НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

28.27. Кои бяха враговете

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

28.27. КОИ БЯХА ВРАГОВЕТЕ



Таман се усмиряваха нещата, тя почва да свири. И когато аз отивам да записвам, или някой имаше на гости да пречи. И като идваха гости, Борис, трябваше да ги приеме в стаята, където е пианото. Значи аз не мога да записвам!

Тя е готова за свирене, здрава е, обаче, идваха гости и не може да ги изгониме. А аз пред тех не смеех да записвам, защото те щеха да ме наклеветят и Милицията да дойде да ми направи обиск. И да ме изселят, да ме уволнят там, където работех, защото санкциите на Милицията бяха жестоки по ония времена.

Значи представете си? - Тя е готова с репертоара, аз съм готов, всичко е готово, подготвена, няма болки, няма нищо - и отведнъж идват гости. А не може да не ги приемат! Требва да затворят портите, обаче, те са свикнали на гости. И плюс това, като дойдат гостите, те знаят, че Борис и Мария са вътре. Значи имат други гости пред тех, които са предпочитани пред тех. А някои идват от провинцията. Те си идват на приказки!

И аз ги приемах, че това са врагове. И те бяха врагове! Щото те не свършиха никаква работа, а биваха изпращани от Невидимия свят, за да ми пречат.

Това беше едното положение.

Второто положение - затваряхме портата и вратите, заключвахме, почваме да свириме. Почваме да свириме, обаче тя няма вътрешно разположение, ръцете й са здрави, пръстите вървят, обаче, тя няма вътрешно разположение. Не може да направи връзка с песните на Учителя, и не става нищо! Прави един, два, три опита и нищо! Значи пак се проваля.

След това идва следващия момент - получава болки в краката, в колената, обаче, горе ръцете са спокойни. И тя трябва да свири при невероятно силни болки в колената и краката. А там трябва да се натиска педала на пианото!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ