НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

153. Скъпоценните камъни са деца на много възвишени същества

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк
Намерени са 1 думи в 1 изречения за : 'уважа уваже' в текста.

153. Скъпоценните камъни са деца на много възвишени същества


Някое възвишено същество ви носи като скъпоценен камък на пръста си и казва: "Как не ме разбира!" Скъпоценните камъни са деца на много възвишени същества.


Ако една мома предпочете един момък пред другите, тя не е вече идеална за мен. Тя не трябва да предпочита никой. Всички сме като едно цяло пред Бога. Ние сме в Бога - в Христа, но Той не е, не живее още в нас. Ако Той живее в нас, към всички ще сме пълни с любов и ще уважаваме всеки, защото ще виждаме Бог във всеки.


Остарявате, защото се държите за ръцете си, за очите си, за ушите си - човекът не е очите и пр., те са слуги и трябва да работят за него, а не ние да се свързваме с тези слуги и да ги смятаме за човека. Свързвайте се с това, което мисли и чувства във вас, не с вашите слуги.


Всичко е в температурата, в топлината ви - на 33 години има най-умерена топлина. Числото 33 е примирение на брата със сестрата, умът и сърцето работят заедно в хармония."


Учителят ни предупреди, че скоро идва матура. Сега, след цели 33 години откакто ни каза тези думи, мога да кажа, че всички бяхме подложени на матура и още я държим. Изпитваха ни по всички линии на живота. Трябваше наистина голямо търпение да имаме, за да издържим матурата.(Забележка: Изгревът е разрушен през 1972 г., след което започва построяването на чуждестранна легация. Така се получава 1974 от сбора на 1941+33=1974) Най-много се изпита нашето търпение. Но преди да каже думите за матура, Учителят каза: "Сега имате едно скъпоценно камъче, но то си мисли: колко страдания, колко сълзи съм проляло, докато стана такова камъче. Но, ако е отхвърляло тези страдания, то е щяло да остане обикновено. Сега, като го погледнеш при мъчнотия, то ще ти казва: "Търпение".


На 6 декември имахме братска вечеря в салона с ориз и хляб. Учителят бе на трапезата, на която сядаха по-старите братя. След вечерята се изнесе концерт. На 22 март и 22 септември винаги имахме братска вечеря с наряд. Но този път вечерята беше само една братска среща.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ