НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

9. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 29 декември 1912 г., село Подима

Минчо Сотиров, писма ТОМ 25
Алтернативен линк
Намерени са 1 думи в 1 изречения за : 'Работници' в текста.

9. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ


29 декември 1912 г., село Подима


"Слава в вишних Богу И на земли мир в человечех благоволение"[1]


Учителю,


Прослави Всемогущий Отец Сина Си. Истинното Учение, порази в най-къс период време мрака, невежеството, лъжливото Учение.


Ти, великий Учителю на живота порази Мохамеда. Честний и животворящий Кръст сломи полумесеца. Твоите ангели небесни провъзгласиха вече Славата Божия в висините небесни. Остава още да се провъзгласи мирът на Земята между человеците. Благоволението Божие е прозърнало вече и в тая посока. Да настъпи О, Иисусе Царството

Ти на Земята. По волята на Благия Небесен Отец да изчезне завинаги лъжливото Учение и да настъпи Светлината, Истината, Правдата. Нека О, Христе, пояждающий огън да огори всяка пръчка, която не дава плод.


Учителю, с настъпванието на Новата 1913 г. поднасяме пред Вас нашите най-покорни и послушни със слабите ни сили поздрави от все душа! Приемете ги Учителю! Съдействувайте ни с настъпванието на годината да принесеме своята слаба мощ на Божествената нива, като последни слаби работници по волята на Отца. И слабите труженици, подкрепени с Божията десница правят чудеса. Настоящата война ежечасно това доказваше. Вам всичко е известно.


Нека О, Господи Иисусе Христе настъпващата година донесе светлина на поробените Твои верующи, като съзнаят, че само милостта Божия им дарува тая жива светлина и се поклонят пред Твоя свят образ, а господарите на поробените да съзнаят, че не е тъмнината и лъжовното учение, физическата сила и материалното въоръжение, които могат да владеят. Те вече съзнават, че грубата сила си отлетява безвъзвратна, за да отвори и почисти пътя на В идел ината.


Настъпи вече времето О, И исусе да произнесем: "Мир вам! Както мя Отец проводи и аз провождам вас. Приемете Духа Святаго. На които простите греховете, простени са и на които задържите - задържани са." (с. Подима, Матея 6:18-20: Йоан 20:21-23. По жребе тая вечер 10 ч.сл. пл. Събора 29.XII.)


Велики Учителю, Твоите ученици, ръководени от Небесните Ти светли сили, запазени бяхме от неприятелски куршуми - "ни косъм не падна от нас."


Всичко извършено и придобито от нас в тая война да бъде само за Славата Божия и за по-скорошното съзиждание на Небесното Царство и на Земята. Прегрешенията ни като слаби и немощни нека бъдат прочистени с Вашето съдействие, за да се сдобиеме с чисто сърдце, велика душа, бистър ум, бодър дух и Святия Дух Утешителят да ни ръководи в пътя на истината и живота само за Славата Божия. Да бъде благословено Името Ти Господи Боже сега, всякога и във вечните векове! Амин!


Целуваме десницата Ти Учителю!


Твои верни, покорни и послушни ученици.


М. Сотиров


20.XII.1912 г., с. Подима чрез Ст. Черкезкого - с. Странджа, 10-а Погранична дружина.


Д. С. Македонски


-------------
[1]3абележка на съставителя: Евангелие на Лука 2:14



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ