НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

20.2. Невероятните борби на Изгрева

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

20.2. НЕВЕРОЯТНИТЕ БОРБИ НА ИЗГРЕВА


Така че аз, когато дойдох, заварих т.н. Братство след бурята през 1957 г. на големите обиски и унищожения на книгите на Учителя. След това заварих борбите, борбите между различните групи. И всичко беше разрушено! Салонът го нямаше, той се разрушаваше. Започнаха строежите на Изгрева. Всички бараки бяха изметени и всички бяха разпръснати по различни квартири. И тогава започнаха да растат в бели сгради Руските легации, и тези легации на другите държави. Беше невероятна символика, а символиката остава и днес.

Но онова, което аз заварих, бяха невероятните борби! - Воюваше група срещу група, воюваха всеки срещу всеки, всички срещу всички. И всеки искаше да бъде ръководител на нещо, и всеки отхвърляше другите. Хармонията може би е едно понятие като идеал, но хармония в това общество не можеше да има. Можеше да има само при едно условие, че те работеха и прилагаха методите на Учителя.

И при тези обстоятелства, Мария Тодорова беше подложена на най-големи атаки срещу нея. Гонеха я всички заради това, че живее заедно с Борис. Всички се нахвърляха върху нея, казваха, че Борис е добър, а че тя е зла и че е „изчадие Адово"! И питам: „Защо?" И те казваха: „Защото е така!" Не можеха да обяснят защо е така.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ