът", том 25 (13.VII.2011 г., сряда, София)

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

13.VII.2011 г„ сряда, София


9. БЕЛЕЖКИ ЗА ТОДОР БОЖКОВ ОТ „ИЗГРЕВЪТ", ТОМ 25


9.1. Бях привлекъл Марийка Марашлиева за сътрудник към програмата на „Изгревът", и тя свърши много голяма работа.

За нея виж „Изгревът", том VI, с. 670-700.

9.2. Тя присъствувала на една среща на възрастни приятели, и там чула как полковник Тодор Божков е разказвал своите спомени. Казала му: „Брате, защо не си опишеш спомените?"

Аз наредих да отиде при него, да разговаря с него и да му каже, че ще му препише спомените на пишеща машина. Тогава нямаше хора, които да имат пишеща машина, и да знаят да пишат с тях.

9.3. Той подготвя спомените си, предава ги на Марийка Марашлиева, тя се измъчва докато разчете почерка му, написва ги в 4 екземпляра с индиго. Предава му 2 екземпляра и 2 задържа за нас. Връща му оригиналните преписи.

9.4. Уточнихме се да му иска подходящи снимки, но той разказваше, че му са скъпи за спомен, и че не ги дава. Та чак до днес.

9.5. В следващият етап той предава преписите, и те започват да се преписват и разпространяват, и така ми се нарушава програмата на „Изгревът".

9.6. Идва време и той си заминава. Среща ме Драган Петков и ми казва: „Учителят Бе казал: „Изпращайте се един друг от този свят." Беше тръгнал да изпраща Тодор Божков от този свят.

9.7. След като прочетох спомените му, видях и разбрах, че той знае много добре кой е Учителя Дънов и не се страхува да Го назове. А другите се криеха, а някои не Го и познаваха. В спомените му имаше Дух и Сила и от там излизаше вътрешната Школа на Учителя.

9.8. След събитията на 10.XI.1989 г., когато се смени политическия строй и се получи свободен печат, намери се един, който взима материала и го публикува под заглавие: „XX век - Божествен възход и човешко спасение", Издание на „Нова светлина 22, IBSN:954-9692-01-9. Издание през 1998 г.

9.9. Когато научих това приех, че са ми откраднали идеята, и че това е нарушение на програмата ми.

Племенничката на Тодор Божков, на име Звезда многократно остро реагираше, че това е отпечатано. Тя смяташе, че тя има право на печат. Аз й обяснявах, че това е задвижено в програмата на „Изгревът", но тя не приемаше това. Идваше на някои от моите концерти и си взимаше по някой том на „Изгревът", но тя не можеше да ги чете. А защо ли? Тя ги отричаше.

9.10. В разстояние на 15 години тя ми обещаваше, че ще ми даде снимките на Тодор Божков, но не ги даде. А защо? Смяташе, че ще може тя да ги издаде. А тя не познаваше един окултен закон, че този, който задвижва, той трябва и да реализира. Но това тя не го разбираше. И сега много хора не го разбират. И не го приемат. А доказателството се намира в това, че до 2011 г. съм издал от „Изгревът" - 25 тома.

9.11. На 5.Х.2005 г. пуснах покана до нейния адрес - ул. „Янтра" № 1 за концерта на 22.Х.2005 г.

А на 6.Х.2005 г. към 20.30 часа Звезда ми се обади по телефона и ми съобщи следното. Сънувала лично Тодор Божков, и той настоял пред нея да ми даде разрешение да публикувам материала му и да ми даде неговите снимки за приложение. Освен това се явил нейния ръководител и също наредил да ми се даде разрешение. И тогава тя ми съобщи по телефона, че ми дава разрешение за публикация спомените на Тодор Божков.

9.12. Искам да отбележа, че на З.Х.1990 г. се обединиха двете Германий - ГДР и ГФР в една държава.

А през 2005 г. ми дават разрешение за печат. Бяха изминали 15 години, през които години чаках.

А сега е 2011 г., а това означава 21 години. Как ви се струва това? Случайно ли бе това? Напротив!

9.13. След известно време Звезда ми съобщава, че са влезнали в къщата крадци и са обрали всичко. Питах я дали са там албумите. Уточнихме се да ми предаде албумите. Два пъти стават обири. Но албумите не ми бяха предадени. А защо? Да ми се пречи.

9.14. Изминаха години и тя посегна на живота си. Нейната рождена сестра намира моите писма с поканите и ми се обажда. Говорих с нея за снимките. Търсила ги е, намерила няколко, но те са изчезнали. Чаках една година.

През месец юли 2011 г. ми предаде репродукция на една малка снимка. Отказа да ми даде оригинала. Приех, че отново ми се пречи. Бях решил да публикувам спомените и без снимка.

9.15. Винаги съм се възхищавал на този окултен закон: „И врагове на човека са неговите домашни." Врагът ти трябва да те роди и отгледа, за да си изплати кармата.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ