НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

28.11. Цанка си учи урока чрез брат си Борис

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

28.11. ЦАНКА СИ УЧИ УРОКА ЧРЕЗ БРАТ СИ БОРИС


И тогава Цанка вика брат си Николай, вика и други възрастни приятели, и пред всички казва следното: „Борис вече не е с ума си! Не му давайте вече нищо, не му давайте пари, защото той ги затрива!" И това всички чуват от нейните уста. Потвърждава го и Николай.

След време, Цанка дойде време да си замине. А преди това си замина нейния брат Стефан - Тената. Аз винаги го помня, че беше един скиор, един турист. И съм го виждал на 65-70 години, той караше ски, и то кара ски и се движи със ски по Витоша. Обаче идва един момент, когато отива при Цанка и й казва: „Виж какво, аз след един час си заминавам!" Ляга и след един час си заминава, и след 2-3 дена му е погребението. Това ми го е разказвала лично Цанка.

И сега, след като си замина, той Тената имаше едностаен апартамент там, където живееше, и където пребиваваше Цанка, когато идваше от Габрово. И след това дойде време Борис, Николай и Цанка да разделят апартамента. И тогава се уточняват, че ще се плати на Борис 10 000 лв. И какво става? Тогава онези съседите по етаж предават 10 000 лв. на Борис. А пък те правят така, че ужким ще гледат Цанка, като тя им преписва апартамента. Борис прибира парите, и след няколко месеца ги разпилява.

Така, че идва време, Цанка си заминава от този свят. Апартамента отива при онези другите. И когато аз исках да прибера някои неща, които са останали от Тената и от Цанка от този апартамент, онези изобщо нищо не ми предадоха. Казаха: „Кой си ти? Кой си? Кой те познава?" Казвам: „Чакайте бе! Аз съм участвал в разрешаването на този апартамент да ви се препише, с цел гледане." И те ми казаха: „Няма такова нещо!" - „Да, казвам - няма такова нещо за вас, но има такова нещо за мене."


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ