НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

161. Гениите на музиката ви дадоха тази песен

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

161. Гениите на музиката ви дадоха тази песен


И наистина, след една година я развих в песента "Хвала на Любовтаа в течение на 21 години тя остана основен мотив в ораторията, /Тази оратория е озаглавена "Отец на Светлините" (неизд.) - авт. бел. / която написах върху книгата "Заветът на цветните лъчи" от Учителя! Когато за първи път изсвирих и изпях на Учителя песента "Хвала на Любовта" Той ме накара да я повторя и я изслуша внимателно. Първите думи бяха: "В смирение приближете се до Вечния Баща". Учителят ги коригира "В смирение едно станете с Вечния Баща". След няколко дни Учителят ме видя на площадката при лимоните и тихо ми каза: "Гениите на музиката ви дадоха тази песен. Тя ще ви следва през целия ви живот". Думите Му излязоха верни, напълно верни, защото тази тема никога не ме напуска и става майка на много други творби. С магическата сила на музиката Учителят работеше върху всички земни съзнания, преобразяваше ни и ни въвеждаше тихо, но сигурно в обетованата земя, за която ни говореше понякога. "Новото ще влезе чрез музиката в света", казваше Той и създаваше постоянно песни, паневритмии - музика със съответни движения и пр. Велик музикант, вдъхновен и мощен творец е Учителя. Той веднъж казал на някой, че ако слезе на земята следния път, ще слезе като музикант.


"Пейте, рекох, чрез пеенето излизате от противоречието. Пеенето е бърз метод за постижения и много можете да постигнете чрез музиката", ми казваше Той. Постоянно ни напомняше за великото предназначение на музиката и веднъж каза: "Когато отидете пред вратата на рая, ще ви накарат да изпеете една песен. От това ще зависи дали ще ви пуснат вътре."


В.К.: Така, добре. На с. 135 "Хвала на Любовта". Песента нотирана ли е? Весела: Да. В.К.: Вие я имате, нали? Весела: Да.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ