НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

VII.ФОРМУЛИ ОТ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ ЗА ШКОЛАТА

От тетрадката на Тереза Керемидчиева ТОМ 14
Алтернативен линк
Намерени са 1 думи в 1 изречения за : 'Идеи' в текста.

ТЕРЕЗА КЕРЕМИДЧИЕВА



VII


ФОРМУЛИ

ОТ СЛОВОТО НА

УЧИТЕЛЯ ЗА ШКОЛАТА


ОТ ТЕТРАДКИТЕ НА ТЕРЕЗА КЕРЕМИДЧИЕВА






Проявата.
Формула :
„Господи , искам във всичко, което става с мен , да виждам проявата на Твоята велика Любов и Милост. Ти ме обичаш. "

1

Научи ме.
Формула :
„Господи , научи ме да любя , както ти любиш . Ти люби чрез мен."


2

Изпращане на Любовта.
Формула :
„Чрез духане на вятъра, чрез цъфтене на цветята, чре з растене на тревата, чрез зреене на плодовете, чрез блясъка на звездите и чрез слънчевия лъч ти ни пращаш Твоята Любов. "


3

Любовта ръководи.
Формула :
„Аз съм винаги радостна, защото Любовта ръководи целия Всемир и ме води към Велика цел. Защо да се безпокоя , когато Любовта ме води , тя ще реализира всички свещени копнежи на моята душа. "


4


Високият връх.
Формула :
„Господи, помогни ми днес да се изкача на най-високия връх. Да чуя днес Твоя глас. Кажи ми какво да направя зарад и Теб."


5


За Божието дело.
Формула :
„Учителю , аз те поздравявам, аз те благославям, аз ти благодаря за всичко, което правиш за нас (мен). Аз ще работя за Твоята мисия, за Божието дело. Помогни ми."


6


Работникът.
Формула :
„Господи, Ти си всемилостив и всепростителен, помогни ми да бъда работник на Твоята нива . Дай ми широко поле за работа, това е моята задача пред вечността, в това е моята радост."


7


Познаване.
Формула :
„Господи, помогни ми да Те позная, както Ти ме познаваш . Помогни ми да имам първоначалната чистота и невинност , която съм имал преди създанието на света. Те са в мене, помогн и ми да ги изявя."


8


Единството на Битието.
Формула :
„Господи, искам да обичам . (Юмрук с палеца нагоре. ) Искам да почувствам Единството на Битието."


9


Връзката.
Формула :
„Господи , искам да приема всеки де н една нова Твоя мисъл и ново откровение за Любовта. Постави ме в съзнателна лична връзка с моя ръководител. Аз му изпращам своята Любов. "


10


Душата.
Формула :
„Господи , помогн и м и д а с е чувства м кат о душ а и всичк и хора, коит о среща м да чувствам кат о души , в коит о Бог живее. Ти всек и ден ми говориш . Всек и де н д а слуша м гласа Т и и д а възприема м мисълта, коят о м и съобщаваш. "


11


Връзки с Учителя.
Формула:
„Учителю , желая да бъда винаги във вътрешна връзка с Теб, да приемам Твоите мисли и желания. Твоят Дух да работи вътре в мене и да ме ръководи.


Помогни ми да те виждам и да говоря с теб и когато спя , душата ми да бъде будна и съзнателна и да присъствувам на беседите, които Ти държиш горе в Небесната Школа на Бялото Братство . Запознай ме с учениците на Братството  от вътрешната Школа горе."

12


Светлите същества.
Формула :
„Светли същества, ангели, които с Любов и нежност ме водите към слънчеви върхове. Аз поздравявам , аз ви благодаря и ви благославям. Аз желая да взема пример от вас и да работя безкористно като вас, искам да бъда ваша съработница .

Моята мисъл всеки ден се издига до вашата чистота. Искам да вървя по стъпките ви. Крепете ме и ми помагайте в противоречията и бури на живота . Д а бъда радостна и любвеобилна. "

13

Всички същества.
Формула:

„Всичко за Бога ! Всички същества живеят в мене и аз живея в тях. Мир, радост , светлина, свобода на всички същества. "

14


Възлюбленият.
Формула:
„Господи, аз съм пълна с беззаветна Любов към Тебе, защото  Ти си възлюбленият на моята душа, когото търся през вековете.
Щом помисля за Тебе, аз се изпълвам с радост. Искам да предам Твоята Любов без промяна. Люби чрез мен. Работи чрез мен. Във всяка форма да видя Тебе скрит. "


15


Вечният ден.
Формула:
„Господи, аз живея във вечната радост, защото Ти живееш в мен, живея във вечния мир, защото ме обичаш , живея във вечната свобода, защото искаш винаги да върша Твоята воля, да живея във вечната светлина, защото всеки ден приемам Твоята мисъл и тя ме ръководи.
Благодар я Ти хиляд и и милиард и път и за всичко. "


16


Ангели на обновлението.
Формула :
„Ангели на смирение, за Вас ми е говорил Учителят, че вие може да лекувате. Аз вярвам във всичко, което Учителят ми е казал, че вие лекувате. Елате при мен и ме обновете, възобновете моето здраве, защото искам да работя за Господа. "


17


Лекуване.
Формула :
„За лекуване: поставят се ръцете на болното място и ще кажа : „Това е живот вечен, да познаем Тебе, Единнаго, Истиннаго Бога и Христа , когото си изпратил . И това е живот вечен,да позная Божията Любов, Божията Мъдрост и Божията Истина."


18


Служителят.
Формула :
„Господи, влей един светъл лъч във всеки страдающ и обезсърчен. Прати при тях ангел Утешител. Пращай ме навсякъде, дето може да свърша Твоята работа . Когато желаеш да ме пратиш при някого, да чуя Твоя глас и кажи ми какво да им говоря."


19


Дишане .
При приемане и вдишване на въздух:
„Д а се прослави името Божи е в мене."


При задържане на въздуха:
„Д а се въдвори Царството Божие и Неговата правда в мен."


Пр и издишване на въздуха:
„Да бъде Волята Божия. "


20


Духовната канара.
Формула :
„Господи, във вечния водовъртеж на живота всред бурните вълни има една канара , на която стоя непоклатима.
„Ти ме любиш! " Неизказана ми е радостта. Милостта Божия да пребъдва в нас през всичките дни  на нашия живот. "


21


Величието Господне.
Формула:

„Пред Твоето Величие, пред Твоята Любов, Господи, велико смирение ме изпълва.Днес цари духът на смирение в мен,защото всичко си Ти.Аз не искам да работя за лични цели, искам да ги забравя, искам да работя само за Твоя Слава . Аз съм раб нищожен , всичко дължа на Теб , поддържай винаги в мен Духа на смирението , защото само смиреният приема Твоето Благословение."


22


Радостта.
Формула:
„Господи, аз съм радостен, защото Ти бдиш над мене и защото Твоята Любов ръководи всичко. Помогни ми да вляза в оная вечна радост, в която Ти живееш и в която живеят всички светли същества, които гледат Твоето лице . Помогни ми да вляза в оная радост, която никой не може да отнеме. И тази радост така да ме изпълва, че да я нося на всички души, при които отивам. И тогава един лъч на радост, на обнадеждаване, на мир да озари техните лица . Направи ме богат със съкровищата на духа, за да мога да раздавам. Говори чрез мен, за да могат тези, при които отивам, да почувстват Твоето присъствие, да Те позная т и да те прославят."

23

Волята Божия.
Формула:
„Всеки ден чакай посещението на Бога ! Когато дойдат бури в живота ти или тихи слънчеви дни, бъди радостна и кажи : Да бъде волята Божия . Аз зная, че Той ме обича. "


24

Вярата.
Формула :
„Вярата е любовно отношение към Бога . Всяко същество, в което вярваш и когото обичаш, ще ти се изяви, ще ти проговори, ще го видиш. То се отнася за съществата от видимия и невидимия свят. Ако любиш светлите братя, ще дойдат при тебе и тогава ще ги видиш или пък ще преживееш тяхното блаженство. Това показва, че са пр и тебе , проблясват нови мисли, нови Божествени идеи и подтици . Това е от тях , а в същото време това е от Бога , защото те са посланици на Бога. "


25



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ