НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

8.2. Опитностите на Мария Тодорова не се повтарят

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

8.2. ОПИТНОСТИТЕ НА МАРИЯ ТОДОРОВА НЕ СЕ ПОВТАРЯТ


Някой казват: „Ами ти казва, повтаряш нещата." - „Как повтарям нещата? При мен няма никакво повторение." Така, че едно събитие се разказва от някого по различен начин, по различно време, това не означава повторение. Не означава повторение и другото: ако няколко лица разказват за едно събитие, на което са свидетели. Ами те го разказват по различен начин, защото по различен начин е отразено в тяхното съзнание. Така, че няма повторение! Всеки е присъствал на дадено място, на дадено време, и от там неговото съзнание е запечатало онова, което е видяло. Запечатало е онова, което е видяло и след това възпроизвежда онова, което е видяло. Разбира се, ако е запечатано и ако му се разрешава от Невидимия свят да го разкаже. Ето това е отговорът на онези, които казват, че при мен има повторение. Няма повторение!

Така, че нещо, което беше казано от Мария Тодорова, нещо което беше разисквано и установено, тази опитност оставаше. Ние не се връщахме вече на нея, ние продължавахме по-нататък. Така че, ако след време вие решите да възстановите някакъв магнетофонен запис, вие ще слушате и ще се чудите как това е записано от вас. Това какво означава? -Означава, че записът е записан в различно време, а днес го слушате пак в различно време. Времето не е едно и също. Времето е различно, защото съзнанието не е едно и също. Тогава сте слушали и то е запечатано по един начин, а днес слушате - то е запечатано по друг начин. Така, че разказите, които ми се разказваха, аз ги записвах.

И което най беше важното, когато дойде време да си преглеждам записките и да подготвям нейните спомени, аз се връщах 10 години назад, защото аз ги обработвах след 10 години. И тогава видях какво значи цената на записания материал от мен, и цената на моята памет. Така, че тези неща вървяха едновременно. Аз четях онова, което съм записал, а едновременно моята памет се възстановяваше, и допълваше някой неща. И затова аз записвах при нея различните варианти, които тя ми разказваше, защото тя повтаряше някоя опитност по различно време -през 2-3 месеца, през 5-6 месеца. Повтаряше по 2-3 пъти една опитност. Но изглеждаха, че са различни варианти. Не, те не бяха различни варианти, но тя трябваше да защити някаква теза. И, за да защити някаква тема и да защити някой свой възглед или да защити някой свой извод, тя се връщаше на една опитност от времето на Школата, казваше тая опитност и показваше какъв е окултния закон. Така че, когато дойде време да ги обработвам тези спомени, видях, че те, имаше по 3-4 варианта.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ