НАЧАЛО

Новости в сайта | Преводи - Beinsa.eu | Контакти | Дарение
Категория:
  Търсене в различните класовеПодробности при търсене


< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ХРОНОЛОГИЯ НА БРАТСТВОТО | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Разговор на Учителя с ръководителите преди започването на събора. Протокол

18.08.1927г.


Разговор на Учителя с ръководителите преди започването на

събора. Протокол

 

Един ден преди започване на събора, Учителя провежда разговор с ръководителите. Протокола се записва от Тереза Керемидчиева.

 

РАЗГОВОРИ И ПРОТОКОЛИ

пред


ръководителите


1927 годинаII. Протоколи от събора

18. VІІІ.1927 г. - 25. VІІІ.1927г.1. Учителят и ръководителите -18 август, 1927 година
2. Първи съборен ден   19 август, петък
3. Втори съборен ден    20 август
4. Трети съборен ден    21 август
5. Четвърти съборен ден 22 август
6. Пети съборен ден     23 август
7. Шести съборен ден                  24 август
8. Седми съборен ден   25 август
1. Учителят и ръководителите


18 август, 1927 година,четвъртък, 6 часа и 30 мин., София, в дома на брат Начо Петров

Вие вървите в един път Божествен. Трябва ви вяра - тя е свързана с ума. Всеки си има свой път на движение. Всеки приток ще влезе в общата река. И тя като приеме всичките приточета в себе си, утайките им ще останат.

В този събор ще научите една голяма опитност. Ще бъдете спокойни и търпеливи. Железницата от Варна до София криволичи. Вие тръгвате от София, линията също криволичи, но все ще отидете до Варна.

Пестете енергията. Време има, но като изчерпите енергията, тя не се наваксва бързо и лесно. За всичко благодарете. Невъзможното за человека е възможно за Бога. Когато имате най-големите страдания, скърби, Бог ще ви донесе най-голяма радост. Ще получите най-голямата Му любов.

Христос възкреси сина на Сорайската вдовица при най-голямата й скръб. Христос даде най-голямата радост - възкреси сина й.
Грешките си ще коригирате.

Бог коригира света.
В този събор ще имате Мир.
Мира придобивайте, търпение имайте, не се безпокойте. Бог като работи една работа, тя добре върви.


В миналите времена, черната ложа като е управлявала света, вземала е имуществата на всички, но като си отива вече, управлението ще се измени. Но бъдете внимателни, има ариергардни боеве. Противникът вече отстъпва, но пак има изненади с картечен огън и снаряди.

Ние се стремим към свободата - в нея да растем. Като настъпва черната ложа и ние настъпваме. Те отстъпват и ние отстъпваме - това е правата мисъл.

Трябва ви жива вяра, непоколебима. Ще организирате хора за охраната, други за храната. Бъдете примирителни или със своята мисъл, или физически, но главно с мисълта си действувайте, за да престанат караниците. Някои казват, че сме ослабнали. Не сме ослабнали. Водата си тече, но макар, че енергията може да бъде по-слаба.

Този събор, каквито въпроси се повдигнат, ще се разрешат - трябва ни нов метод за прилагане. Научили сме се да пием водата с чаша, но в гората като попаднеш, употребяваш Божествената чаша - ръката. Но тя събира малко. Господ казва: Много пъти ще вземеш по малко в шепата си, но опасност няма да има от простудяване и задавяне.

Трябва да се научим правилно и Божествено да работим.

Оставете мъртвите - с тях да се занимават мъртвите. Казано е в Евангелието да посрещаме живите, но не е казано да изпращаме мъртвите, с тях банкерите да се занимават - те погребват мъртвите. Бедните материално са богати духовно - те посрещат живите.

Брат Начо Петров - прочете от Евангелието /по жребие/ следните стихове:

1. Евангелие от Матея -12:12
2. Евангелие от Лука -15:15
3. Евангелие от Марка - 3:3
4. Евангелие от Иоанна -10:22


Человек, за да разбере земния живот трябва да мине най-дълъг процес време. Това, което проповедниците през войната проповядваха, сега държавниците го правят, прилагат, а проповедниците не вярват, че може да стане.
Трябва вяра, вяра, вяра!


В Божиите работи време няма. Когато ти кажат: Ставай, върви и върши- изпълни го. Казва ти Бог всред полунощ: Вземи две стомни, напълни ги с вода и ги занеси на еди коя си вдовица. Не питай, защо и за какво, а върви и изпълни дадената ти работа.

Връзката между членовете на Бялото Братство вътрешно е много силна, а външно - по слаба.
Необходима е вътрешната връзка и в тази насока ще работите.


Наредба от Учителя: Утре на 19-того, петък в 4 часа сутринта, всички на поляната. Батята наредени отдясно, а сестрите отляво, така че да сезаема цялата поляна.

 

Изгревът - Том 14
Глава: РАЗГОВОРИ И ПРОТОКОЛИ пред ръководителите 1927 годинаII.

Протоколи от събора 18. VІІІ.1927 г. - 25. VІІІ.1927г.
Протокола се записва от Тереза Керемидчиева.

 

 , , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДАНАГОРЕ


placeholder
V1-ON