НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

17.7. Защо се изкарваше виновна във всичко Мария

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк
Намерени са 1 думи в 1 изречения за : 'Пиано' в текста.

17.7. ЗАЩО СЕ ИЗКАРВАШЕ ВИНОВНА ВЪВ ВСИЧКО МАРИЯ


Така, че всичко се прехвърляше върху нея. Понякога аз съм виждал как Борис Николов се прибира, обаче, виждаме го и аз го виждам, и казвам: „Виждам, че това не е истинския Борис, а оня майстор Борис." И тогава той каже нещо, тя го срезва, кара се с него. И той си подвие опашката, и полека-полека отива и лега на кревата. Тя го покриваше с едно одеало, и той спеше. След това се събуди, обаче, още не е дошъл Борис. Тя започне да свири на пианото песни на Учителя, и така се опитваше да го изгони този мозайкаджийски дух.

А, когато, никога нема да забравя един такъв случай: той беше отишъл Борис при своята рождена сестра Цанка, която воюваше срещу Борис, и какво му беше наговорила, не знам. Но той влиза от вратника и казва: „Е-е-е, ако не бехме ние, и ако не бех аз да те извадя от тресавището, още там щеше да стоиш при тресавището на Толев*!" Тя скочи и каза: „Какво тресавище бе, какъв Толев бе? Твоята пиклива сестра Цанка какво знае бе? Аз си имам Учител бе! Аз съм се изповядвала на Него, и за всеко нещо аз съм Го питала! Така, че аз имам Учител, а ти имаш една пиклива сестра Цанка!" И той си подви опашката, обаче, стана голям скандал. Мария вика и крещя срещу него, а аз слушах встрани.

След това той се прибра, полегна на кревата. Става след 1-2 часа. Все едно, че нищо не е било. Не е било ли?! Ами тази буря над къщата? Вие как смятате, че това лесно се търпи, и че това лесно се изтърпява, и че това е лесно да се издържи?! За този случай виж „Изгревът", том V, с. 477-480.

Как е живяла Мария с него, в разстояние на 50 години, аз не знам! Но това, което аз виждам в разстояние на 6-7 години - ежедневно, ежечасно, и как издържаше тя, аз направо не мога да проумея! Тази сила й се даваше от Невидимия свят, за да може да си свърши своята работа. Така, че беше си спомням веднъж Борис идва и така, отваря вратника, ние с Мария седиме на 30-40 метра, и аз казвам: „Ето, Борис идва." Тя поглежда и казва: „Идва онзи другия и води Борис." А тя го мерна от 30-40 метра и веднага позна кой е в него по самото движение на тялото му. Е, какво ще кажете за това? Как ще го изтърпите? Ще можете ли да работите с тези 2 човека в едно човешко тяло?

И друг случай има, когато истинския Борис беше в тялото си, и присъстваше на събранията на т.н. Братски съвет, за да вземат правилно решение. Взимат решение от истинския Борис, но след няколко дни след това истинския Борис напуска тялото, идва другия. И когато, трябва да се проведе решение, то не става нищо. И всички скачат срещу Мария, че тя е виновна. Е, виновна ли е тя? - Не е виновна! Но те не знаеха на какъв огън тя се печеше!

*3абележка: За Толев виж „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), с. 227-228.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ