НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

11.2. Само снимките доказваха, че е имало Учител и Школа

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

11.2. САМО СНИМКИТЕ ДОКАЗВАХА, ЧЕ Е ИМАЛО УЧИТЕЛ И ШКОЛА



Фактически ние, които дойдохме, не виждахме нищо от Школата! Тя беше изчезнала от физическото поле. Тя единствено съществуваше в разказите на тези възрастни приятели.

И още нещо, а най-голямото доказателство, че тази Школа е съществувала са снимките, снимките, които бяха правени от няколко фотографа. И само по снимките те можеха да докажат, че е имало хора около Учителя, и че тези хора имат своите имена.

Пример: ето, излезна преди един месец „Изгревът", том XXII. Там има 144 страници снимки, от които 104 страници на снимки на Учителя и приятели от времето на Школата. Така, че там тех ги има, били са, направили са им снимки. И тези снимки доказват, че тези хора са били, а не са измислени от мен.

Така, че тези, които дойдоха, търсеха някаква форма да видят тази Школа как е съществувала и точно какво е било. Но нямаше нищо! Всичко беше опустошено! И тогава търсеха образци на Школата на Учителя. Учителят беше дал Слово, и че по това Слово, трябва да се живее, и трябва да се изпълнява. А, който го изпълнява, трябва да изработи нещо в себе си и това нещо да го покаже на останалите. Трябваше образец. Но те не бяха изработили нищо.

И това, което аз заварих и тези младежи завариха - завариха баби и старци. Тези възрастни хора искаха нещо да направят, но властта беше взела мерки срещу тях. Беше заключила и затворила всички условия за някаква деятелност. И всичките оправдания на това възрастно поколение бяха такива, че те обвиняваха властта, че не им дава условия, за да могат да работят за Делото на Учителя. А днес - 30 години след това мога да кажа, че по-хубави условия по време на Комунистическата диктатура не е имало за работа! Каква работа? - Духовна работа. Изработи нещо в себе си, и тръгни да проповедваш Учението на Учителя, но не с думи, а с дела. А те тръгнаха да проповедват с думи. И хората като ги оглеждаха, виждаха, че онова, което те говорят, първо не го разбират, и второ, онова, което говорят, не отговаря на истината. А защо не отговаря на истината? Защото пред тях не бяха образците. Образците на това Слово ги нямаше.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ