НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

161. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО МАРА ХАДЖИПЕТРОВА, 27 октомври 1929 г., Бургас

Минчо Сотиров, писма ТОМ 25
Алтернативен линк
Намерени са 2 думи в 2 изречения за : 'любез' в текста.

161. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО МАРА ХАДЖИПЕТРОВА


27 октомври 1929 г., Бургас


Бургас

27 (Слънце) Октомври 1929 г.

ул. "Цар Симеон" № 27


Любезна и наскърбена с. Мара, Единен е Той, Който определя и ръководи съдбините на отделните индивиди, на домове - семейства, на общества, народи и человечество. И всякога идващите събития в тия членове на Козмоса са за добро - за тяхното повдигание на душата, за тяхното еволюиране във всяко отношение - духовно, умствено, физическо и материално. Дадени са, вложени са в човека сили, дарби, таланти, които като се пуснат в действие, ще се развиват, засилят и ще посрещнат доблестно и мъжествено всяко идващо събитие, ще парират лошите му последствия, а ще използуват благата му. Потребна е вяра в собствените сили, упование - жива непреривна вяра в Бога и по Своите Си милости, Той ще даде всичко онова, което нам е потребно за нашето повдигание: растеж и оплодяване - плод, който никога не умира - добродетелите.


Преждевременната кончина на добродетелния и любвеобилен неуморим труженик Гечо ви повдига и поставя на висотата и на баща на семейството и водач на предприятията му. Вие в случая - майката - баща и наследниците - децата ще имате силната подкрепа на всички души и семейства, които са многобройни и които са биле подпомагани от пожертвователния покойник. А само Той скъпата жертва, бащата със своите задгробни сили ще продължава да ви ръководи - ще ви шушне и внушава и ще ви бъде помагач.


В сегашните условия в които Небето ви поставя ще има да изпълните истинската роля на майка възпитателка и на баща работоспособен в семейните дела и предприятия.


Ако любезна с. Мара, Вие чувствувате и намирате, че в тия моменти бих могъл да Ви бъда полезен и в услуга в предстоящата Ви дейност, разчитайте на мен и съм на разположението Ви - вярвам, че бих оправдал доверието и бих принесъл полза за общото ви благо и облекчение усилията, които трябва да полагате.


Може би мисълта, която ме заставя сега да поднеса своята готовност за подкрепа - съдействие, е едно старо желание на покойния да бъда около му, но не може да се реализира на времето.


Наново споделям скръбта ви семейна и оставам с дълбоко уважение и искрени поздрави и успех във всяко благо!


М. Сотиров

1. Бях мелницата, гара Ямбол - 30 и 31.X. - (Меркурий и Юпитер)

2. Вечерта Абаджиева - (Венера) - 1 .XI. вечерта, Бургас



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ