НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

114.8. Вести от чужбина.

IV. КОЙ ДВИЖИ СВЕТОВНИТЕ СЪБИТИЯ И КОЙ УПРАВЛЯВА СВЕТА В СТРАНИТЕ, ОБЩЕСТВОТО, ДОМА? ТОМ 30
Алтернативен линк

114.8. ВЕСТИ ОТ ЧУЖБИНА


Жул Ербен - инспектор на пощите, телеграфите и телефоните във Франция, в писмото си между другото казва:

„Ние претърпяхме истински духовен прелом, откакто се запознахме с Учителя и с неговото учение. Останахме възхитени от истинското братство, което констатирахме да се практикува между нашите братя българи, и ние не преставаме да го практикуваме тук. Надяваме се да можем да напреднем в изучаването на българския език, за да можем лесно да четем Учителя на български и да можем да се разговаряме с неговите ученици в благословения ден, когато ще ни бъде позволено да видим пак Учителя и тях.

Всеки четвъртък, от 17 до 20 часа ние се събираме, за да мислим за Учителя и за всички наши братя по целия свят. На 22 март ще отидем в планината по случай настъпването на новата духовна година, за да могат нашите души да бъдат в пълно единение с всички наши братя. Нека тя ни донесе радост и надежда”.

„Льо Фратернист”, вестник излизащ в Син-льо-Нобл, Северна Франция, в два последователни броя помества беседата „Бог" от Учителя.

Това показва на каква висота се държи Словото и учението на Учителя в чужбина. Навсякъде се чувствува не само голямата оригиналност на това Слово, но и неговата истинност.

Във връзка с това си спомняме думите на един реформатор на живота, който върви по свой път - Вьолебер, от Цюрих, Швейцария, който казваше:

„Думите на Учителя не са само оригинални - оригинални слова има много - те са истинни. Тяхната истинност те покорява. Тя те издига и ти дава друг смисъл”.

Бавно, но сигурно се гради пътя на новото. То става главното нещо в сърцата на хората.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ