НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

6.7. Писмо за връщане на материалите получени от нея за работа

Цветана - Лилиана Табакова ТОМ 31
Алтернативен линк

6.7. ПИСМО ЗА ВРЪЩАНЕ НА МАТЕРИАЛИТЕ

ПОЛУЧЕНИ ОТ НЕЯ ЗА РАБОТА


По-нататък, всичко това, което тя беше ми дала за работа във връзка с нейните неща, аз получавам на 01.06.1991 г., получавам едно писмо от нея, аз това писмо ще го приложа.

1 юний, 1991 г.
София

Уважаемий брат Вергилий Кръстев,

На 20 Декемврий 1990 г. ме посетихте със сестра Марийка Марашлиева и ми написахте едно условие за съвместна духовна работа с подписа и датата и адреса ви. В това условие вие пишете, че ще съдействате и финансирате печатането на мои материали, написани на пишеща машина /при неблагоприятни условия, лентата не работи и др./ И когато се продадат книгите ще си вземете каквото сте похарчили. Аз ви се доверих и ви предадох 12 от моите материали, също с двата ни подписа.

Вие сега отлагате това печатане да стане след неопределено време, а аз искам сега докато работя на Земята за Учителя да бъдат издадени. Затова моля ви, върнете ми тези материали, защото поради повдигането на цените аз съм затруднена за издръжката си. Досега плащах 15 лв. наем на месец, а сега ми искат 120 лв. наем от м. март. Досега за три месеца - 360 лв. По-рано плащах за парно 10,12 лв., а сега ми искат 110 лв. По-рано плащах 5-6 лв. за електричество, а сега платих 26 лв.

Учителят ме предупреди, че те ще ме освободят заради моите убеждения и те ми казаха да се откажа чрез Държавен вестник от убежденията си, защото оперната сцена ми сервира голяма слава с изпяването на всяка моя роля, а това не е прието за тях поради моите убеждения.

Ето списъка на материалите, които получихте от мене: 1. Срещи с Учителя; 2. Учителя за Орфей; 3. Последната ми среща с Учителя; 4. Писмо на Брат Христо до Морис Васан в Париж; 5. Учителят за пеенето; 6. Учителят за музиката; 7. Учителят за щастието; 8. Учителят за женитбата; 9. Учителят за живота; 10. Списък на материалите ми; 11. Учителят какво говори за Себе Си - първи и втори том; 12. Дните на седмицата.

Аз продадох пералня, прахосмукачка, за да платя една част от това, което ми искат и ще продам и други неща. В чужбина на ръце ме носеха.

Моля върнете ми материалите ми. Сега пак пиша други преживявания с Учителя във връзка с моята творческа работа на сцената. Аз не изменям доверието си във вашата честност и почтеност, защото безкористието е знак, че каквото прави човек е направено с Любов, а не със сметка и интерес. Аз ви благодаря за усилията, които вий проявихте в нашата съвместна работа. „Господ и в Ангелите Си намира недостатък, колко повече в нас", казва Учителя в Словото Си.

Привети: сестра Цветана - Лилиана Табакова.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ