НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Бялото братство

2. Човек и Бог ТОМ 30
Алтернативен линк

БЯЛОТО БРАТСТВО


Великото Всемирно Бяло Братство представлява от себе си сбора на всички разумни сили в цялата вселена, които работят в хармония с Божията воля за изпълнение на Великия План на всемирната еволюция.

Центърът на Всемирното Бяло Братство, това е Великата Бяла Ложа на Учителите, глава на която е Христос. Други известни нам Учители са: Буда, Кришна, Хермес, Лао -Тзе. Зороастър, Мохамед. Всичката велика градивна работа извършена всред човечеството от памти века и до днес, е пряко или косвено дело на Учителите. Всички религии са основани от тях според времето, условията и средата - винаги на хората е било давано тъкмо това. за което те са били дорасли. което степента на тяхното развитие е изисквала. От тук и голямата разлика в религиозните представи, схващания и методи.

От погледа на Учителите не избягва нищо, нищо не става без тяхно знание. Те управляват целия ход на историческите събития като винаги гледат техния краен резултат да подпомага еволюцията на човечеството. Тяхната работа в своята същност е една и съща: изграждане основите на Всемирното Братство, освобождаването на човека от робството на материята и подготвянето на такъв начин условията за идването на Царството Божие на земята. До днес развитето на човечеството се е движило под знака на разединението - индивидуализиране, егоизъм, безпощадни взаимни борби. Човек против човек, напрод против народ, религия против религия, изгубили здравия си смисъл и правия си път в живота, борейки се помежду си, са превърнали живота в хаос и земята в ад. Днес обаче ние сме вече в първите утринни зари на една Нова Ера в историята на човечеството, която ще се развие под знака на Единението - колективизъм, обединение, хармония, Любов.

С бързи крачки ние днес се движим към Новата Ера, когато ще имаме: един Бог, една Религия, едно обединено човечество и една единствена държава - едно единствено Царство Божие на земята.

В този велик и съдбоносен за цялото човечество момент, като пратеник на Великото Всемирно Бяло Братство, е дошъл тук на земята Учителя Петър Дънов, комуто е възложена великата Божествена мисия да даде окончателния и най-важен тласък за обединението във всяко отношение на човечеството, да възпламени новата, единствена за всички хора Религия на Любовта, да разкрие на бродящето в мрак човечество светлината на Божествената Мъдрост и с това да положи основите на Царството Божие на земята.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ