НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ІІІ.111. МЪЖЪТ И ЖЕНАТА

Летопис Вергилий Кръстев ТОМ 4
Алтернативен линк

111. МЪЖЪТ И ЖЕНАТА


Един ден на Изгрева, пред салона до прозореца се продаваше една книга, озаглавена: „Книга за мъжа и за жената". Авторът на книгата беше един известен немски окултист. Един от нас я показа на Учителя. Той заговори строго: „Днес ние не говорим за мъжа и за жената. Ние днес говорим за човешката душа. Да се говори днес за мъже и жени и да се разделя Космичния човек на две половини и да се разпъва на кръста, издигнат от мъжа и жената, е цяло престъпление. Такава философия и такъв окултизъм не са плод на Бялото Братство."

Тогава Учителят изнесе много истини за истинския човек. „Докато разделят мъжа и жената от човека, докато разделят мъжа и жената от душата, докато разделят мъжа и жената от духа, или докато отделят душата и духът от мъжа, и докато отделят душата и духът от жената, никога не ще разрешат тази проблема за обединението на мъжа и жената чрез човешката любов. Поначало човешката любов не е правилно решение на тази задача."

В Школата на Учителя и в Словото Му е дадено разрешението на тази задача. Още през 1919 г. в едно писмо, адресирано до негови ученици, Учителят казва така: „Изучавайте беседите и Словото Ми, защото в тях е и скрито знанието на хиляди поколения. Изучавайте беседите, в които е скрита Мъдростта на ангелите и на всички същества, завършили еволюцията си. Изучавайте беседите, защото в тях е написано онова, което ухо не е чуло и око не е видяло. Изучавайте беседите, които са живото Слово на Духът Божий."

Ето, това е Новото начало. Пътят на ученика и пътят на човешката душа и на човешкият дух се намира в Словото на Учителя.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ