НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

21.14. Живи ли са днес музикантите от Изгрева

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк
Намерени са 1 думи в 1 изречения за : 'Невежество' в текста.

21.14. ЖИВИ ЛИ СА ДНЕС МУЗИКАНТИТЕ ОТ ИЗГРЕВА


Е, какво ще кажете сега? Какво ще кажете сега, кой е виновен? -Всички са виновни! Целта беше изпълнена от онези сили, които носеха, които движеха разрушението на Изгрева. И те си изпълниха целта, както трябва! Заслужават оценка „Отличен" 6. Ще признаем, че те си свършиха работата както трябва!

А тия, всички се провалиха! Пример: Ето, в „Изгревът", том XXII аз съм сложил портретите на всички музиканти от времето на Школата на Учителя. Нито един музикант не е пропуснат. Можете да ги видите. Това са живи хора, били са там, не са случайни. Всеки повече или по-малко е участвал в музикалния живот на Изгрева, и техните портрети са там. А в том XVI на Пеню Ганев, там съм извадил от неговите тетрадки мисли на Учителя за музиката. Това е такъв огромен материал! Но няма нито един музикант досега, който да е чел неговия том. Не искат, отхвърлят „Изгревът". А те нищо не знаят! И няма откъде да научат. Пълно невежество и тотално отклонение!

Те ще си платят. С какво? - Ще си загубят времето, ще бъдат отклонени! И след 20-30-40 години ще видят, че техния живот е пропилян, поради това, че някой ги беше отклонил!

И тогава ще се връщат, и ще си търсят хората и лицата, които са ги отклонили. Тогава ще си проверят онзи хубав цитат, който Учителят непрекъснато е повтарял, цитат от времето на Христа: „Всяко едно престъпление срещу Изгрева ще се прости, но няма да се прости хулите срещу Святия Дух от Словото на Учителя, от Словото на Великия Учител!"

Така тези, които участваха в разрушението на Изгрева, в разрушението Словото на Учителя, в разрушението музиката на Учителя, в разрушението на Паневритмията на Учителя - за тех няма да има прошка! - Нито сега, нито в бъдеще, нито в идните векове! За тех прошка няма, защото това е хула срещу Святия Дух, Който беше в Словото на Всемировия Учител Беинса Дуно! Амин!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ