НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

15.5. Архиепископ Хюлет Джонсън за Учителя.

СПОМЕНИ ЗА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ. /Записани от Сава Калименов/ ТОМ 30
Алтернативен линк

15.5. АРХИЕПИСКОП ХЮЛЕТ ДЖОНСЪН ЗА УЧИТЕЛЯ


Кентерберийският архиепископ Хюлет Джонсън, лауреат на ленинска награда като борец за мир, при посещението си в България пожела да се срещне с представители на всички църкви и духовни движения у нас. Той посети всички и проучи тяхното духовно състояние.

Най-после, сред среща с представители на Братството, той отишъл и на „Изгрева”, дето бил посрещнат най-сърдечно от изгревчани, макар и да не бил предупредил за идването си. Тук той бил обгърнат от такава атмосфера на любов и братство, спонтанно избликнали от присъствуващите братя и сестри, нещо, което му направило много силно впечатление. Трогнат от това, преценявайки разликата в състоянието на духовните движения и църквите в България, архиепископ Хюлет Джонсън казал пред изгревчани дословно: „Живот намерих само тук!"

Освен това. пред свои познати българи Хюлет Джонсън е заявил: „Най-много ми хареса вашия „Изгрев". Французите ни задминаха обаче, като разпространяват масово учението на Учителя Петър Дънов. Сега ние ще си заплануваме да ги надминем".

Напускайки България, архиепископ Джонсън е взел със себе си литература на Братството на френски и английски езици.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ