НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

1. Творческият Дух действува.

ТВОРЧЕСКИЯТ ДУХ, ВИСОКИЯТ ИДЕАЛ И САВА КАЛИМЕНОВ / авт.- състав. Вергилий Кръстев ТОМ 30
Алтернативен линк

1. ТВОРЧЕСКИЯТ ДУХ ДЕЙСТВУВА


1.1. Първият очерк за Сава Калименов ще прочетете в „Изгревът”, том IV, с. 563-566, и то много пъти, за да влезнете в проблема.

1.2. Вторият очерк е „Мория и „Агни Йога” в България" - „Изгревът”, том IV, с. 566-571. Трябва да се проучи много добре, защото ще последват исторически последици за една империя - СССР.

1.3. Третият очерк е „Истината". Как и защо бе издадена книгата „Агни Йога” в България - „Изгревът", том IV, с. 571. Да се проучи още По-добре.

1.4. Четвърто - „Бележки на редактора". Това е едно пророчество и голяма драматична развръзка в България. А защо? Защото Съветската империя бе разрушена за няколко месеца след 1989 г., така както бе казал Учителят Дънов, и това е публикувано в „Изгревът". Историческият цикъл действа през 45 години.

1.5. В момента в съвременна Русия се издава в големи тиражи книгата за „Агни Йога", и смятат, че Николай Рьорих е най-голямото величие в Русия. А той се яви и стана гробокопач на тази империя. (Виж „Изгревът", том IV, с. 573).

1.6. А има една още по-голяма причина.

Това е описано в „Изгревът”, том XV, с. 922-927. Трябва да проучите в „Изгревът", том XV, с. 835 в точка 51, 52, 53 за развилите се трагични събития в Русия и България, чрез архивния филм от 1947 г., на който бе прикачена класическа музика.

1.7. А на с. 836 от „Изгревът", том XXIII има правила на Учителя за Паневритмията, и който ги нарушава предизвиква разрушителните сили в природата. Виж точка 59.

1.8. В резултат на тези окултни нарушения България бе запалена, и се разрушаваше.

Виж „Изгревът”, том XV, с. 922-924. А как бе изгорена България, виж на с. 925-928.

1.9. Оправданията на Елена Фомичева, виж в „Изгревът", том XV, с. 929-930.

1.10. Това е една верига по която се движеха Силите на разрушението на България и Русия, и те бяха започнали от превода на „Агни Йога" и отпечатването й в Севлиево при Сава Калименов. Прехвърли се в Русия и след това пристигна с подправения архивен филм за Паневритмията в България. Той се задейства и след него започна разрушението на държавата.

1.11. Исках да се противопоставя, като публикувам писмото на Амалия Вайланд до Сава Калименов, в което Учителят й казал, че той е представител на Черната ложа, но не ми го дадоха. А защо? Защото ги управлява отвътре един и същ Господар.

1.12. Единственото, което успях да направя през 2011 г. бе да включа към архивният филм от 1947 г. музика за отделните упражнения магнетофонен запис на Паневритмията от 5 март 1972 г. на Филип Стоицев.

1.13. Ето идва момента да се запознаете с най-голямата атака срещу „Изгревът".

Тя бе проведена от всички. Божанка Кралева, по мъж Ганева, организира и проведе всички атаки срещу мене, като привлече всички музиканти да се подпишат срещу мене. А тези музиканти аз ги качих на сцената с моите 20 концерта по музика на Учителя и Словото Му по определени теми от 1990 г. до 1998 г.

1.14. Тази атака и организираната лъжа ще прочетете в „Изгревът”, том IV, с. 614-624.

Моят отговор е от с. 625-637 и с. 637-645. По този начин отклониха стотици хора, и връщане назад няма! Заклеваха ги да не купуват „Изгревът”. Всяка книга можеха да четат, но не и синята книга. А „Изгревът” бе със сини корици.

Братският съвет събира на 12 юли в Айтос ръководителите на братствата в страната, и забранява да купуват „Изгревът". Тази възбрана важи и до днес.

А сега през 2011 г. вървят и говорят, че „Изгревът” бил жълта преса за клюки. Това го пиша, за да знаете какво те представляват. Представляват едно голямо зло!

1.15. Каква е програмата на „Изгревът" и какво е свършено, ще прочетете в „Изгревът”, том I - втора редакция, на с. 790-792 и с. 793-798. И тя бе реализирана, и я има на лице и на видело.

1.16. Моят персонален отговор към дъщерята на Сава Калименов, на име Стефка Калименова ще намерите в „Изгревът", том IV, с. 637, а на внучката на Сава Калименов - на с. 634-635.

1.17. Какво стана с онези, които се подписаха срещу мен и „Изгревът"?

Те не знаеха, че в „Изгревът” присъствува и Черната и Бялата ложа. Техните представители с деянията са там. Има ги. Не са изчезнали. И то благодарение на моя труд! И който воюва срещу мен, веднага Онези се справят много лесно.

Жестока бе разправата срещу онези, които се подписаха! Всички платиха с живот. Бялата ложа наказва по един начин, а Черната ложа по друг начин. И според проведените наказания, се вижда кой къде е записан да членува. А имената на подписалите се срещу мен и „Изгревът” са на с. 624 от „Изгревът”, том IV. Всички 10 човека бяха жестоко ударени и посечени от Бялата ложа, така също и от Черната ложа. А аз продължих да качвам тези музиканти на сцената на моите концерт-рецитали. А от 2001 г. до края на 2011 г. са на брой 51. Всички се чудят дали не съм щур? И аз се чудя също. Щур съм! Но за какво? Ето там е задачата. Има и отговор.

Към 2014 г. са 55 концерт-рецитали.

1.18. Аз работих една седмица със Сава Калименов есента на 1982 г. Трябваше да пътувам с влак от гр. Своге, после с автобус до Горна баня, където живееше на своята вила. Много трудно, много усилия, но успях да запиша 12 часов разговор. Понеже протестираха дъщеря му и внучката му и се страхуваха от мен, то аз оставих двете ролки - магнетофонни със записа. След 2 години отидох и си ги прибрах. Това беше мой труд и на Сава Калименов. Сега сме 2011 г., а догодина 2012 г. Значи изминаха 30 години от тогава.

1.19. Минаха 19 години от 1982 г., и аз през 2001 г. направих опит да си продължа работата. Написах писмо до Стефка Калименова от 5 страници, и го изпратих препоръчано. След 30 дни ми го върнаха, и на плика пишеше, че не е потърсено. Случайно или нарочно? Няма случайни работи, а всичко е нарочно. Това писмо е написано на 20 април 2001 г., а изпратено на 12 август 2001 г., и върнато на 14 септември 2001 г. Пишеше: „Непотърсен в срок”.

Но сега ще го публикувам накрая, за да се разбере кой работи срещу Сава Калименов.

1.20. Около 2001 г. аз прехвърлих двете ролки по 6 часа, т.е. 12 часа на 12 касетки по 1 час. А това е много трудно и отнема много време. Цял месец работих.

1.21. Предадох касетките на Марийка Марашлиева и тя ги слушаше, и ги записваше на машинописен текст. Вие слушали ли сте запис и след това да го прехвърляте на машинопис? Много е трудно! Не бихте издържали в никакъв случай!

1.22. Марийка Марашлиева ми представи в машинописен текст прехвърлени тези 12 касетки по 1 час. Аз ги прибрах. Дойде време и аз започнах да работя по тях. Как? Слушах касетките, гледам машинописния текст и поправям пропуските. Цели 12 часа. Можете ли това да издържите? Едва ли.

1.23. Започнах да подреждам материала, като изваждах на ксерокс много страници от различни броеве на вестник „Братство”. Включих ги в отделна папка. Излезнаха 12 на брой. Вие виждали ли сте 12 папки, наредени една върху друга?

1.24. След това ги предадох на Яна поп Янева, и тя ги набра за една година. После се предадоха дискетите от направените записи на компютър, и от там Вихър Пенков направи разпечатка на всяка папка. Аз ги прибрах в един кашон. И те стояха така от 2001 г. до 2011 г. - цели 10 години! А сега сме 2014 година, месец май.

1.25. Годината 2011 г. бе много благодатна за мен. Направих 3 концерт-рецитала за Пеню Ганев. Разказахме на всеки концерт-рецитал по 14 случки, или за 3-те концерта - 42. Бяха изсвирени и изпяти 42 песни на Учителя. През първите 2 концерта през месец май бяха обработени от Вихър Пенков 50 снимки, поставени на картони от мен и представени на сцената в големина 45 на 40 см. А на 26.XI.2011 г. бяха представени още 50 снимки за Елена Хаджи Григорова и Пеню Ганев. Всички снимки са авторски на Пеню Ганев, и са публикувани в „Изгревът”, том XVI и том XVII. Разгледайте ги.

1.26. И ето сега през месец октомври и декември 2011 г. отворих двата кашона с надписи - Сава Калименов. Започнах да ги проверявам и подреждам. Аз бях забравил за материала, но после видях папките, разпечатките и навлезнах в спомените на Сава Калименов. Проверих всичко, подредих го в 10 папки с разпечатките. Каквото трябваше да добавям, аз го сторих. Учудвам се как е могла да въведе този материал Яна поп Янева. Невероятно е! Това бе направено около 2001 г. Сега това не може да бъде направено. Дошло е времето за печат към 2012 г. А сега е 2014 година.

1.27. Окончателно концепцията бе направена. Останах доволен. Успях да ги завържа и да ги включа в Космическия ток на „Изгревът”. Вие виждали ли сте електрическите стълбове и жиците по тях? Знаете много добре, че по тях протича електрически ток. Същото представлява поредицата „Изгревът” от отпечатани до 2011 г. 25 тома, плюс „Изгревът", том I - второ издание. През тях преминава Космическия ток на „Изгревът". До 2014 г. са 28 тома.

Той създава светлина в умовете на онези, които четат „Изгревът". А на противниците - ги поразява.

1.28. Направи ми впечатление, че съм приготвил 5 отдела от неговата поезия. Как съм я чел на времето, и как съм я одобрил и подредил - това не проумявам! Сега не бих могъл да го направя. А се чудя как Яна поп Янева го е въвела! Тази поезия не всеки може да чете и възприеме. Вероятно ще я оставя за друг том. Това ще зависи дали ще ми стигнат страниците в този том.

Аз съм публикувал 3 негови поеми. В .Изгревът", том X - за Айтос, с. 78-82, Тополица - с. 91-97. В .Изгревът", том XIII, с. 768-771 за едноименната картина на художничката Цветана Гатева. под надслов .Към слънцето".

1.29. И сега идваме до най-интересното. Искам от дъщеря му Стефка да ми предадат снимките на Савата и рода му. за да ги включа в неговия том. Не ми дадоха. Отказаха. Няколко пъти една моя позната през 2009-2010 г. звъня по телефона и иска от мое име снимки на Сава Калименов. Отказаха.

Най-големите врагове на човека са неговите домашни! - „И враг на човека са неговите домашни". Домашни са роднини от пряка връзка.

А моята баба Румяна често повтаряше следното, чул съм го над 10 пъти: .Най-големите душмани на човека, са неговите деца!" Тя имаше 3 сина и 1 дъщеря, с 12 внуци. Това го проверих. Вярно бе.

В .Изгревът", том XXIV, с. 465 са отбелязани думите на Учителя, че днес може да се говори само за плащане на карма. Човек, трябва първо да заплати за личната си карма от предишните си прераждания, и след това да плаща родовата си карма - на майка си и баща си.

1.30. А за снимките, които не искат да предадат - изобщо не съм притеснен. Само си казвам: ..Виж им акъла!" А защо? Защото още през 1972 г. Савата гостува на Борис на Салоните. И аз там заснех цял филм -с него, и възрастните приятели. Дори му подарих 4 снимки - 13x18 см. Аз ги заснех, промих си филма, и съм си го изкопирах. Да не смятате, че това е много лесно? Напротив - това е много, много трудно, защото аз си имам професия лекар и работя денонощно с нея. Ще представя тези снимки -цялата продукция.

1.31. По време на записите на магнетофона заснех 3 филма, които промих сам и сега ще приложа най-сполучливите пози. Така че тук съм независим. А те нека си пазят неговите снимки, да си ги държат. Не могат да ми попречат. Направих му 2 филма на камера - към 8 минути.

1.32. Употребих много усилия, време да навестявам Савата и да го умолявам да запишеме спомените му. Записах ги, както и представянето му на вестник „Братство”.

1.33. Накрая ще ви представя и писмо, което изпратих на дъщеря му Стефка на 12 август 2001 г. Прочетете го.

И ще видите какво представляват тези хора. Всички деца на възрастните приятели, последователи на Учителя Дънов към мен действуваха по един и същи начин. А защо ли? Защото бяха кармични врагове на бащите си, без изключение. И не можаха да се примирят, че е дошъл един човек отвън, за да свърши една работа, която те никак не могат да сторят това. Искаха да ме премахнат, но не успяха до тази година - 2011 г. Дано да издържа, за да си довърша и завърша работата си. Днес е май 2014 г.

1.34. Към пролетта на 2002 г. материалът на Сава Калименов бе набран на компютър от Яна поп Янева. Като сега, месец декември 2011 г. преглеждам и подреждам материала, не мога да повярвам, че е положила толкова усилия и го е направила. Беше направена разпечатка от Вихър Пенков и сложен в един кашон, и трябваше да си чака реда. И той чака до 2011 г. - месец декември. Сега го задвижвам за корекция и за страниране. Днес 2014 г.

1.35. През месец май 2002 г. цигуларката Йоанна Стратева замина за САЩ, поканена от последователи на Учителя Дънов да изнесе концерти пред тях. Тя ми се обади и аз написах писмо до Елена Николова - дъщеря на Стефка Калименова и внучка на Сава Калименов. Тя работи в САЩ. Едновременно предадох писмото, което написах до майка й, за да си го прочете. Написах писмо до нея, понеже Йоанна Стратева ми каза, че Елена искала да се коригира към мен. А те не знаят, че към „Изгревът" няма корекция, а има заплащане за нарушение на окултните закони. Всички без изключение си го провериха. По-късно ще опиша кой с какво е заплатил с нарушението си към „Изгревът”.

1.36. На 5 юли 2002 г. получих пощенска картичка от Йоанна Стратева от Калифорния със следния текст: „Вергилий, привет от далечна Калифорния! Пътуваме, концертираме като трубадури. Имаме успех, но е и доста уморително, програмата до тук е интензивна. Стараем се да дадем максимално от себе си. Йоанна."

Това означаваше, че моите две писма бяха предадени на Елена Николова.

1.37. Сега ще публикуваме и двете писма. А защо ли? Аз съм употребил много време и сили, за да завърша работата си със Сава Калименов. Той ми се довери и аз не искам да го предам. В никакъв случай! Мен ме изпитват всички - отгоре и отдолу, отвсякъде.

1.38. Няма да забравя как Мария Тодорова посрещаше Сава Калименов, и с какво внимание се отнасяше към него! Тя знаеше за изказването на Учителя, че това е високо идеен човек. И не само знаеше, но това се виждаше в него, и се излъчваше от него.

Аз се учудвах на това внимание, проявено от Мария. Не можех тогава да си го обясня. Само тя знаеше защо бе това отношение.

1.39. Но се убедих, че това е така. И затова извадих уводните му статии от вестник „Братство" по мой избор, и правя един отдел, който ще набере Полина Петкова от гр. Видин. В тях има невероятна сила, защото Творческия Дух на Савата и неговия ръководител се изявяват в пълна сила.

1.40. Сава Калименов беше висок на ръст. Стърчеше над мене с цяла глава. Вероятно бе към 1.95 см.

Учителят Дънов бе казал за него следното:„Колкото Савата е висок, толкова е висок неговия идеал".

Това аз също го проверих за себе си, че е така.

1.41. Когато започнахме да подреждаме неговия материал за печат бяхме изненадани, че е много обемист и не може да се вмести в един том дори да е 1000 страници. А нямах право да изхвърлям от първоначалния план нито една страница. За това го разпределихме за два тома, като във втория том включихме и някои други неща, които се връзваха с повдигнатите теми. Накрая го поместихме в 1 том.

Сава, благодаря ти за доверието!

С почит: Вергилий Кръстев


1.42. За екскурзиите на Олга Славчева и Сава Калименов - виж в Изгревът, том 26, с. 948-949.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ