НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

8.1.3.8. Няколко думи в заключение

8.1.3. Петте концерт-рецитали за евангелистите методисти по програмата на “Изгревът...” през 2010 г. и том XXIV ТОМ 26
Алтернативен линк

НЯКОЛКО ДУМИ В ЗАКЛЮЧЕНИЕ


Какво мога да кажа в заключение?


Първо, сценариите се написаха много трудно, макар, че този материал беше минал през мене - аз съм съставителя.


Второ, беше много трудно, защото още по-трудно се влизаше в материала. За да се влезне в един материал, е необходимо много време, за да можеш да се включиш в материала. Това е все едно, че имаш телевизор в мозъка си, но трябва да имаш антена навън, да си я настроиш на даден канал и това е процес, който протича много дълго време. Следващото нещо, че такова нещо и да иска някой да направи, няма да може да направи, дори и да ползва XXIV том - той е заключен с 9 катинара. По-нататък, трябва да имаш идеята, и второ - трябва някой да ти даде концепцията. А концепцията се даваше от Онзи, Който движи цялата поредица Изгревите и, Който управлява програмата на „Изгревът".


Сега, това е много трудно за възприемане, но е така. Един дава идеята, друг дава концепцията, трето, аз съм изпълнителя, което беше много трудоемка работа. Сценарият се направи много трудно, минава през различни етапи, за които няма да обяснявам и стана сполучлив този, последния, сценарии. И накрая трябва да заявя, че този концерт беше много тежък, той ме изразходва психически много, защото станаха разправии и скандали, които споделих, т.е. сбъднаха се и се реализираха всички ония светкавици, гръмотевици и бури, които се изсипаха на главата ми, когато навън в стаята беше плюс 38 градуса жега. И това се случи, за да бъда предупреден и така всичко се реализира. Но ние успяхме да проведем този концерт и аз обикновено накрая казвам така: „Концертът стана!" Да, стана концерта и ние победихме и беше много трудно наистина, но успяхме да реализираме тази програма за евангелистите.


Първите три концерта са качени преди няколко месеца на интернет страницата ни, сега вече и другите 2 концерта са сложени, а през месец април ги издадохме и на компактдискове - всичките тези 5 концерта (всяка част на отделен диск), общо 10 диска. Издадохме 140 комплекта с концерт- рециталите посветени на евангелистите, като 10-15 бройки ще предадем на Павел Василев, за да ги сподели със своите близки и евангелисти. С останалите ще постъпим така както направихме с другите два комплекта компактдискове. Ние раздадохме 23 концерт-рецитала (всеки на 2 диска или общо 46), плюс 2 компактдиска с архивни записи на Филип Стоицев.


Това, което сме направили не е малко, дори е много и аз още не мога да повярвам, че тук в разстояние на 1 месец успях да се справя с този материал и да напиша тези бележки. Тези бележки трябваше да се напишат, защото минава времето. Аз съм днеска-утре, ще дойде време, когато няма да ме има и всички ще се чудят как е било, що е било и т.н. Времето минава, това се забравя и всичко се загубва. А по този начин, като го отпечатваме, ще оставим следи и указания за следващите поколения как да се работи.


Пример: Даден е метода, даден е начина. Какъв е метода?


Ами първо ще четат Словото. Словото е затворено за тях, заключено. Съгласен съм.


Второ - ще четат „Изгревът". И „Изгревът" е заключен.


Трето, онова, което е отключено за тях, това са сценариите и концертите. Имат 23 концерт-рецитали, плюс 5 концерт-рецитали - общо 28 (всеки на 2 компактдиска) - направете сметка колко са компактдисковете. Е, за тяхното прослушване трябват два дена и две нощи, плюс още един ден да слушат непрекъснато. Това не е малко! Единственото, което им се дава е да отворят „Изгревът", чрез т.н. концерт-рецитали.


Благодаря за вниманието, и благодаря на всички от Небето и от Земята, които съдействаха за този материал!


Амин, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДАНАГОРЕ