НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

09 - 151. АКО ВИДЯ, ЩЕ СЕ УСИЛИ ВЯРАТА МИ

Пред прага на загадъчното. Случки, сънища, видения, предчувствия. Георги Събев ТОМ 10
Алтернативен линк
Намерени са 2 думи в 2 изречения за : 'Степен' в текста.

151. АКО ВИДЯ, ЩЕ СЕ УСИЛИ ВЯРАТА МИ


Един брат от Ямбол, който отдавна се познаваше с Учителя, веднъж си казал: „Аз вярвам в Учителя, но ако направи някой опит пред мен, още повече ще се усили вярата ми."


След известно време отива в София, среща се с Учителя, който бил пред салона. „Елате в трапезарията да си поприказваме", казал Учителят и двамата влезли. Учителят седнал на обичайното си място и започнал разговор. Учителят го подпитвал за туй, за онуй и братът отговарял. Но ето че по едно време той чувствал, че столът му, заедно с него виси във въздуха, като се вдигал постепенно като с някой крик. Вдигнал се той, без видима причина на значителна височина и пак постепенно се върнал в първоначалното си положение. След това опитът се повторил и потретил. Тогава Учителят попитал брата: „Рекох, искаш ли още?" - „Благодаря, Учителю, достатъчно." Тогава двамата излезли навън, за да се поразходят към поляната.


Този опит усили още повече моята вяра. След него аз вече бях духовно по- богат. Но кой беше казал на Учителя, че аз искам опит? Аз сам пред себе си бях пожелал. Край мене нямаше никой друг.


Разказал: П.Г.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ