НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

143. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 15 май 1927 г., неделя, Бургас

Минчо Сотиров, писма ТОМ 25
Алтернативен линк

143. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ


15 май 1927 г., неделя, Бургас


неделя

15 май 927,

Бургас

Н.Л.К.Б.Л.


Учителю,


От завръщанието ми от София и досега мога да се похваля за Славата Божия всичко върви към просветление, към хармонирание. Членовете на обществото, приятелите, братя и сестри съзнавайки необходимостта от сплотеност каквато ни препоръчахте да имаме, от мир - какъвто пожелахте ни да имаме и донесох, вяра твърда - каквато ни задължихте да култивираме в себе си работят в тая насока. И вярвам, че със съдействието на Божествения Дух - с Вашите напътвания и нашето послушание ще растеме и дадеме преизобилен плод на Божието лозе като добри работници на жетвата на Божествената нива. Наистина от някои от старите приятели има една въздържаност, хладнина, студенина в моето съдействие за по-интензивна работа, но то така си е било и по-рано. Обаче младите приятели са ревностни - активност и заинтересованост проявяват и във всичко любознателни. Имат нужда от поддръжка и напътствие от Господа.


Тури се начало на хор - засега 8-10 души. И с Вашето съдействие тоя път ще се затвърди - заздрави и възрастне за Славата Божия.


Изобщо за живота в обществото мога в Господа да се похваля, всичко върви към добър растеж, но има, обаче, и много да се работи. Благословете за успех Учителю.


Екскурзиите правим - засега все към нашия връх "Белия Брат" (бившия Кара тепе). Има желание и за към балканските села - Анхиолска околия - да се устрои една по-голяма среща и с Айтос - вероятно за след изборите ще стане.


Изглежда материалните нужди достаспиратприятелите-семействата, но всеки с радост се стреми да понесе несгодите. Сутрин редовно излизаме на морския бряг - булеварда към 4 часа заранта. Изпълняме си наряда и гимнастиките - старите упражнения и концентрическите кръгове и с постепенното идване на приятелите - събират се до 10-15-20 души някога и повече, до времето на изгрева - днес в 4.48 часа. Попяваме малко, една обща молитва и всеки към дома, на работа.


Лично за мен и дома - за всичко благодаря Богу - отива на добре!


Синът ми Димитър, който още е без работа редовно, става към 3½ часа и на брега всяка заран. Дъщерята Еленка - от 2 дни почна да излиза рано - задача за 10 дни - щели да губят от съня си, защото смята че ще й се спи целия ден щом ставала рано. Сега прави опит и на добре е.


Сестра Пенка всичко с радост и голям стремеж изпълнява.


У нас дойде и 1 млад брат Атанас Николов - от 1½ седмица и той вече редовно сутрин заедно излизаме - и се чувства много добре. Изобщо всички , които рано излизат се чувствуват много добре - освежени, пъргави.


Искам Учителю да Ви опиша видението ми от тая заран в 3½ часа сутринта (от Кулата се пуснаха 4 черни пушеци по нареждане на Учителя) - вписъл съм в тетрадката ми.


Ваш верен, послушен ученик Минчо Сотиров.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ