НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

21. Всяка къща, трябва да има гръмоотвод. Гръмоотводът на покрива на „Малкият дом". 21.1. Братският съвет и песента „Писмото"

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

21. ВСЯКА КЪЩА, ТРЯБВА ДА ИМА ГРЪМООТВОД.

ГРЪМООТВОДЪТ НА ПОКРИВА НА „МАЛКИЯТ ДОМ"


21.1. БРАТСКИЯТ СЪВЕТ И ПЕСЕНТА „ПИСМОТО"


След заминаването на Учителя през 1944 г., още на 1 януари се оформя Братски съвет. По-късно, през лятото го оформят още веднъж. И целата тази история аз съм я описал, споменал съм я в „Изгревът", том II и том III. Но ще дойде време, когато ще бъдат публикувани самите документи и оригинали.

Така, че Учителят още в 1923 г. Се противопоставя на Неговите последователи да правят организация, да избират Братски съвет, да се регистрират. И Той изпраща онзи прочут текст от три изречения, върху който текст после Той създава и мелодия. И тази песен се нарича „Писмото". Историята на тази песен е публикувана в „Изгревът".

И което е най-важното, в „Изгревът", том I аз поместих оригиналния текст на тази песен „Писмото". Този музикален текст ми беше предаден от музикантката Мария Златева. Този музикален текст е бил записан от музиканта Иван Кавалджиев. Така, че този музикален текст беше оригинален и никой не можеше да каже, че това не е верно. Освен това, всички музиканти по времето на Учителя са я изпълнявали и след това. Но никой не се подчинява на тази песен, и на волята на Учителя.

Ето, в „Изгревът" том, XIX накрая, аз публикувах собственоръчния текст на „Писмото", излезнал от ръката на Учителя. И долу под самия текст съм посочил къде какво, трябва всеки да си прочете. Но това никой не го чете днес, никой не купува „Изгревът". И за това нищо не може да се направи.

И провалът на онова поколение от 1945 г. продължи и за поколението след 1990 г. Тези неща са завързани, навързани са като синджир марка. И кое е най-интересното? Най-интересното е, че си създават, оформят си Братски съвет, разни комисии. И което е най-важното - не се консултират с адвокатите.

А тогава законодателството след 9 септември се променя, комунистите налагат друго законодателство, друг ред. И там законите се сменяват всеки месец, и всяка година, докато се стигне до там, че първо се взимат някои имоти на Братството 1947 г. И по-късно се разрушава и самия Салон. Това нещо аз съм го описал в „Изгревът", том I, том II и том III.

Така, че се сбъдва онова, което Учителят е казал на времето, че: „Човек, за да бъде хлебар и да меси хляб, трябва да има най-малко 5 висши образования." Откъде накъде 5 висши образования? Ами този човек, който меси хляба, меси тестото, ами той трябва да има 5 висши образования, защото този човек, който меси хляба, той влага своите енергии, своя етерен двойник го вкарва в хляба. И след това онзи, който отиде и си купи хляб и го яде, той се свързва с онзи хлебар. И ако онзи е един прост човек с второ, трето отделение, ами точно простите хора ще влезат в теб. Но ако онзи има 5 висши образования, ще дойде друго, други влияния ще дойдат в теб. И не само ще напълнят стомаха ти, но и ще те повдигнат нагоре. Ще те повдигнат и ще ти докарат идеи в ума -поне една идея от всеко едно висше образование на този хлебар. А там на Изгрева какво става? - Мозайкаджии, дърводелци, занаятчии. И така започва великия провал още от 1945 г.!

И което е най-важното, трябва да стигнем до издаването на книгата „Учителят". За издаването на книгата „Учителят", аз съм публикувал някой неща и в I и във II и в III том на „Изгревът".


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ