НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3.1. В ДОМА НА СТОЙЧЕВ; 31 януари 1915 г.

Минчо Сотиров ТОМ 25
Алтернативен линк

3.1. В ДОМА НА СТОЙЧЕВ


31 януари 1915 г.


Под Адам подразбираме белия човек, духовния човек, а духовния Адам е от след Христа. Всички по-раншни раси са знаели за бялата раса и са я очаквали като един Месия. Най-старата раса е бялата във физическия свят, всички други са по-стари в духовния свят, а по-млади във физическия свят.


След бялата раса иде Шестата раса - Светя щата, наречени Синове Божии. За нея ще се измени и природата и климатическите условия. Сега лошите мисли и желания на хората са образували един тъмен пояс около Земята.


Физическото тяло е сформировано в милиони години, и то е вече завършено. Сега се формира астралното тяло.


Да се слезе в ада ще се почувствувате десятки хиляди килограма по- тежки. Само героите слизат в ада - така е описано и в гръцката митология. И там в ада има ценни работи: население, което живее и е със съзнание, че това място е тяхно, те живеят. Слезлия там трябва да вземе формата им. Адът е като един смет от 20 и повече години струпан и вече се разлага и гние, и който го оценява /сметта/ ще се възползува, а който не ще казва, че това е боклук непотребен.


В центъра е най-силния ад. На 100 км от него има и около него има твърда почва, върху който живеят населения, на други 100 км - друг пояс и т.н. Нашата Земя около си на 100 км има твърд светъл пояс, през който минава Слънчевата и други светлини. Върху тоя пояс има население - астралния свят. Около него има 7 пояси външни - 7 небеса и вътрешни в нея - 7 пояси. В центъра на Земята е огъня - ада.


Заминалите покойници могат да бъдат в астралния свят, но живеят във физическия и на сеанси се явяват, говорят за светските си работи къде им са парите, документите, разправии и пр. Това е, че такова е тяхното съзнание и просвета в духовно отношение. Ний, които се подвизаваме и формираме астралното си тяло, ще влезем със съзнание в астралния свят.


Най-високото проявление на Любовта е страданието. Който не е разбрал смисъла на страданието, той още е животно, микроба, който ще се преражда много, и обратното, оня, който е разбрал смисъла на страданието, той се е родил, той е човек. Страданието е дял само на човека.


Христос се яви сега. Той живее, Той е между вас, Той работи, работи във всинца ви. И туй, което хората наричат "възкресение", то е раждане.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ