НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

253. Човек върши нещо, което не е негово желание, а на друго същество

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

253. Човек върши нещо, което не е негово желание, а на друго


същество


Любовта е прерогатив на Бога, а хората търсят Любовта от човека.


Мъчението е закона, Трудът е парите, а Работата е Любовта. Сега хората изучават светиите - работене за другите, не за себе си - закона на обществото и парите. А ангелите работят по Любов. Те сами се досещат каква е Волята на Бога, какво Той желае и го изпълняват веднага. Човек не е недоволен, но астралните същества в него са недоволни - те са много взискателни. Човек върши нещо, което не е негово желание, а на друго същество. После вижда Истината. Човек постоянно рисува, а Бог затрива и коригира рисуваното. Когато дойде съвършеното, всички ще живеем правилно.


На човека му е нужно само една кибритена клечка, да му запали огъня, а друго нищо не му трябва.


Човек трябва да живее под добрите аспекти, да се огрява добре от слънцето и да му приема светлината и топлината. Малките работи да не слагаме близо до очите, та да ни затварят хоризонта.


Щом Бог създаде земята, тя е огрявана от Божията светлина и се развива.


Печката грее, защото слънцето грее. Любовта се изучава в светлината - плодовете на слънце зреят. Мъдростта се изучава в тъмнината - нощем на луна растат нещата. Истината се изучава в бурите - волята там действува.


Когато Любовта не приемаш, тя те предава на Мъдростта.


Човек трябва да живее в причинното тяло, няма противоречия там. Във физическия свят всичко свършва с противоречие - зле. В духовния свят са чувствата. В Божествения свят са мислите, а в причинния свят душата. Да слушаш гласа на душата!


Дай на Бога сърцето си, Той да живее в него - да го възобнови. Сърцето трябва да се възроди - новораждане от Дух трябва да стане.


Н - е Марс. О - е Юпитер. С - е Земята.


Азота е Сатурн. Обхода - Венера. Щедростта - Меркурий. Поезията, въображението - Луната.


Чрез Любовта се отварят вратите на ада и душите се освобождават, когато двама се любят. Христос държи ключовете на ада - ада се отваря."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ