НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

274. Химн на обединените славяни

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

274. Химн на обединените славяни


Пак край извора дойдоха думите и мелодията на песента "Химн на обединените славяни". Идеята за братството на народите бе вложена в извора и мозайките край него, и тази идея проговори със стихове и мелодия в съзнанието ми.


Дойде денят вcu славянски народи
Да се обединят,
Бялото знаме високо да вдигнат
За братство в света.
Братя славяни, ръка си подайте,
Вожд вам е Любовта,
Ваш'то високо призвание съзнайте
За Божа хвала.
Вражески сили вий вред ще сразите,
Братя на Любовта,
И бъдни ни светли ще изградите
Где властва мира!
Братя славяни, след дълго страдание
Победата е вам
И свободата на светло съзнание
е Новия храм.
Мощна обнова в света ще внесете
С братски приветен зов,
Знаме на новото знание вдигнете
С достоен надслов.
Синове светли, в едно вcu сплотени,
Божия нов народ
В дух на Любовта и за братство роден е
Човешкият род


Денят, в който написах песента, се разрази една доста силна буря. Явиха се разни противоречия и спънки в пътя ми, и когато занесох песента на Учителя, Той ми каза: "Няма лесно да се обединят славяните, ще има бури и пречки. За всяко действие се явява противодействие на земята, затова трудно се живее на тази планета. На другите планети има по-благоприятни условия."


В.К.: На с. 31 за "Химна на обединените славяни". Изобщо разкажете този случай, защото той е много интересен за бъдещето на славяните. Весела: Един ден, като бях край изворчето просто чух, чух един химн и веднага го записах. И мелодията дойде с текст. Маршов ритъм, като марш беше, тържествен, много хубав, и написах "Химн на обединените славяни". Написах го и веднага отидох да го покажа на Учителя да кажа за този химн, че е дошъл този "Химн на обединените славяни". Но когато отидох да му предам химна, се разрази една страхотна гръмотевична буря. Задуха силен вятър, светкавици, гръмотевици. Учителят каза: "Е, рекох, няма лесно да се обединят славяните. Вижте времето какво е на този химн." И действително, оттогава са минали 45 години и славяните не са напълно обединени, както би трябвало да се обединят. Ние сме в една система, действително. В една система. Обаче, няма онова славянско съзнание, онази мисия, която им предстои. Те чрез музика, чрез творчество, чрез любовта си, защото в славяните се крие велика любов. Руската душа е велика душа, любвеобилна душа и Учителят много обичаше руснаците. И затова, това обединение, ние се обединихме с Русия. Обаче, не сме заработили духовно заедно, предстои. Ние сега на физическото поле се обединихме политически. Но имаме една духовна мисия, една духовна задача и трябва да дадем образец на света.


В.К.: Значи, лесно няма да се обединят славяните. Весела: Няма да се обединят лесно. В.К.: Вие имате записана тази песен? Весела: Имам я. Тя е напечатана. В.К.: Как се започва първият куплет, как започва мелодията? Весела пее: "Дойде денят вси славянски народи да се обединят, бялото знаме високо да вдигнат за братство в света. Братя славяни, ръка си подайте, Вожд вам е Любовта, ваш'то високо призвание съзнайте за Божа хвала."


Весела: Ами това не е малка работа. Те, двама души не могат да се разберат, та цели народи да се разберат.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ