НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

2. Прастарият български език

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

2.Прастарият български език


Веднъж при една среща с Весела, то Учителят вдигнал поглед и го отправил на 2 педи над главата й. И тогава започнал да говори с някого си на един странен език. След малко Весела разбира, че този език е български език, но нищо не разбира от него. Вслушва се в думите и разбира, че това е прастар, много стар български език от векове. А Учителят продължавал да говори с някого си, вперил поглед над главата на Весела. След като свършил разговора, Учителят поглежда Весела, усмихва се и казва: "Един разговор". А тя е била толкова зашеметена, че е забравила да попита, кой е този с когото разговаря, и откъде идва този език.


По онова време Учителят говори за мисията на българския народ. Вижте заглавие № 51. Много пъти отбелязва, че българският народ е подготвен от невидимия свят от 4500 години за идването на Всемировия Учител. Той току-така не може да слезне в един народ, ако не е подготвен.


А за историята и за подготовката на този народ най-добре говори Борис Рогев, че година 4768 преди нашата ера е била първа година на българското летоброене и на българския календар. Вижте в "Изгревът", том XXIII, с. 892-948.


Така че на този първи български календар отговаря и съответен език. Само че той е сега горе на небесата и само Небесния човек може да разговаря с него.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ